Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

6e Rondje Vrachelen Oosterhout

Geplaatst op maandag 4 april 2011 om 11:30 uur

Zaterdag 2 april was een mooie dag om gezellig op een terras te zitten, of om te fietsen, te BBQ’en, te wandelen, alles was leuker geweest, maar nee hoor, wat doen die 258 man/vrouw daar in Oosterhout, die gaan een 6 of 10 km-wedstrijd lopen in de brandende zon.
 
Als ik dit schrijf is het alweer zondag 3 april en heeft het vannacht om half 3 keihard geregend,
ik slaap onder een platdak, om half 3 dus niet, toen was ik wakker om naar de regen te luisteren. Een beetje van deze regen hadden we gisteren goed kunnen gebruiken tijdens de wedstrijd in Oosterhout, want wat was het toch warm.
 
Op mijn fietsje naar Oosterhout gefietst (what else?) en een beetje gesocialized met bekenden en daarna met Trix Hoppenbrouwer en Ad de Jong (veepad) rustig aan ingelopen. Nou ja, rustig, Trix was al bijna op wedstrijdsnelheid. Er liep veel Atledo-blauw rond, allemaal mensen die geen leven hebben en dus maar gaan hardlopen op zo’n dag. Deze levenloze mensen zijn o.a. Hens Koreman, Jos Wagenmakers, Hennie Smits, Rene van Strien, Bianca Muskens, Trix Hoppenbrouwer en nog een stel waarvan ik de naam niet weet.
 
Om 16.00 uur was de gezamenlijke start van de 6 en 10 km, uiteindelijk 47 man voor de 6 km en 211 man voor de 10 km. Voor de wedstrijd van 10 km mochten we 2 rondes lopen door de Vrachelse Heide, mooie route, gelukkig veel schaduw en als ik iets soepeler had kunnen lopen dan had ik er zelfs van kunnen genieten.
Oke, tot de 3 km ging het hard en nog redelijk ontspannen achter Ad de Jong aan, daarna ging bij hem het licht uit en kon ik nog wel door blijven lopen, maar bij 5 km ging het bij mij ook niet meer. Ad en ik waren veel te hard gestart en de warmte heeft het ons ook niet echt makkelijk gemaakt. De duurlopen in het bos op zondagochtend zijn meestal wel meer ontspannener.
De laatste kilometers hebben we echt op karakter uitgelopen.
Voor mij als 5 km-loper is 10 km echt veel te lang, maar niemand zegt dat tegen mij! Misschien als ik wat minder hard gelopen had in het begin dat het dan wat minder moeizamer was gegaan, maar ja, dat is achteraf gepraat en dan weet iedereen wat hij had moeten doen, of niet!
 
Het was leuk om met zoveel man van Atledo daar aanwezig te zijn, lopers uit verschillende groepen: trimmers, middengroepers en loopgroepers. Er schijnen veel mensen uitgestapt te zijn, ik wist niet dat dat ook mocht. Maar nee hoor, voor mij is opgeven geen optie! Dan maar afzien onderweg en kapot aankomen over de finish.
 
De tijden die iedereen van Atledo gelopen hebben is niet belangrijk. Wat wel belangrijk is dat Trix Hoppenbrouwer bij de 6 km-loop 1ste is geworden. En toen ik nietsvermoedend bij de prijsuitreikingen stond te kijken wie nou toch mijn concurrenten waren, werd ik tot mijn grote verbazing omgeroepen om plaats te nemen op het podium. De (bijna) letterlijke tekst van omroeper Peter Monsieurs was: “en van Atledo, in de categorie V35, het jonge veelbelovende talent Regine van Boxel, geeindigd op een 2e plaats”.
Wat wel jammer was dat op dat moment al mijn supporters al naar huis waren, maar onze voorzitter Gerdjan Knipping heeft nog een foto gemaakt als bewijs.
 
Er waren veel supporters die me aanmoedigden om de laatste meters nog wat harder te lopen,
Marloes bedankt, Jan bedankt, Pauline bedankt, Vincent bedankt, Simone bedankt, Angelo bedankt en al die anderen die ik ben vergeten door alle emoties J.
 
Iedereen tot een volgende wedstrijd.
 

Regine van Boxel