Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Loopclinic junioren

Geplaatst op dinsdag 15 maart 2011 om 10:47 uur

Junioren Loopclinic op 13 maart 2011

Zet de 40 beste junioren crossers van de afgelopen winter bij elkaar. Haal er een paar Nederlandse Kampioenen bij, zoals Jesper van der Wielen, Julia van Velthoven en Greg van Hest met allemaal een enthousiast verhaal, en je hebt een geweldig leuke clinic!

Greg van Hest Runshop heeft de clinic aangeboden en Greg was zelf de eerste spreker met het verhaal over zijn carrière; een eerlijke beschouwing van plussen en minnen, zijn doen en laten door de jaren heen, en zijn visie op hardlopen.

Jesper, pas 19 jaar oud, heeft in vijf jaar tijd een solide hardloopcarriere opgebouwd. Uit zijn verhaal blijkt, dat hij zijn doelen goed uitstippelt. Zijn openhartigheid sprak de junioren erg aan. Boeiend verhaal en veel enthousiaste vragen.

Julia, nog jonger, net 17, maar wel al Nederlands Kampioen op 1500mtr. Ook zij had een enthousiast en vooral ook inspirerend verhaal, waaruit haar liefde voor het lopen naar voren kwam. Haar verhaal sprak de junioren nog meer aan, omdat ze zelf nog junior is.

Kortom, het was dan ook erg boeiend!

Daarna werden de junioren nog getrakteerd op een looptraining. Er werden drie groepen gemaakt, die door de Greg, Jesper en Julia begeleid werd. En ze liepen zelf ook mee. Erg leuk! In het begin leek het meer op een wedstrijd, maar na wat manende woorden werd het enthousiasme beter in banen geleid en werd het een strakke training. Veel lachende gezichten, veel plezier!

Door dit soort initiatieven hebben deze junioren weer kunnen ervaren hoe leuk sport is en hoe je er enthousiast mee om kunt gaan.  De FOTO's vertellen het verhaal in beeld.

Greg, Jesper en Julia: Bedankt!