Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Laatste indoor-wedstrijd jun/pup van dit seizoen

Geplaatst op maandag 21 maart 2011 om 19:04 uur

Atledo pupillen en junioren naar laatste indoor-wedstrijd van dit seizoen.
Deze laatste wedstrijd in het Indoorcircuit Midden-Brabant is afgelopen zaterdag 19 maart gestreden. Hierbij zijn verschillende medailles gewonnen en de prijsuitreiking voor het Indoorcircuit uitgereikt . Atledo was weer goed vertegenwoordigd. De wedstrijd startte om 9.30 uur met de pupillen en vanaf 13.30 uur met de junioren.

De deelnemers bij de meisjes C-pupillen bestonden uit Marjolein Bogers , Anne de Jong  en  Clarinda de Jong, 16 meisjes in de strijd. Marjolein liep een mooie sprinttijd van 6,8 sec, een evenaring van haar PR en bijna evenaring van het clubrecord. Ze stootte de kogel naar een mooie afstand van 4.04 m. Een zeer mooi resultaat en werd 6e. Clarinda haalde een hele mooie PR bij het kogelstoten met de afstand van 4.40m, een verbetering van 44 cm. Anne haalde geen PR’s maar sprong op het onderdeel hoogspringen naar een hele mooie hoogte van 0,85 cm.

Ook Chuck Pols was er weer bij als jongens C-pupil. Dat de competitie erg groot is in zijn categorie (17 deelnemers), bleek vandaag. Hij presteerde goed, maar zijn concurrent net iets beter. Hij werd 2e met maar een paar punten verschil en kreeg de zilveren medaille.
Nienke Oerlemans deed mee bij de meisjes B-pupillen en voor de meisjes A-pupillen was er Desirée Trommelen. Nienke scoorde heel goed op het onderdeel hoogspringen. Ze verbeterde haar PR met 10 cm naar 0,75 cm. Desirée behaalde een mooie PR bij kogelstoten naar 5.11m en sprong naar een mooie hoogte van 0,95 cm.
Bij de jongens A-pupillen waren Geert van Krevelen, Ruben Bogers en Phill Pols de deelnemers als 1e jaars tussen de 2e jaars. 28 atleten streden om de beste plaatsen.
Geert had een topdag met 2 PR-en. Voor hem een supersprint van 6,9 sec en een mooie nieuwe prestatie bij kogelstoten naar 5,81m. Ruben deed het ook zeer goed. Liep superhard op de sprint. Een nieuwe PR met een tijd van 6.0 sec. Een verbetering van 0,3 sec. Ook bij hoogspringen een topdag, want sprong naar een nieuwe hoogte van 1.20 m. Hij was dolblij. Werd hiermee 9e .
Ook bij Phill bleek vandaag dat de concurrentie erg hoog is. Hij had een topdag met 3 PR-en . Hij verbeterde zichzelf op de sprinttijd, sprong naar een hoogte van 1,25m en stootte de kogel naar 7.19 m. Zeer goede prestaties, maar deze keer als 3e op het podium. Wel tussen de 2e jaars. Kreeg een bronzen medaille.
 
Bij de junioren D, waren er ook verschillende deelnemers. Dominique Beverwijk en Indy Flipsen bij de meisjes en bij de jongens Sam van de Pol, Cas Blakenburg en Scott Pols (allen 1e jaars) en Lekan Dalenberg en Glenn Pols als 2e jaars.
Dominique liet een zeer mooie sprinttechniek zien en werd 1e in haar serie met 6.0 sec. Ze liet de kogel landen op 7.79 m. Een hele mooie PR. Ze werd hiermee 8e. Indy startte helaas niet bij de sprint, waardoor ze minder punten scoorde en lager eindigde in het klassement.
Bij de jongens D stonden 3 deelnemers van Atledo in de top 5
Scott had een pechdag. Had al pijn in zijn rechter been en ook nog een net opgelopen blessure in zijn linkerbeen. Voor hem wat teleurstellend maar toch een mooie 13e plaats tussen 29 deelnemers.
Sam van de Pol verbeterde zijn afstand op de kogel met 37 cm naar 7.98m. Hij liep de sprint op zijn PR tijd. Werd hiermee 10e. Glenn Pols was zelf erg teleurgesteld. Hij had zich voorgenomen 1.35 m te springen. Helaas lukt dat net niet. Wel een dikke PR op de sprint met een verbetering van 0,3 sec en evenaring van zijn PR op hoogspringen en een bijna evenaring op kogel. Een hele mooie 5e plaats.
Cas Blakenburg liep ook een dikke PR op de sprint met een tijd van 5,5 sec. Stootte de kogel ook weer een stuk verder naar 8,62 m en werd hiermee 1e op dat onderdeel. Alles was goed voor een 4e plaats. Net geen podium.
Wel een 1e Podiumplaats voor Lekan. Hij werd zowel 1e op het onderdeel sprint met een tijd van 5,3 sec.,als ook 1e op het onderdeel hoogspringen met 1,55 m. Hij ontving de gouden medaille.
 
Bij de C-junioren ook 4 deelnemers: Pim van de Pol, Sybren Altena, Martijn Flipsen en Cas van Eersel.
Pim evenaarde zijn eigen sprinttijd  en stootte een nieuwe PR bij het kogelstoten. Een mooie nieuwe afstand met een kogel van 4 kg, naar 5,36 m. Met Sybren ging het wat minder goed. Geen PR, wel een mooie wedstrijd.
Cas evenaarde zijn sprinttijd en de kogel ging naar een superafstand. Werd 2e op dit onderdeel en dat was goed voor een 7e plaats in zijn categorie. Martijn liep een recordtijd op de sprint van 5,2 sec. en sprong zijn recordhoogte. Hij werd 10e.
 
Bij de VB-groep Julian en Jorrit Heijkant als enige deelnemers bij de heren. Ze deden mee tussen de D-junioren.

Jorrit liep een nieuwe PR op de sprint met een tijd van 5,6 sec. Julian liep ook een recordsprint naar een nieuwe tijd van 5,7 sec. Hij sprong ook nog een 10 cm hoger bij het onderdeel hoogspringen. Voor beide dus een mooie podiumplek en de gouden medaille.