Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Naar AV Marvel in Boxtel

Geplaatst op maandag 28 juni 2010 om 19:17 uur

Een stralende zon scheen aan de hemel en de temperatuur liep op naar 30 graden op zondag 27 juni. Met 15 deelnemers verscheen Atledo aan de start. Van de Mini-pupillen tot en met de D-Junioren deed onze jeugd mee.
 
Bij de meisjes C-Pupillen deden twee Mini-pupillen mee en lieten zich niet kennen tussen de één jaar oudere groep. Anne de Jong scoorde zelfs drie PR’s met zowel op verspringen een nieuwe afstand van 2.09 meter en bij balwerpen naar 7.58 meter. Op de 600 meter zette ze een tijd neer van 2.48.8 minuten en belande daarmee op een mooie twaalfde plaats. Marjolein Bogers deed voor het eerst mee aan een wedstrijd en deed het prima. Ze behaalde met een tijd van 2.44.0 minuten een hele mooie tijd en werd daarmee elfde. Bij de meerkamp werd ze zelfs al 15de in het klassement.
 
Bij de jongens C-Pupillen waren er drie deelnemers.Sebas van Haarlem (Mini-pupil) had echt zijn topdag en legde beslag op wel vier PR’s. Hij legde de 40 meter sprint af in 8.4 seconden en sprong 2.35 meter ver.Bij balwerpen gooide hij veel verder dan de vorige keer en werd beloond met een PR. Ook op de 600 meter liep hij een snelle tijd van 2.42.5 minuten.Chuck Pols (Mini-pupil) had ook een veel betere dag dan bij de Brabantse Kampioenschappen en haalde twee PR’s. Bij verspringen kwam hij uit op 2.61 meter. Op de 600 meter liep hij voor hem een supertijd en liep vier seconden van zijn eerdere tijd af met 2.24.5 minuten. Hij haalde hiermee net niet het podium en werd vierde. Daan van het Hoenderdaal (C-Pupil) was weer helemaal terug van weggeweest en naar drie PR’s mee naar huis. Scoorde bij sprint met 8.7 seconden, sprong 2.51 meter ver en gooide de bal naar 19.65 meter. Op de 600 meter moest hij er weer even inkomen en liep in een tijd van 2.58.7 minuten.
 
Joyce Verhoef kwam uit voor de meisjes B-Pupillen. Ook zij was goed op dreef. De Meerkamp verliep prima en ze liep een beste tijd op de 1000 meter van 4.11.9 minuten wat voor haar een PR betekende en tegelijkertijd een derde plaats op het podium. Ze kreeg hiervoor de bronzen medaille.
 
Voor de jongens B-Pupillen waren er ook drie deelnemers. Deze gooiden hoge ogen en er werden medailles mee naar huis genomen.
Geert van Krevelen behaalde drie PR’s. Bij balwerpen, door 1.70 meter verder te gooien dan eerder, bij verspringen en op de lange afstand met een tijd van 4.59.5 minuten. Ruben Bogers had net als Geert ook een topdag en scoorde drie PR’s. Werd op de meerkamp net vierde en op de 1000 meter haalde hij het podium en nam een zilveren medaille mee naar huis. Phill Pols voelde zich niet lekker en deed het desondanks toch goed. Werd op de meerkamp eerste en nam de gouden medaille mee naar huis. De 1000 meter lukte hem niet meer en heeft deze afgemeld.
 
Tycho van Haarlem was er voor de eerste jaars A-Pupillen. Had niet zijn allerbeste dag, maar liep wel een hele mooie PR op de 1000 meter met een tijd van 4.25.3 minuten.
 
Sam van der Pol, Cas Blakenburg en Scott Pols stonden er voor Atledo bij de tweede jaars A-Pupillen.Sam liep op de lange afstand heel goed en behaalde een PR door 0.08 seconden van zijn eerdere tijd af te lopen. Op de meerkamp werd hij achtste. Scott werd zowel op de meerkamp als op de lange afstand helaas net niet beloond en kwam op beide onderdelen op de oneervolle vierdeplaats.
Cas werd op de meerkamp derde en kreeg de bronzen medaille. Hij noteerde afstand op kogel met 9.05 meter en dat was voor hem een persoonlijk record evenals de sprinttijd van 9.0 seconden.
 
De D-Junioren Pim van der Pol en Glenn Pols deden ook goed mee in de strijd. Pim mocht meedoen in de halve finale sprint en in de finale met speerwerpen. Behaalde op beide onderdelen een PR. Glenn deed ook bij speerwerpen mee in de finale en liet de speer 4.32 meter verder neerkomen dan zijn eerdere PR. Op de sprint evenaarde hij eerdere PR. Verspringen ging bij beiden wat moeizamer, maar bij hoogspringen kwamen ze allebei tot een hoogte van 1.20 meter.