Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Veel talent bij atleten van Atledo

Geplaatst op maandag 7 maart 2011 om 11:25 uur

Nu al meerdere REGIOKAMPIOENEN in het MEERKAMP INDOOR CIRCUIT MIDDEN BRABANT.
Afgelopen weekend  (26-27 febr.) werd in de vierde indoor gestreden voor deze plaatsingen bij ACW'66 in Waalwijk.

Voor Chuck Pols was dat al duidelijk, maar nu ook voor Phill Pols, Lekan Dalenberg en Julian Heijkant staat het vast dat ze het goud bereikt hebben. Cas van Eersel en Jorrit Heijkant staan beide op de 2e plaats in hun categorie en zullen hiervoor het zilver ontvangen.  Op 19 maart is de vijfde en laatste wedstrijd in Rijen en zullen de prijsuitreikingen plaatsvinden. Ook voor de deelnemende clubs is er een prijs te verdienen. Uit andere regio’s  komen deelnemers om hier mee te doen in het circuit.
 

Voor de meisjes pupillen C-mini waren er vier deelneemsters. Anne de Jong en Marjolein Bogers (Mini-pup) haalden beiden 3 PR's. Marjolein dacht bij hoogspringen het clubrecord te verbreken door 0,85 cm te springen, maar Anne deed haar na en sprong even later nog 5 cm hoger. Een nieuw clubrecord dus, wat sinds 1995 op 0,80 cm stond, is nu naar 0,90 cm. Marjolein verbeterde wel het jarenlange clubrecord bij de 40m sprint door 0,3 sec sneller te lopen dan het oude record. Beide dames eindigden hoog in de uitslagen tussen de C-pupillen. Zij hebben talent en we zullen de komende jaren zeker nog vaker van hen horen. Clarinda de Jong en Lian Soijer deden mee als C-pupil met ook goede resultaten. Beiden haalden een dikke PR op de sprint en Clarinda liet de kogel 26 cm verder landen dan eerder.

Chuck Pols was samen met Reno Oerlemans de Atledo afvaardiging bij de C-pupillen jongen. Reno scoorde vandaag twee mooie records. Op de 40m was hij sneller dan ooit met 8.2 sec en de 1 kilo kogel landde na 4.90 mtr. Chuck had flinke competitie en wilde zijn concurrent evenaren met hoogspringen. Dat lukte hem vandaag en haalde 1.00 meter (een PR dus).Bij de sprint werd hij gehinderd. Werd opzij geduwd doordat iemand in zijn baan ging lopen. Toch een PR erbij. Werd hiermee voor de vierde keer 1e en kreeg goud. Hij was al kampioen in het Indoor- circuit en verdedigde eervol zijn plekje.

Bij de A-pupillen waren 4 deelnemers. Xander Mahieu liep een dikke PR op de sprint met een tijd van 7.2 sec en stootte de kogel naar 4.09 meter. Stijn van Schijndel, Ruben Bogers en Phill Pols deden mee  als 1e jaars A- pupillen. Zij deden niet onder voor de 2e jaars. Stijn scoorde met 2 PR’s. Hij sprintte 0,3 sec sneller dan voorheen en stootte de kogel 36 cm verder, naar een afstand van 3.61 m. Ruben zetten een hele mooie sprinttijd neer van 6,8 sec en dat was voor hem een PR. Phill ging met 2 PR’s, een voor sprint met een tijd van 6,6 sec en kogel 6.97 meter, voor het podium en kreeg de gouden medaille. Hiermee verzekerde hij zich voor de eerste plaats op het indoor circuit en kan alleen nog geëvenaard worden.

Desiree Trommelen deed mee als 1e jaars A-pupil. Ook zij presteerde goed tussen de 2e jaars. Desiree haalde 1 persoonlijk record op het kogelstoten met 4.87 m. Linde Ruis ( 2e jaars) behaalde 3 PR's, op alle onderdelen. Een hele prestatie! Zij kwam op een mooie 9e plaats uit.

Bij de D-junioren waren 7 deelnemers actief van Atledo. Quirijn van Dongen, Scott Pols, Sam van de Pol en Cas Balkenburg als 1e jaars en Lekan Dalenberg, Niels Verheugd en Glenn Pols als 2e jaars.Dat niet iedereen met extra druk erop de beste prestaties levert, konden we nu goed zien. Het onderdeel hoogspringen moest hier versneld worden afgewerkt, omdat iedereen om 17.00 uur de zaal uit moest zijn. De jongens moesten verdeeld worden over  twee  hoogspringmatten en ook nog een paar keer wisselen. Toch leverde dat voor Sam van de Pol een PR op door 1.30 m hoog te springen en ook Niels en Cas lieten zich niet uit het veld slaan. Daarentegen ging het bij Scott, Glenn en Lekan hierdoor minder. Al met al toch een gouden medaille voor Lekan en dus een 1e plaats op het indoorcircuit. Voor Niels op alle onderdelen een PR en werd 5e. Voor Cas een verdiende 6e plaats, Sam met 2 x een PR een 7e plaats, Glenn de 9e plaats en Scott de 12e. Quirijn liep een keurige sprint en dat leverde ook hem een PR op, met een verbetering van 0,4 sec.


Indy Flipsen en Nenah van Eijk (1e jaars) deden mee bij de meisjes D-junioren. Ook daar was de competitie erg hoog en lag de druk op het hoogspringen, omdat de jongens nog na hen moesten.
Indy leukte het niet om mee te doen met de sprint, wat haar natuurlijk geen punten opleverde. Desondanks eindigde ze niet onderaan. Nenah stootte de kogel bijna 1 meter verder dan de laatste PR. Ook de sprint verliep in een snelle tijd van 6,9 sec.

Bij de C-junioren scoorde Cas van Eersel heel hoog. Een PR op de sprint met een verbetering van 0,5 sec. Hij mocht op het podium en behaalde goud.   Martijn Flipsen leverde ook erg goede prestaties en werd 8e. Pim van de Pol en Sybren Altena, beide 1e jaars. Pim was erg trots op zijn PR op de kogel en stootte deze naar 5.19 meter en Sybren sprintte erg snel, naar een tijd van 7,5 sec. Ook voor hem een PR.

Bij de VB-groep vielen onze jongens ook in de prijzen. Voor Julian Heijkant geen PR, maar wel de 1e plaats en dus de gouden medaille. Ook hij mag zich regiokampioen noemen. Zijn broer Jorrit deed mee in de categorie 16+ Hij liep een record tijd op de 40m sprint en was ver voor in zijn serie. Voor hem de 2e plaats in deze wedstrijd en ook in het indoorcircuit.