Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledojeugd neemt prijzen mee uit Vught

Geplaatst op woensdag 15 december 2010 om 17:45 uur

Zondag 28 november gingen 2 pupillen en 4 junioren naar atletiekvereniging Prins Hendrik in Vught voor een indoorwedstrijd in de Martinihal.

Bij de C-pupillen behaalde Chuck Pols een mooie beker door de 3e plaats op het podium te verdienen. Hij liep een snelle tijd op de sprint, sprong 40 cm verder bij het onderdeel ‘ver uit stand’ en kwam neer op 1.63 m. Hij was erg snel op de 600m en mocht voor de tweede keer op het podium en kreeg hiervoor de bronzen medaille.

Bij de A-pupillen deed Phill Pols mee. Sprong precies even hoog als vorig jaar, stootte de kogel naar 6,15 m en liep een tweede tijd op de 40 m sprint. Hij kwam op het podium en kreeg een leuke beker voor het behalen van de 2e plaats. Bij de 600 meter wilde hij echt voor goud gaan en liep vanaf de start ver voorop met een tijd van 2.22.12min. Hij ontving hiervoor de gouden medaille.

Voor de 1e jaars D-junioren Sam van der Pol en Scott Pols mee.Sam behaalde de 8e plaats op de meerkamp. Hij stootte de kogel naar 7.61 met een gewicht van 3 kg. en behaalde hiermee een nieuwe PR. Bij hoogspringen lukte het ook goed en sprong 1.20 m. Op de 600 m liep hij ook erg goed en zette een tijd neer van 2.25.59 min. Helaas net geen PR.

Scott werd 7e door een mooie hoogte te springen van 1.20 m Hij zette een snelle tijd neer op de sprint. Bij kogelstoten deed hij dat voor het eerst met de 3 kg kogel en zette meteen een mooie afstand neer van 6.64 m. Hij nam zich voor om heel hard te lopen op de 600 m en nam hiervoor dan ook een zilveren medaille mee naar huis. De tijd van 2.06.66 min. was dan ook een mooie PR.

Glenn Pols en Lekan Dalenberg  kwamen uit voor de 2e jaars D-junioren jongens. Glenn werd 8e op de meerkamp mede door zijn PR te evenaren bij hoogspringen. Hij stootte de kogel naar een nieuwe afstand van 7.17m wat een PR betekende. Ook de sprint ging goed. Hij wilde een recordtijd op de 600m voor zichzelf neerzetten en startte dan ook heel goed. Na twee rondjes kreeg hij kramp in zijn been en schouder. Liep de 600 m wel uit, maar moest meteen naar de massagetafel. Tijd 2.13,62 min. Toch een goede tijd.Lekan ging ook erg goed. De kogel kwam neer op een afstand van 8.17 m. Zette een supersnelle tijd neer op de sprint van 6.28 sec. Bij hoogspringen waren er nog maar twee deelnemers over en Lekan haalde op dat onderdeel de tweede plaats m et 1.45 m. Alles bij elkaar leverde het hem een 2e plaats op het podium op en een mooie beker. Op de 600m liep hij ver voorop in zijn serie, maar werd ook op dat onderdeel 2e en haalde de zilveren medaille.

 
Het was een leuke wedstrijd.
 
Groetjes Helma de Kort