Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Tweede Competitie Pupillen en C-junioren

Geplaatst op zaterdag 17 mei 2008 om 11:10 uur

Competitie van pupillen en C-junioren.
 
Afgelopen weekend 17 mei vond de tweede wedstrijd van de regionale pupillencompetitie plaats in Waalwijk.
Natuurlijk was ook Atledo van de partij met zowel een meisjes- als een jongensteam. Helaas werkte het weer, net als bij de vorige wedstrijd in april, niet erg mee.
Maar ondanks dat, was het een geweldig leuke en sportieve wedstrijd.
Het meisjesteam van Atledo, bestaande uit: Erseka Dedinca, Maud v.d. Nieuwenhuijzen, Indy Flipsen, Anke Leemans, Nita Dedinca, Nenah van Eijk, Anouk Verschure en Kelly Stierman is in de totale eindstand vijfde geworden van de Regio, met maar een paar puntjes achterstand op nummer vier.
Het jongensteam, bestaande uit Pim v.d. Pol, Lekan Dalenberg, Thijs Ots, Glenn Pols, Menno Ramselaar, Niels Verheugd, Sam v.d. Pol, Scott Pols en Jelle de Roon legde beslag op de derde plaats.
Een prima prestatie voor de teams van trainers Femke Rutten en Tim Geers.
 
 
Onder bizarre weersomstandigheden moesten  ook de C-junioren van Atledo de tweede competitiewedstrijd afwerken. Desondanks wisten toch nog enkele
atleten een nieuw persoonlijk record neer te zetten. Bij het speerwerpen werd door Robin Flipsen dan ook een nieuw persoonlijk record bereikt en wierp de speer naar 15.02 meter. Julie Stuit liet de speer nog verder neerkomen op een afstand van 17.53 meter. Leanne van Krevelen zette met discuswerpen een nieuw record en wierp de discus naar 12.60 meter. Selina Binnenweg wierp de discus een stukje verder naar maar liefst 16.06 meter. Caroline Krijnen bereikte op 1 cm na een evenaring  van haar persoonlijk record en stootte de kogel naar 6.04 meter.
Bij het verspringen hadden Kelly Baggerman en Tessa Trommelen het extra zwaar vanwege het natte en hierdoor zware zand. Desondanks sprong Tessa
3.72 meter ver en Kelly 3.22 meter.
Bij het hoogspringen moest Hilde van Zundert de wedstrijd staken vanwege een pittige blessure. Vero Dalenberg had hierdoor de zware taak om in haar eentje
op dit onderdeel de ploeg punten te bezorgen en bereikte ondanks wind en regen een mooie hoogte van 1.25 meter.
Door het uitvallen van Hilde moesten Danique Blok en Julie Stuit ook op het onderdeel 80 meter horden samen de punten zien te verzamelen. Danique liep deze afstand in een tijd van 15.60 seconden en Julie in 17.82 seconden. Danique haar tijd was goed voor de tweede plaats.
Bij het kogelstoten bereikte Selina Binnenweg een tweede plaats met een afstand van 8.21 meter. Caroline Krijnen stootte de kogel naar 6.04 meter.
Op de 1000 meter liep Robin Flipsen weer een mooie wedstrijd en bereikte bijna haar persoonlijk record en liep een tijd van 3.27.91 minuten wat haar een derde plaats op dit onderdeel opleverde. Leanne van Krevelen liep een dik persoonlijk record en liet een tijd noteren van 4.12.20 minuten. Caroline Krijnen liep deze afstand in een tijd van 4.08.09 minuten.
Op het einde van de dag moesten in wederom wind en regen de Atledo-meiden aantreden voor de 80 meter. Tessa Trommelen liep een tijd van 12.15 seconden. Danique Blok liet een tijd van 12.45 seconden noteren en Kelly liep deze afstand in een mooie tijd van 13.81 seconden.
Deze meiden eindigden met hun goede prestaties op een mooie vierde plaats en zijn vrijwel zeker van hun plaats in de gebiedsfinale.
 
De C-jongens van Atledo hadden eveneens de zware taak om tijdens deze slechte weersomstandigheden hun tweede plaats te behouden.
Ondanks dat Bram Denissen ver onder z'n kunnen presteerde bereikte hij met speerwerpen een tweede plaats met een worp van 36.34 meter. Terwijl de regen flink neerkwam en bij de afzet flinke plassen stonden sprong hij toch nog over een hoogte van 1.65 meter en bereikte hiermee de eerste plaats op dit onderdeel.
Mike van den Nieuwenhoven liet de speer neerkomen op 25.59 meter. Tijdens enkele fikse regenbuien wierp hij de discus naar 22.25 meter. Miguel Keijsers vestigde met discuswerpen een nieuw persoonlijk recordr en wierp de discus naar 24.60 meter. Bij het kogelstoten liet Miquel de kogel neerkomen op 8.87 meter.
Mark Schellekens bereikte bij het kogelstoten een mooie tweede plaats en stootte de kogel naar 11.47 meter. Het hordelopen ging hem ondanks de slechte
weersomstandigheden goed af en liep naar de eerste plaats in een tijd van 15.77 seconden. Ondanks de vallende horden in de naastgelegen baan liep Daan de Leeuw onverstoorbaar in de regen naar een nieuw persoonlijk record in een tijd van 19.10 seconden. Dat Daan in slechte weersomstandigheden goed presteert liet hij wederom bij het hoogspringen zien en sprong over een hoogte van 1.35 meter wat een evenaring van zijn pr betekende.
Menno liet ook zien dat hij meetelt en liep de 100 meter horden in een tijd van 19.88 seconden. Ook de 800 meter ging hem goed af en liep deze in een tijd van 2.39.65 minuten.
Robin Baijens bereikte op dit onderdeel een vijfde plaats en liet een tijd noteren van 2.30.29 minuten waarmee hij een nieuw persoonlijk record bereikte. Op het einde van de dag liep hij nog eens de 100 meter in 14.42 seconden wat een evenaring van zijn pr was.
Sander Brabers moest zo laat ook nog eens aan de bak op deze afstand en eindigde na Robin op een achtste plaats in een tijd van 14.70 seconden.
Vooraf had Sander het onderdeel verspringen afgewerkt en vestigde een nieuw persoonlijk recordmet een afstand van 4.23 meter.
Thomas van Schijndel liet dit niet op zich zitten en vestigde op dit onderdeel een nieuw pr met een afstand van 4.24 meter. Thomas liep hierna ook nog eens de
800 meter in een tijd van 2.43.66 minuten.
Door de goede prestaties van deze sportievelingen hebben ze hun tweede plaats behouden en ook zij gaan door naar de gebiedsfinale.