Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Dongens Roem doorkruist het Hart van Brabant

Geplaatst op maandag 27 september 2010 om 17:30 uur

Een hele dag met 18 mensen op pad door het hart van Brabant. Dat klinkt als een geheel verzorgde dag voor bejaarden. Nu zaten we wel in een busje, was het programma strak georganiseerd en bestond de lunch uit bermtoerisme met broodjes en koffie uit thermosflessen, maar een bejaardenreisje dat was het toch ook weer niet. We hebben meegedaan aan Hart van Brabantloop, georganiseerd vanuit de universiteit van Tilburg.
  

Het was even organiseren om het juiste aantal dames en heren te vinden die lopen en begeleiden op de fiets, om een busje en wat auto’s te charteren om iedereen op de juiste plek te kunnen laten starten en weer op te halen maar dan heb je ook wat! Daar krijg je een dag in een prima sfeer en een mooi teamgevoel voor terug. De organisatie van de Hart van Brabantloop zorgt voor een mooi parcours van 105 km lang. Ze brengen een legertje van vrijwilligers op de been die het parcours beveiligen en klokten op 15 wisselpunten de tijden van ons en de overige 95 teams. We hadden ons ingesteld op een gemoedelijke recreatieve loop, maar al heel snel bleek dat er heel veel teams voor het eggie lopen. Lopers en loopsters die 18 a 19 km/u lopen, zijn zeker geen uitzondering. Deze sfeer bracht in ons team, dat zich de pretentieuze naam “Dongens Roem” had aangemeten het beste naar boven. Het was mooi om te zien dat lopers die al decennia lang trainen en talloze malen in binnen- en buitenland aan de start stonden van allerlei wedstrijden gewoon ouderwets zenuwachtig waren. Drie keer naar het toilet in een half uurtje, inlopen met een wat verbeten blik, elke 30 seconden op het horloge kijken; mooi om te zien.De dag was een aaneenschakeling van lachen, zweten en presteren. Memorabele momenten waren de etappes waarin onze dames Regine en Marian het moesten opnemen tegen heren en er velen de hielen lieten zien. De wissel van Wim was ook spectaculair; in plaats van alleen zijn doorgeefhesje uit te doen, trok hij zijn hele shirt uit en kwam dus topless over de finish van het wisselpunt in Oostelbeers. De strijd die Kees uitvocht met een rappe dame mocht er zijn, maar de manier waarop Piet Nuijten alles gegeven had in de laatste etappe loog er ook niet om. Het stapelen van de fietsen achterin zijn bestelwagen door Jan-Willem zorgde ook voor beroering en de zelf geplukte appels van Henny zorgden voor onvermoede looptijden.


Die extra spanning en gedrevenheid leidde wel tot iets moois; een 26e plek in een veld van 96 deelnemers, die over het algemeen een gemiddelde leeftijd hadden die op de helft van die van de “Dongens Roem-leden” lag. “Dongens Roem” bleek dus geen vergane glorie!
Voor iedereen die denkt: waarom heb ik daar eigenlijk niet aan meegedaan: je hoeft maar een klein jaartje te trainen want op 24 september 2011 is de 28e editie van de Hart van Brabantloop ( www.hartvanbrantloop.nl ) alweer.
 
Liesbeth en Frank Martens, Marian Mahieu, Marleen Nuijten, Robert Meeuwissen, Piet Willeboordse, Heny Smits, Wim Zijlmans, Jacqueline Botermans, Jan-Willem van Heteren, Regine van Boxel, Trix Hoppenbrouwer, Kees Pijnenburg, Monique van Beurden, Piet Nuijten, Henriëtte Vermeer, Marina van Boxtel en Ad de Jong.