Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

A-Jongens in zomerse sferen bij competitie

Geplaatst op zondag 4 mei 2008 om 20:10 uur

Vol goede moed reisde een gecombineerde groep van A en B-jongens af naar Den Haag voor de eerste wedstrijd van de A-junioren competitie.

Mathijs van Gageldonk, net terug van vakantie, mocht beginnen op zijn favoriete onderdeel het hoogspringen. Met een pijntje in de knie begon het wat aarzelend maar hij haalde 1.85 mtr. Zijn derde poging op 1.90 mtr was veelbelovend voor het Brabants Kampioenschap van volgende week. Een gedeelde tweede plaats en wat later bleek ook de beste Atledo prestatie van de dag.

Neef Robin van Sunten mocht aan de slag met de polsstok. Net terug van een enkelblessure was hij vol goede moed. Maar hij was onze pechvogel van de dag. Na zijn eerste, mislukte, poging op 2.70 mtr stapte hij van de mat af recht in een gootje. Zijn rechtervoet klapte dubbel en weer een enkelblessure. Wat nog erger was dat het dit keer zijn andere voet was. Robin kon niet meer verder maar sprokkelde met een hoogte 2.50 mtr toch wat punten binnen.

Door de pijntjes in de knie van Mathijs en de enkel van Robin moest er in de ploeg heel wat geschoven worden. Gelukkig was de wedstrijdorganisatie heel coulant en kon er gewisseld worden.

Arne van’t Hullenaar had na de seniorencompetitie van afgelopen weekend zijn zinnen gezet op een 6 meter sprong bij het verspringen. Hij was er dit keer erg dichtbij. Twee keer sprong hij naar 5.95 mtr. Een zevende plaats voor Arne en nog steeds is die 6 meter een richtpunt voor de komende wedstrijden.

Jordy Pfrommer, vermomd als neger (net terug van vakantie in Gran Canaria), deed de 110 meter horden. De eerste 3 hordes verliepen vlekkeloos maar de overschakeling naar 4 pas ging niet helemaal soepel. De tijd van 18.71 sec is dan nog keurig.

Willem Heijboer had niet helemaal zijn dag bij het speerwerpen. Gelukkig maakte hij zijn matige prestaties in de eerste drie beurten nog goed door een laatste explosieve worp van 37.40 mtr.

Ons loopwonder Bart Candel had een zwaar programma vandaag. Een afsluitende 3000 meter en als opwarmertje een 800 meter. Bart kon mooi volgen bij een groepje lopers en liep net geen persoonlijk record. Zijn tijd van 2.16.71 min was maar 5 honderdsten van een seconde boven zijn record.

Onze tweede verspringer van de dag was Koen Diepstraten. Trainer Piet wilde hem graag over de 6 meter hebben, Koen dacht eerder aan 5 meter. Die 5 meter zat er net niet in voor Koen. 4.96 was de afstand en dat was bijna 40 cm verder dan zijn oude recordafstand. Een erg goede sprong dus. Koen mocht gelijk door naar de start van de 100 meter. Samen met Arne liepen ze zij aan zij de sprint. Beiden liepen als een speer en verpulverden hun persoonlijke records. Arne knalde naar 11.65 sec en Koen finishte in 12.35 sec. Respectievelijk goed voor een 6e en 13e plaats.

Ondertussen was Mark van Hal bezig met het kogelstoten. Een kilo zwaarder dan normaal maar dat deerde Mark niet. Een goede stoot van 8.40 mtr was het resultaat. Tel daarbij op dat zijn favoriete voetbalploeg RKC ook nog had gewonnen en zijn dag kon niet meer stuk. Jordy Pfrommer mocht de 6 kilo zware kogel ook een eindje wegstoten. Een persoonlijk record van 11.54 mtr en een 4e plaats waren uitstekende resultaten voor Jordy.

Het onderdeel 400 meter was een prooi voor Willem Heijboer. Met wat last van de soms harde wind liep hij keurig naar 52.44 sec. Een iets mindere tijd dan zelf gehoopt maar desalniettemin een uitstekende tijd en een 3e plaats. Mark van Hal liep voor het eerst een 400 meter en eindigde het volle rondje na 65.49 sec.

Tim Trommelen was onze super-reserve van de dag. Door de blessures moest er veel gewisseld worden in de ploeg en Tim stelde zich daarin heel flexibel op. Het altijd lastige hinkstapspringen was het onderdeel van Tim. Hij deed dit voor het eerst en hij sprong naar een afstand van 10.07 mtr. Door de onervarenheid blesseerde hij zich hierbij nog half.
Bijna gelijk erachter aan mocht hij de 1500 meter lopen. Tim beet zich vast aan zij voorgangers en passeerde warempel op het einde nog een loper en liep een dik persoonlijk record. Zijn record ging aan diggelen met 24 seconden en is nu 5.18.56 min.

Bart Candel stond daarna klaar voor zijn 7,5 rondes. De 3000 meter duurde net iets te lang voor Bart. Met de 800m nog in de benen, het warme weer en zijn 9mm spikespuntjes onder zijn voeten liep hij naar 10.37.75 min.
 
De benjamin van de groep, Jesse Pfrommer, moest het langst wachten van iedereen. Pas om 16.15u mocht hij beginnen met het discuswerpen. En ook nog met een discus van 1750 gram ipv het ‘normale’ gewicht van 1500 gram. Jesse is pas eerstejaars B-junior en deed met de A-junioren mee waarvan sommigen 3 jaar ouder zijn dan Jesse. Toch deed hij het uitstekend. Een goede eerste worp van 26.08 mtr was uiteindelijk de beste.

Als laatste het viertal Koen, Willem, Arne en Jordy op de 4x100 meter. De wissels verliepen niet geheel soepel maar het stokje werd naar de finish gebracht in 48.11 sec. De achtste tijd van alle ploegen.

Met 7164 punten werd Atledo vijfde in de poule. Landelijk staan de jongens 22e en de stiekem gehoopte landelijke finale lijkt uit zicht. Zondag 29 juni staat de tweede poulewedstrijd op het programma in Tilburg. Hopelijk staan de jongens compleet en fit aan de start. Daar wordt gemikt op een podiumplaats in de poule en een magisch puntentotaal van boven de 8000 punten.