Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Lekan Dalenberg Nederlands kampioen horden

Geplaatst op dinsdag 1 februari 2011 om 10:44 uur

Om 6 uur gaat de wekker om op tijd te zijn voor de Nationale CD junioren indoor in Apeldoorn. Lekan heeft zich ingeschreven voor de onderdelen 60 meter horden en verspringen.
 
Aan de buitenkant is het gebouw indrukwekkend groot, aan de binnenkant minstens zo indrukwekkend. We zijn op tijd genoeg om het hele gebouw te ontdekken en voor te bereiden op de series horden. Lekan wordt steeds stiller en bleker, de spanning is goed voelbaar. Het doel is plaatsing voor de finale en een tijd onder de 10 seconden. Met 9,99 sec wordt beide doelen gehaald.
 
Om 1 uur beginnen de voorrondes voor het verspringen. Bij Lekan is het gevoel niet goed, de aanloop wil niet, verkeerde afzet en een matige landing. Gelukkig zijn de sprongen wel geldig. Zonder te kijken wat de gesprongen afstand is gaan we van de springbak weg, laat maar…..Gelukkig hebben we de finale horden nog.
 
Wel nog even 2,5 uur overbruggen tot de finale. Gelukkig is de spanning eraf, er kan weer gelachen worden. Samen met zijn vriend Ricardo, Achilles atleet, tactieken bespreken, de hal vanaf de bovenste tribuneplaatsen bekijken en verder rondhangen gaat de tijd toch richting 4 uur. Dan kunnen de voorbereidingen voor de finale beginnen. Ondertussen blijkt dat Lekan toch als 6e geplaatst is bij het verspringen met een afstand van 4,54 meter. 
 
Dan is het eindelijk zover: 8 banen vol met finalisten. Lekan in baan 5 vanwege de snelste tijd in de voorronden. De start is redelijk, bij de eerste horden gaan ze gelijk op. Vanaf de 3e horden wordt het verschil duidelijk. Lekan loopt royaal uit op de rest en passeert finish in de mooie tijd van 9.87 seconden. Een zeer overtuigende winst. Nog even dringt het niet door maar als Lekan van de baan is komen de vreugdekreten eruit.


 
Veel tijd om te genieten is er niet want aansluitend wacht de finale verspringen, het is inmiddels half zes. De concentratie is goed, de aanloop komt beter uit maar de afstand is maar een paar centimeter verder als in de voorronde. Net als Lekan klaar staat voor de 3e en laatste poging moet vriend Ricardo de 60 meter sprint finale lopen. Hij loopt een mooie race en eindigt op een paar honderdste als 2e. Dit geeft motivatie voor de laatste sprong en Lekan knalt er een 4,84 meter uit. Een persoonlijk record en –na lang wachten- een bronzen plak.
 
Het is een lange, lange dag geweest maar we hadden het voor geen goud willen missen.