Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Estafette battle

Geplaatst op woensdag 13 april 2011 om 12:09 uur

Op vrijdagavond 8 april is op de atletiekbaan van ATV Atledo de jaarlijkse estafettebattle georganiseerd. Dit jaar werd de battle in een iets afgeslankte vorm afgewerkt en stond deze niet als officiële wedstrijd geregistreerd. Desondanks was er toch weer een behoorlijke bezetting met verschillende estafetteploegen uit de regio, die in de week voor hun eerste competitiewedstrijd hun wissels wilden oefenen. Vanuit Atledo en Spiridon waren zelfs alle CD-ploegen aanwezig, uitgezonderd de meisjes D van Atledo. Daarnaast werden er deelnemers geregistreerd uit Oosterhout, Baarle-Nassau en Waalwijk. Ieder team mocht drie keer starten op de 4 x 60, 4 x 80 of 4 x 100 meter. 

4 x 60 meter

De winst op dit onderdeel ging naar een gelegenheidsteam van Atledo A pupillen. Zij bleven hun leeftijdsgenoten van Spiridon, met wie ze normaal gesproken op vrijdagavond gezamenlijk trainen, nipt voor. Het winnende team van Atledo liep zelfs een tijd onder het bestaande clubrecord en ondanks dat deze tijd niet officieel geregistreerd gaat worden, mochten de heren deze eer wel in hun broekzak steken.

4 x 80 meter

Op deze afstand ging de winst onbedreigd naar de jongens D junioren van Spiridon. Mede dankzij hun razendsnelle slotloper versloegen zij iedere serie hun concurrenten van Atledo, die steeds een voorsprong pakten maar het net niet af konden maken. Beide teams gaan volgende week waarschijnlijk bovenin meestrijden in hun poulewedstrijd van de CD-competitie. Tijdens de 4 x 80 meter was er even verwarring over de razendsnelle tijden die gelopen werden. Achteraf bleek dat de teams inderdaad 20 meter te kort gelopen hadden, omdat de verkeerde startlijnen gekozen waren. 

4 x 100  meter

Op deze afstand maar twee ploegen in de baan met de jongens C van Spiridon als uiteindelijke winnaar voor Atledo. In de tweede en derde serie werd er noodgedwongen uiteindelijk flink gewisseld in de personele bezetting van beide teams, waardoor de tijden van de eerste serie niet meer gehaald werden.
 
Vooral de trainers waren deze avond weer de grote winnaar, want zij konden hun estafetteploegen optimaal aan het werk zien en weten nu waar er de laatste trainingen nog aan gewerkt dient te worden om zaterdag goed voorbereid aan de start te komen.  

Uitslagen vind je HIER.