Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Indoor Reusel succes bij jeugd.

Geplaatst op dinsdag 2 november 2010 om 19:51 uur

Zaterdag 30 oktober 2010 gingen pupillen en junioren op weg naar Reusel voor een wedstrijd met deelnemers uit regio Brabant. Maar er waren ook veel deelnemers uit de rest van het land speciaal hier naar toe gekomen. Atledoërs bleken een goede tegenpartij voor alle aanwezigen. Er gingen verschillende medailles en veel PR-s mee naar huis.

Bij de meisjes mini pupillen deden Marjolein Bogers en Anne de Jong mee. Marjolein behaalde een PR op kogelstoten met een afstand van 4.81 m en een evenaring van het clubrecord op de sprint met een tijd van 7.9 sec, dat sinds 1995 niet meer verbeterd is. Anne deed het ook zeer goed en scoorde 4 PR’s. Bij hoogspringen sprong ze zelfs 10 cm hoger dan haar eerdere PR.

Bij de jongens mini pupillen ging Chuck Pols als een trein, hij behaalde 3 clubrecords. Bij hoogspringen haalde hij een recordhoogte van 0,95 cm. Bij kogelstoten verbeterde hij het clubrecord door 1 meter verder te stoten. Bij de afstand van 600 m behaalde hij eveneens het clubrecord. De laatste twee stonden al vanaf 1994 op de lijst. Chuck kwam hiermee op het podium ontving hiervoor de zilveren medaille.

Desirè Trommelen deed mee voor de meisjes pupillen B. Zij scoorde goed bij het kogelstoten met een PR van 4.15 m. Ze liep de 600 m voor het eerst en behaald een PR met een tijd van 2.37.4 min. Bij hoogspringen evenaarde ze haar eigen prestatie door 1.00 m te springen.


Voor de jongens pupillen B kwamen Geert van Krevelen, Ruben Bogers en Phill Pols uit. Geert verbeterde zijn PR op het onderdeel hoogspringen door 5 cm hoger te springen en op 1.00 m uit te komen. Hij liep ook een erg goede tijd op de 600m van 2.44.9 min. Ruben had ook een goede wedstrijd en behaalde een PR op kogelstoten door 24 cm verder te stoten dan zijn vorige PR. Ook liep hij een zeer snelle tijd op de 600 m met een tijd van 2.18.6 min. Hij kwam daarmee op de 5e plaats. Phill liep de sprint in een tijd zoals hij lang niet meer gelopen had met 6.8 sec. Stootte een PR met de kogel naar een afstand van 6.67 m. De prestaties bleken goed genoeg voor een 1e plaats en kreeg hiervoor de gouden medaille.
 
Bij de jongens pupillen A waren 3 deelnemers van Atledo.Jelle de Roon haalde de 7e plaats. Moest op de 600 m nog een extra tandje bijzetten om zich niet te laten inhalen, maar werd gelukkig eerste in zijn serie. Hierdoor kwam hij een stuk hoger uit op de ranglijst en behaalde hiermee een clubrecord met een tijd van 2.03,1 min . Hij haalde een PR bij kogelstoten met een afstand van 5,76m. Sam van de Pol liet zich ook niet kennen. Hij wilde graag 9.00 m stoten met de kogel. Het lukte hem net niet, maar wel een hele mooie PR met 8.96 m. Ook bij de 600 m zette hij een hele mooie tijd neer. Scott Pols stootte ook de kogel een stuk verder naar een afstand van 8.54 m wat ook voor hem een PR betekende. Hij liep ook PR door een hele snelle sprint van 6.4 sec neer te zetten. Hij werd uiteindelijk 5e.

Indy Flipsen was de enige deelnemer van Atledo bij de meisjes junioren D. Ze haalde een mooi PR bij het kogelstoten met een PR die zelfs 67 cm verder was dan een eerdere PR naar een afstand van 8.18m. De sprinttijd was ook mooi met een tijd van 6.77 sec.

Ook de D junioren jongens Pim van de Pol, Lekan Dalenberg, Sybren Altena, Yared Eshete en Glenn Pols deden erg hun best.
Voor Lekan een bronzen medaille op de sprint met een dikke PR met een tijd van 5.95 sec. Bij kogelstoten een PR voor de 3 kg kogel naar een afstand van 8.43 m. Mocht hiermee deelnemen aan de halve finales. Haalde daarmee net niet het podium. Pim evenaarde bijna zijn eerder snelste tijd. Hij sprong naar een mooie hoogte van 1.20m. Sybren die speciaal van vakantie gekomen was voor deelname aan de wedstrijd liep een zeer goede sprinttijd van 6.83 sec en evenaarde zijn eerdere Pr bij hoogspringen met een sprong van 1.20 m. Ook Glenn sprong 1.20 m hoog en behaalde een PR op de sprint met een tijd van 6.59 sec. Yared stootte de kogel voor hem naar een nieuwe afstand van 7.68 meter. Hij zette een super sprinttijd neer voor hemzelf van 6.24 sec. Mocht hiermee deelnemen aan de halve finales.

We kijken weer terug op een hele leuke goed georganiseerde wedstrijd.