Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Sandra Habets snelt naar brons

Geplaatst op maandag 28 februari 2011 om 12:02 uur

Sandra Habets houdt hoofd koel na valse starts concurrenten en snelt naar brons
 
APELDOORN - Bij haar rentree op de NK Indoor voor masters sprintte Sandra Habets naar de derde plaats op de 60 meter sprint voor dames 40-50 jaar. Daarop had ze vooraf niet gerekend. Sandra liep een tijd van 9,00 seconden en lijkt klaar voor het EK Indooratletiek voor masters in Gent 18 maart as.
Door Gerdjan Kipping
 
De dag begon met de lange rit naar Apeldoorn in gezelschap van voorzitter Gerdjan Kipping die haar vanwege zijn cursus Atletiektrainer 3 zou coachen. Sandra had als doel om onder de 9 seconden te blijven en zichzelf na een stevige griep te testen voor het aanstaande EK Indooratletiek voor Masters in Gent waar zij aan de start van de 60 meter staat (Atledomasters Gerard van Broekhoven en Riet Jonkers-Slegers zullen daar ook acte de présence geven). Met het oog daarop schafte Sandra na aankomst in Omnisport Apeldoorn eerst een shirt van het Nederlandse atletiekteam aan. Daarna leidde de coach haar rond en liet haar zien waar kleedruimten, inloopbanen en de ‘callroom’ waren. Om in de stemming te komen werden aantal onderdelen bekeken waarna Sandra aan haar warming-up begon. De warming-up werd afgesloten met een goed gevoel en Sandra kon zich naar de, voor haar onbekende callroom begeven, de ruimte waar de atleten zich een kwartier voor de start voor hun onderdeel moeten melden en waar spikes op juiste lengte worden gecontroleerd en waar de atleten de stressbestendigheid van hun concurrenten kunnen testen. Met de stressbestendigheid van Sandra zat het wel goed hetgeen ook hard nodig was gelet op de vijf (!) starts die nodig waren om de kampioen bekend te maken. Na tweede valse starts werd een deelneemster gediskwalificeerd, maar Sandra liet zich niet gek maken. Ondanks een mindere start lag zij halverwege al op de derde plaats en die liet zij zich niet meer afnemen, zodat zij een nieuwe bronzen plak aan haar collectie kon toevoegen.
 
De blijdschap na afloop was groot en de eerste frustratie over de tijd (“waarom niet één honderdste sneller?”) was snel verdwenen. Bij kampioenschappen gaat het immers in de eerste plaats niet om de tijd, maar om de klassering. En met vijf herstarts liet zich de iets minder dan gehoopte tijd makkelijk verklaren. Een bronzen plak en een goede tijd die houvast bieden voor het naderende baanseizoen. Maar eerst is daar nog het debuut bij een echt EK over een kleine drie weken, het hoofddoel van dit seizoen. In de trainingen kan Sandra de komende tijd de laatste puntjes op de i zetten.