Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

ATLEDO in de prijzen bij de jaarlijkse Cross

Geplaatst op donderdag 3 maart 2011 om 22:25 uur

Op zondag 13 februari  startte, na een  goede voorbereiding  van de organisatie, de laatste cross van het seizoen om 10.00 uur met de meisjes en jongens pupillen-C.  Er was voor alle categorieën voldoende deelname en er werden vele punten gescoord voor zowel het individuele klassement, als het verenigingsklassement.
Dit klassement omvat een tiental crossen in het Midden Brabantse. Door zowel de pupillen/ junioren werden tijdens deze cross voor Atledo de meeste punten gehaald voor het klassement, als door de senioren/masters. Geen enkele club heeft in dit seizoen meer punten binnengehaald. Mede hierdoor behaalde Atledo bij de senioren/masters de tweede plaats en de pupillen/junioren de derde plaats in het algemene klassement. Atledo doet het dus erg goed. De prijsuitreiking zal plaatsvinden op 25 februari bij Atilla in Tilburg. Dan worden ook de alle deelnemers beloond met een diploma of een beker.
Ook werden bij de Atledo cross alle clubcrosskampioenen gehuldigd. Dat zijn alle deelnemers die minstens 5 crossen gelopen hebben en hiervan werden de eerste drie van elke categorie beloond met een medaille.
Er werden ook veel individuele podiumplaatsen binnengehaald.
Chuck Pols ging in de eerste groep van start en ging meteen aan de leiding en liep een supertijd. Hij werd eerste en mocht op het podium en kreeg de gouden medaille. Ook Jelle de Roon liep een hele mooie wedstrijd en kwam op het podium en ontving de  zilveren medaille. Bij de VB groep kwam Julian Heijkant op het podium en kreeg de zilveren medaille voor de 2e plaats. Er waren vele pupillen die net het podium niet haalde, maar zeker super hun best deden.
 Bij de junioren erg veel deelname, ook van Atledo zelf, waarbij Martijn Flipsen mooi brons behaalde achter de sterke nationale ster Lars van der Poel en Ron Honcoop. Maar Wouter Stokkermans en Sijbren Altena van Atledo zaten daar allemaal kort achter met resp. een 4e en 5e plaats. Ook hierbij nog meerdere deelnemers die hard gewerkt hebben voor de punten.
Bij de B jongens pakte onze eigen Menno van Eersel het zilver, wat ook Robin Flipsen bij de meisjes deed. Bij de A jongens ook weer een goed Atledo, door zilver en brons voor Robin Bayens en Wilfred Altena.
 
Al met al voor Atledo erg veel deelname en heel veel goede prestaties op het alomgeprezen en aantrekkelijk parcours in de Duiventoren.