Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledo deed het weer goed bij indoor in Vlijmen

Geplaatst op woensdag 15 december 2010 om 17:47 uur

Op 12 december ging enkele pupillen en een aantal junioren naar een indoorwedstrijd van Dak-Drunen in sporthal de Heygrave in Vlijmen.Met mooie bekers en vele PR’s was iedereen rond half 6 weer thuis. Het was een goede wedstrijd waarin iedereen gewaagd was aan elkaar en soms de strijd moeizaam was.

Chuck Pols die als C-Pupil meedeed won de wedstrijd met 21 punten verschil en behaalde goud. Hij deed dit mede door een zeer snelle tijd op de 35 meter sprint te lopen en zijn eigen tijd te verbeteren met een 0,6 seconden. Bij hoogspringen sprong hij weer mooi over de 90 cm.

Desireé Trommelen (A-Pupil) deed het ook heel goed. Op alle onderdelen haalde zij persoonlijke records. Zij liep een hele seconde sneller op de sprint met een tijd van 6,4 seconden. Bij hoogspringen ging ze vijf cm hoger en kwam op 1.05 meter uit. Met kogelstoten landde de kogel op 4.62 meter. Ze eindigde hiermee op de zesde plaats.

Phill Pols verbeterde ook zijn tijd op de sprint met 0,4 seconden en behaalde een PR. Bij hoogspringen schoof hij flink uit en blesseerde zijn onderbeen. Even lukte het daardoor wat minder, maar toch evenaarde hij uiteindelijk zijn PR. Hij kwam hiermee op het podium en haalde goud.

Bij de junioren gingen meerdere deelnemers mee.Nenah van Eijk , Arjen de Jong, Quirijn van Dongen, Sam van de Pol en Scott Pols waren de deelnemers voor de Junioren-D eerste jaars. Lekan Dalenberg en Glenn Pols voor de D-Junioren tweede jaars.

Nenah haalde een PR bij kogelstoten met een afstand van 5,87 meter en eindigde op de vijfde plaats. Arjen deed verbeterde zichzelf op hoogspringen met 15 cm. Een dikke PR. Bij de sprint evenaarde hij zijn eigen PR van 6,5 seconden. Quirijn behaalde een PR op kogelstoten. De kogel landde op 4.93 meter. Een afstand die hij voor het eerst stootte met een drie kg kogel. Bij hoogspringen sprong hij tot een hoogte van 1.05 meter. Sam van de Pol liep een zeer snelle tijd op de sprint en haalde een PR. Zijn tijd was 6.1 seconden. Hij belande helaas net naast het podium en werd vierde. Scott Pols evenaarde zijn tijd op de sprint met een tijd van 5,8 seconden. De kogel landde op 6.43 meter. Hij werd tweede en mocht op het podium en kreeg hiervoor zilver. Glenn Pols liep een mooie tijd op de sprint en haalde een PR met 5,8 seconden. Evenaarde op de andere onderdelen zijn PR. Werd hiermee zesde. Lekan Dalenberg sprong een superhoogte van 1.50 meter bij hoogspringen en evenaarde zijn PR. Ook de andere onderdelen gingen goed en hij werd tweede en ontving hiervoor zilver.

Ook waren er deelnemers bij de C-Junioren. Pim van de Pol, Sybren Altena en Cas van Eersel bij de jongens en Meike Haarbosch bij de meisjes. Meike behaalde op het onderdeel kogelstoten een mooie PR. Ze deed voor de eerste keer mee als C-Junior en moest stoten met de drie kg kogel. Ze werd hiermee elfde. Sybren Altena sprong tot zijn eigen ergernis de lat eraf bij 1,05 meter en wil daar graag veel meer op trainen. Ook hij stootte de kogel met een vier kg kogel naar een mooie afstand van 5.23 meter. Pim van de Pol stootte ook een mooie PR naar een afstand van 5.01 meter. Zijn sprint zag er ook goed uit. Cas van Eersel deed ook goed zaken en stootte de kogelnaar een nieuwe afstand van 11.02 meter en dat was een mooie PR. Hij belande helaas net naast het podium door vierde te worden op deze meerkamp.

Bij de B-Junioren deden vier deelnemers mee waarvan er drie van Atledo waren. Thomas van Schijndel werd vierde doordat hij de aanvangshoogte bij het onderdeel hoogspringen jammerlijk niet haalde. Op het onderdeel kogelstoten werd hij tweede. Jordi van Schijndel ging heel goed. Hij stootte voor het eerst met de kogel van vijf kg naar een afstand van 8.04 meter, evenaarde zijn PR op de sprint en sprong naar een nieuwe hoogte van 1.50 meter. Hij werd tweede en kreeg zilver. Mark Schellekens werd eerste en ontving hiervoor goud. Hij stootte de kogel naar een nieuwe PR van 12.09 meter en evenaarde zijn PR op de sprint met een tijd van 5.0 seconden.

Voor de regio is een systeem van Indoorcircuit ingesteld. Hiervoor moeten deelnemers aan minimaal drie van de vijf indoorwedstrijden meedoen. Er worden punten toegekend aan de behaalde plaatsen. Wie het minst aantal punten heeft telt mee voor het klassement. Ook hiervoor heeft de jeugd van Atledo zich vandaag door hun al zeer goede prestaties op de lijst geplaatst.