Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Derde op Brabantse Pupillen Competitie Finale

Geplaatst op maandag 12 juli 2010 om 12:32 uur

Zaterdag 10 juli vertegenwoordigden tien geselecteerden C / B en A-Pupillen jongens, Atledo op de Brabantse competitie finale.

Vanuit de Salamander vertrokken de jongens met een bus naar Drunen, om bij Atletiek vereniging D.A.K een sportieve en zonnige dag tegemoet te gaan.

De vijf jongste jongens van het team van Atledo, de jongens Pupillen B en C leverde mooie prestaties. Phill Pols sprong een keurige hoogte van 1.10 meter bij het hoogspringen.  

Dion Trommelen en Geert van Krevelen gooiden verre afstanden van 16.89 meter en 19.86 meter bij het bal werpen. Luuk Waars werd eerste op dit onderdeel en worp een afstand van 29.15 meter. Ruben Bogers pakte zijn punten op het verspringen en sprong maar liefst een afstand van 3.41 meter. Ook Sebas van Haarlem deed hard zijn best voor Atledo en sprintte als enige C-Pupil naar een snelle tijd van 10.39 sec.

Bij de A-Pupillen werd ook hard gestreden. Met een mooie sprong bij het verspringen van 3.98 meter verbeterde Scott Pols zijn PR met 2 cm. Tycho van Haarlem sprong bij dit zelfde onderdeel een mooie afstand van 3.12 meter.

Atledo kan goed springen want Jelle de Roon sprong bij het hoogspringen bijna over zichzelf heen, met een hoogte van maar liefst 1.25 meter. Teamgenoot Quirijn van Dongen sprong een hoogte van 1.00 meter.
Sam van der Pol deed zijn best bij het kogelstoten en behaalde een afstand van 7.83 meter. Helaas blesseerde Sam zich en kon niet verder presteren voor Atledo.

Na een uur in de hete zon te hebben gewacht onder het genot van een ijsje, hadden de juryleden alle punten bij elkaar opgeteld.

Een grote verrassing, onze jongens eindigde op de derde plaats! Namens ouders en trainers, wij zijn trots op jullie!