Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Gebiedsfinale C/D Competitie

Geplaatst op maandag 21 juni 2010 om 12:14 uur

Om acht uur ‘s ochtends vertrokken de C en D-Junioren naar de gebiedsfinale in Terneuzen bij de atletiekbaan van AV Scheldesport. Na een lange autorit kwamen de junioren lui uit de auto’s geklommen. Het weerbeeld was niet echt florissant te noemen, alhoewel het al een stuk beter eruit zag dan de voorspellingen van enkele dagen terug. Waar de voorspellingen en de realiteit met elkaar klopten was de hoeveelheid wind, niet continue maar wel erg wisselvallig en vooral hard.
 
Na de vlaggenparade begon de wedstrijd van de D-Junioren, in een lekker zonnetje met de estafette. Yared Eshete, Lekan Dalenberg, Pim van der Pol en Timo Waars liepen de 4x80 meter in een tijd van 48.47 seconden. Het volgende onderdeel was voor Lekan. Hij begon het hoogspringen vol goede moed, maar het was niet zijn dag. Hij behaalde een hoogte van 1.30 meter en moest daarna snel door naar horden. Daar liep hij netjes over de horden met een tijd van 14.53 seconden dat maar tienden boven zijn huidige persoonlijk record ligt. Niels liep een serie eerder en finishte in een tijd van 16.03 seconden dat voor hem wel een ruim persoonlijk record betekende.

Glenn Pols mocht ondertussen discuswerpen, maar liet pas in de 4e poging een afstand noteren. Hij gooide de discus toch nog 11.71 meter. Daarna was het aan Timo om ver te springen. Hij had een goede aanloop, maar kon met 3.63 meter geen records vestigen.

Pim en Niels  Verheugd waren de 1000 meter lopers. Beide liepen een mooie race en liepen de tijden die ze voor ogen hadden. Niels finishte na 3.49.49 en Pim na 3.27.79. Glenn kon bij kogel laten zien waar hij voor gekomen was: hij stootte in de eerste poging een pr met 6.81 meter. Ook in de vierde poging stootte hij de kogel maar één cm minder ver.

Het was aan Timo en Yared om de wedstrijd af te sluiten. Na een (onterechte) valse start van Yared, liep Timo als eerst over de finish in een tijd van 11.67 seconden en Yared liep daar met 12.75 seconden net achter. Beide wisten hiermee een nieuw persoonlijk record in de wacht te slepen.
In totaal werden de D-Jongens achtste van de gebiedsfinale, wat een mooie prestatie is.
 
Bij de C-Junioren mocht Daan van Krevelen op een licht vochtige baan starten met zijn favoriete onderdeel, het speerwerpen. Al in de eerste worp kwam hij tot 39,81 meter, een afstand die hij vandaag niet meer zou verbeteren.

Na de derde ronde werd het speerwerpen even stilgelegd, veel atleten moesten aantreden bij de estafettes, zo ook Atledo.Het illustere viertal Daan, Cas, Jordi en Robin mocht deze technisch moeilijke loop voor hun rekening nemen. Alle wissels gingen gelukkig in één keer goed, en er werd gefinisht in een mooie 54,12 seconden.

Na een zware regenbui mocht Cas van Eersel het hoogspringen voor zijn rekening nemen.De natte baan en de wind hielpen hier niet echt bij. Na wat voorzichtige sprongen gleed hij in zijn laatste poging bij de 1,40 meter uit waardoor hij niet hoger kwam dan de mooie hoogte van 1,35 meter.
 
Ondanks de start van het Nederlandse elftal was het om 13.40 uur de beurt aan Martijn Flipsen en Robin Mertens om de horden (84 cm hoog, 10x) te overwinnen, ook hierbij was het, wegens de natte baan, oppassen geblazen. Beide atleten gingen hier echter uitstekend mee om en haalden zonder problemen de finishlijn.Martijn deed dit in 20,11 seconden en Robin in 18,37, waarna beiden snel de kantine ingingen om tv te kijken. Trouwens zelden zo’n drukke kantine meegemaakt tijdens een atletiek wedstrijd.
 
Daan kon niet genieten van het voetbal, hij moest de punten met de discus gaan binnenharken. Na drie mindere pogingen wist hij in zijn laatste poging, Nederland stond toen al lang met 1-0 voor, een respectabele 28,87 meter te scoren. Hierna kon ook hij nog even genieten van het laatste kwartiertje voetbal.
 
Jordi van Schijndel mocht na de eerste helft het verspringen voor zijn rekening nemen. Ondanks een slepende knieblessure wist hij hierbij in zijn eerste poging een afstand van 4,41 meter te overbruggen. Dankzij deze blessure kon hij in de resterende pogingen niet meer verder komen, en kon hij zelfs niet starten op de800 meter.
Deze afstand, de 800 meter, werd hierdoor het exclusieve terrein van Martijn Flipsen.
Ondanks de enorme windvlagen wist hij de 800 meter te finishen na een keurige 2:23.26 minuten.
 
Om 16:00 uur mocht Cas van Eersel aantreden op het kogelstoten. Na 3 hele nette pogingen wist hij in zijn 4e poging de 4 kg zware kogel een vlucht van 10,76 meter te geven. Slechts luttele centimeters van zijn persoonlijk record verwijderd.
 
Als laatste mocht Robin Mertens gaan doen waar hij goed in is: heel hard lopen op de 100 meter sprint, in een bijna windstille race deed hij dit in 13,57 seconden.
 
Wat restte was de herinnering aan een mooie sportdag waarbij een zevende plaats in de gebiedsfinale voor de C-junioren het resultaat was, en een lange terugreis.