Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledo jeugd valt weer in de prijzen

Geplaatst op vrijdag 11 februari 2011 om 11:24 uur

Zeven junioren gingen zondag 30 januari naar een indoorwedstrijd bij OSS-Volo in 's-Hertogenbosch.

Sam van de Pol, Scott Pols en Glenn Pols hadden eerder op de dag al een cross gelopen van 2150 meter. Maar ze gingen ervoor. De groepen waren gesplitst en Scott en Sam en Cas Blakenburg deden mee als 1e jaars D-Junioren en Lekan Dalenberg en Glenn Pols 2e-jaars D-Junioren. Pim van de Pol was er als 1e jaars C-Junior en Cas van Eersel als 2e jaars.

Sam van de Pol had veel last van zijn bovenbeen, maar sprong toch een mooie hoogte van 1.20 meter. Scott had moeite met hoogspringen en sprong de lat er al af bij 1.15 meter. Hij had last van zijn schouderblad en samen werden de beide jongens gemasseerd bij de EHBO.Sam had nog steeds last van zijn been bij de sprint. Kogelstoten ging hem een stuk beter af en werd achtste. Scott dacht dat hij zijn kansen verspeeld had met hoogspringen, maar door een zeer snelle sprint en goed kogelstoten bleek hij tot zijn verrassing toch een medaille te ontvangen voor de derde plaats.Cas Blakenburg scoorde op alle onderdelen goed. Sprong over 1.30 meter hoogte en stootte de kogel naar 8.24 meter. Hij werd tweede en ontving hiervoor de zilveren medaille.

Bij Glenn ging ook het hoogspringen niet zo best, maar liep verder een goede tijd op sprint en de kogel lande op een prima afstand van 7.65 m. Hij werd hiermee achtste. Bij Lekan ging het hoogspringen zo goed dat hij liefst de lat op 1.61 meter wilde laten leggen. Hij zou dan een clubrecord hebben. Hij mocht wel de 1.60 meter springen, maar dat lukte helaas niet. Zijn sprinttijd was erg goed 5.4 seconden en ook de afstand van de kogel loog er niet om. Hij werd eerste met een ruim puntenverschil van 233 punten boven de tweede.

Pim van de Pol was de afgelopen dagen flink ziek geweest en wilde toch graag deelnemen aan de wedstrijd. Deed het desondanks heel goed en behaalde zelfs een PR met de kogel van vier kg. Cas van Eersel stootte een nieuwe PR op de kogel door 41 cm verder te stoten als zijn laatste PR. Ook sprong hij een hoogte van 1.50 meter en zette een mooie sprinttijd neer. Alles ging zo goed dat hij beloond werd met de gouden medaille. Hij eindigde ruim boven de tweede met een verschil van 223 punten.