Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

2e competitiewedstrijd heren wisselvallig.

Geplaatst op zondag 18 mei 2008 om 21:18 uur

Afgelopen zondag 18 mei trad de crème de la crème van Atledo aan voor hun tweede wedstrijd in de competitie. Inderdaad, het heren senioren competitie team van Atledo nam het op tegen 17 andere ploegen bij atletiekvereniging Sprint in Breda.

Het sterrenteam, getraind door niemand minder dan Piet van Ham en Jack Geers en gecoacht door Kris Beerens kwam enigzins gehavend aan de start. Sprintwonder Willem Heijboer (vorige week maandag nog goed voor 2 Brabantse titels) moest flink studeren voor zijn naderende examens. C-junioren trainers Jordy Pfrommer en Robin van Sunten zijn beiden uitgeschakeld met vervelende enkelblessures en de 'good old' gebroeders Farla (Jeroen & Joost) hadden andere verplichtingen. Koen Diepstraten kon deze keer ook niet van de partij zijn, want hij moest zijn eigen verjaardagspartijtje vieren, Koen proficiat met je 18e verjaardag.

Met een klein maar fijn team was Atledo present op het rode tartan van Sprint.

Ralph Jacobs begon de dag uitstekend. Hij wisselse hoge krachtige sprongen af met technisch matige sprongen maar met een beetje mazzel sprong hij weer naar 1.95 mtr. Een gedeelde eerste plaats samen met Gerben Klein (THOR - Roosendaal) en Maarten Roeloffs (Achilles - Etten-Leur) en gelijk de beste prestatie van de dag voor Atledo.

Tim Schellekens heeft net mogen genieten van twee weken Spaanse zon en is nog niet helemaal op topniveau. Toch zette hij een behoorlijke tijd neer op de 100 meter. Zijn 12.44 sec was goed voor een zevende plaats.

Bart "Fri" Candel mocht het technische onderdeel polsstokhoogspringen doen. Met een lichte bovenbeenblessure en wat ander materiaal dan hij gewend is evenaarde hij, in zijn karakteristieke stijl, zijn persoonlijk record van 2.70 mtr.

Stijn Rutten had zijn zinnen gezet op een 30 meter worp bij het discuswerpen. Afgelopen dinsdag wierp hij bij een avondwedstrijd in Oosterhout al een nieuw PR van 29.18 mtr en wilde ook deze keer flink uithalen. Het mocht niet zo zijn, bij zijn beste poging strandde de discus op 28.32 mtr.

Master Gerdjan Kipping heeft ambitieuze plannen dit jaar. Het NK masters in Drunen in het weekend van 14/15 juni en later eventueel het Europees Kampioenschap masters dat eind juli plaats vindt in Ljubljana, Slovenië. Hij knalde werkelijk op zijn 400 meter. Zijn tijd van 54.14 is erg goed te noemen voor een atleet die net de 40 jaars grens is gepasseerd. Een prima derde plaats in het deelnemersveld met atleten die minimaal 6 jaar en maximaal 25 jaar jonger waren als Gerdjan.

Arne van't Hullenaar had moeite met zijn afzet bij het verspringen. Voor zijn gevoel zat hij niet lekker in de wedstrijd maar zijn sprong van 5.71 mtr kunnen momenteel maar weinig Atledoërs nadoen. Direct na dit onderdeel mocht hij aantreden op de 200 meter. Hij won zijn serie afgetekend in een tijd van 24.64 sec. Arne was nog niet geheel tevreden want hij vond zelf dat hij wat langzaam gestart was en dat hij nog sneller kon lopen.

Tim Schellekens mocht, zonder enige training op dit onderdeel, aantreden op de 400 meter met hordes. Hij begon voorzichtig en haalde de eerste 7 hordes in een keurig ritme. Daarna schakelde hij over op het andere been en finishte hij in 62.65 sec.

Stijn Rutten en Kris Beerens deden het onderdeel kogelstoten. Stijn kon zijn explosiviteit niet goed kwijt en de 7,26 kilo zware kogel landde al na 9.18 mtr. Kris Beerens was wel in vorm. Zijn afstand van 10.23 mtr was één van zijn beste prestaties ooit.

Bart Candel had na het polsstokhoogspringen nog meer last gekregen van zijn bovenbeen/heup maar liep desondanks de 1500 meter. In zijn serie versnelde zijn groepje niet iets te vroeg weg en Bart kwam 1,5 ronde voor de finish alleen te zitten. Met af en toe een flinke wind tijdens de race finishte Bart na 4.51.53 min.

De 4 x 100 meter estafette liep in een gelegenheidsformatie. Starter was Arne, 2e loper Tim, bochtloper Gerdjan en de half geblesserde Bart mocht het stokje over de finish brengen. Tenminste dat was de bedoeling. De werkelijkheid was anders.
Net voor de start kwam Gerdjan er achter dat hij zijn wedstrijd tenue nog in zijn tas had zitten. Breed gebarend en luid schreeuwend naar scheidsrechter en starter sprintte hij dwars over het atletiekveld richting de tribune, griste zijn shirt uit zijn tas en rende weer terug naar zijn startplek. De starter was coulant en wachtte netjes op Gerdjan, de overige atleten en het publiek kon deze vorm van entertainment ook wel waarderen.
Nadat het startschot was gevallen sprintte Arne voor wat hij waard was. De wissel op Tim was solide en Tim beukte over het rechte stuk richting Gerdjan. Gerdjan, nog nahijgend en vol adrenaline van zijn shirt incident was niet helemaal op en top geconcentreerd en liep iets te vroeg weg. Tim kon hem niet meer achterhalen en bij een uiterste poging een stokje over te geven viel het aluminium stokje op de baan. Weg 4 x 100m estafette, geen tijd, geen punten. De enige atleet die hier enigzins mee kon leven was eindloper Bart. Hij was opgelucht dat hij zijn bovenbenen niet hoefde te belasten met een 100 meter sprint.

De einduitslag was niet verrassend. Een achtste plaats met 5503 punten. Ongeveer 800 punten minder als de vergelijkbare wedstrijd van vorig jaar.

Op zondag 8 juni is de derde en laatste wedstrijd van de competitie. De heren mogen dan afreizen naar Etten-Leur om daar een goede prestatie neer te zetten. In de wandelgangen wordt er al gesproken over een podiumplaats bij de laatste wedstrijd. Vele atleten hebben zich inmiddels aangemeld en het team kan waarschijnlijk op volle oorlogssterkte aantreden bij Achilles. Atledo beschikt zelfs over een geheim wapen, alleskunner en Atledo coryfee Roger Hamelinck heeft zichzelf beschikbaar gesteld voor de laatste competititestrijd van 2008.