Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Dames masters 3e van Nederland !!!

Geplaatst op zondag 12 september 2010 om 22:55 uur

Het competitie team van de dames masters vertrok zondag 12 september naar de atletiekbaan van PAC in Rotterdam om deel te nemen aan de Landelijke Competitie finale. Dit jaar kwam de ploeg voor het eerst uit in de 1e divisie waardoor ze nu op extra onderdelen moesten uitkomen.

De dag begon druilerig met somber weer en wat regen. Gelukkig werd het net voor de wedstrijd droog en bleef het droog zodat de dames hun regenjas of paraplu niet nodig hadden.

De start was voor Carolien Smilde. Zij mocht beginnen met het kogelstoten. Per stoot kwam ze in de wedstrijd. De 4e en laatste poging werd begeleid door een schreeuw en de 4 kilo zware kogel landde na 8.32 mtr. Liever had ze de kogel over de 9 meter zien komen, maar de coach was met dit resultaat ook al content.

Direct daarna was de 100 meter. Atledo had daarop twee troeven. In de eerste serie was Riet Jonkers direct snel weg. Naarmate de race vorderde kon ze haar voorsprong niet geheel behouden maar de tijd van 15.89 sec was naar behoren. Een serie later kwam Sandra Habets niet vlot uit de blokken, mede doordat er juist een valse start was geweest en zij geen risico op diskwalificatie wilde nemen. Dat een 100 meter sprint toch best lang is merkte Sandra ook, aan het einde van de sprint begon ze technisch zwakker te lopen en kwam de lichte trainingsachterstand aan het licht. De tijd van 14.94 sec was volgens haar zelf gelukkig nog binnen de marge.

Rian Peeters, nog steeds terugkomend van een rugblessure nam het hoogspringen voor haar rekening. Op 1.35 mtr was ze even letterlijk de weg kwijt en ze kwam 3x niet lekker uit. De nog halfnatte baan was daar ook debet aan en met het eindresultaat van 1.30 mtr was ze niet tevreden. 

Marian Mahieu had het zwaarste programma van alle atleten. Ze zou zowel de 800 meter als de 3000 meter lopen, alsmede een deel van de 4 x 100 meter estafette. Op de 800 meter liepen de benen iets te snel vol naar eigen zeggen. Maar de tijd van 2.31.48 min en plaats 4 vonden de anderen erg behoorlijk. 

Nog zinnend op wraak van het hoogspringen ging Rian aan de slag met één van haar lievelingsonderdelen, het discuswerpen. Om de rug te ontlasten werd er besloten niet in te werpen en wanneer er een bevredigend resultaat op het uitslagenbord stond direct te stoppen. Rian gooide dus al haar energie in haar eerste poging. En haar plan slaagde met vlag en wimpel. De discus zweefde naar 32.95 mtr, goed voor plaats 1. Dit kon niet meer overtroffen worden en Rian besloot te stoppen. Ook na de 4e poging was geen andere concurrent haar voorbijgestreefd en Rian nam de enige Atledo overwinning mee naar huis.

Marian en Trix Hoppenbrouwer stonden klaar voor 7,5 ronde over het tartan, de 3000 meter dus. Marian startte voorzichtig met angst voor een snelle verzuring van haar benen. Trix vond al snel een medeloopster en bleef daar de hele wedstrijd in de buurt. Marian liep netjes binnen haar grenzen en finishte als 3e in 11.21.04 min. Trix had het erg zwaar op het einde maar was niet voor niets helemaal vanuit Emmen naar Rotterdam gekomen. Ze kwam net binnen de 13 minuten binnen in een tijd van 12.57.76 min.

Sandra stond al te trappelen van ongeduld op de verspringaanloop en wachtte op haar trainer die haar van adviezen moest voorzien. De aanloop loopt heel het jaar al niet erg soepel wat vaak resulteerde in gedribbel voor de afzetbalk en vele ongeldige pogingen. Poging 1 en 2 waren een toonbeeld daarvan. De eerste poging was erg ver, maar nipt ongeldig en de tweede poging kwam door wat gedribbel niet lekker uit de verf. Poging 3 was een stuk beter en Sandra sprong naar 4.30 mtr en een 2e plaats in het deelnemersveld.

Als laatste stond de 4 x 100 meter op het programma. Riet zou starten en zou vroeg in het vak wisselen op Sandra. Zij zou het eerste rechte stuk doorbuffelen en het stokje overgeven aan de derde estafetteloopster. Dat was Carolien, ze hing goed in de bocht en liep stug door. Het laatste stuk zou gelopen worden door Marian. Na een wat voorzichtig begin kwam de paslengte er in en het stokje kwam goed over de finish. De eindtijd van 58.94 sec was keurig.

Aan het begin van de wedstrijd stond Atledo als 5e geklasseerd maar door een aantal goede resultaten in het tweede deel van de wedstrijd stond Atledo met een ruime marge op plek 3. Deze plek werd niet meer afgestaan en alle dames waren zeer verheugd met dit resultaat. Het eind puntentotaal van 4064 ptn was bovendien een stuk hoger dan in de voorrondes. Met goed doortrainen van de winter en voornamelijk gezond en blessurevrij blijven kunnen de dames wellicht volgend jaar nog beter scoren.

Carolien, Marian, Rian, Riet, Sandra en Trix van harte proficiat met dit fantastisch resultaat!