Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Brabantse kampioenschappen Meerkamp

Geplaatst op maandag 14 juni 2010 om 19:59 uur

Afgelopen weekend 12 en 13 juni werden in twee dagen de Brabantse Kampioenschappen Meerkamp in Gemert afgewerkt.
Atledo was hier met zes atleten goed vertegenwoordigd.
 
Voor de D-Junioren waren Glenn Pols en Lekan Dalenberg naar het Brabantse Gemert afgereisd.
Glenn zette op deze kampioenschappen zelfs drie nieuwe persoonlijke records neer. De speer wierp Glenn naar 21.03 m, het hoogspringen ging zo goed dat hij over een hoogte sprong van 1.25m en ondanks de vermoeidheid van beide dagen liet hij ook op de 1000m een nieuw persoonlijk record noteren en liep deze afstand in een tijd van 3.54.78min. Na twee dagen had Glenn na 7 onderdelen te hebben afgewerkt 2352 punten bij elkaar gescoord.
Ook zijn teamgenoot Lekan Dalenberg liet tijdens dit kampioenschap 3 nieuwe persoonlijke records noteren.
Bij het verspringen sprong Lekan naar een afstand van 4.33 m. De 80mH verliep uitstekend en ook hier een nieuw persoonlijk record met een tijd van 14.24sec. Het hoogspringen gaat bij Lekan zo beheerst dat hij zelfs de lat passeert op een hoogte van 1.45m. Hiermee was hij de beste atledoer met deze hoogte. Na zeven onderdelen te hebben afgewerkt met een puntentotaal van 3103 mocht Lekan het podium opstappen om de bronzen medaille in ontvangst te mogen nemen.
 
Bij de C-Junioren waren drie atleten mee naar Gemert gekomen.
Op de eerste dag wist Daan van Krevelen al drie nieuwe persoonlijke records neer te zetten. Het begon 's morgens vroeg al met de 100m. Hier liet Daan een tijd noteren van 14.34sec. Discus was natuurlijk ook geen probleem en Daan wierp de discus naar zelfs 29.53m. Ondanks veel geluidsoverlast wist Daan zich tijdens het hoogspringen toch voldoende te concentreren en sprong over een hoogte van 1.35m.
Met een worp van  40.74m behaalde hij bij het speerwerpen net geen persoonlijk record maar op dit onderdeel eindigde hij wel op de 2e plaats.
Daan eindigde op de eerste dag op een 3e plaats. Aangezien hij het B-Team van atledo moest versterken kon hij de andere dag geen strijd meer leveren voor het behouden van die derde plaats of zelfs te scoren voor een hogere prestatie op het podium.

Cas van Eersel zette op de eerste dag ook twee nieuwe persoonlijke records neer. Bij de aanvang op de eerste dag liet hij op de 100m als eerste een nieuw persoonlijk record noteren en liep deze afstand in een tijd van 13.58sec. Bij de eerste worp tijdens het speerwerpen werd door Cas al een nieuw persoonlijk record gevestigd. De tweede worp ging zelfs nog enkele meters verder en kwam de speer uiteindelijk neer bij 32.35m.                                                                                                                                                                                  

Na twee dagen 8 onderdelen te hebben afgewerkt eindigde Cas op een verdiende derde plaats in het Brabantse eindklassement en mocht hij dan ook de bronzen medaille mee naar huis nemen.

Ook Jordi van Schijndel liet tijdens deze kampioenschappen twee nieuwe persoonlijke records noteren. Jordi wierp dit weekend de discus zelfs naar een afstand van 24.96m. Ook liet Jordi bij het speerwerpen een vet persoonlijk record noteren en wierp de speer naar 30.05m. Bij het kogelstoten stootte Jordi de kogel naar 8.48m welke afstand maar 1cm was verwijderd van zijn oude record. Aangezien Jordi steeds meer last kreeg van zijn knieblessure kon hij de tweede dag niet meer uitkomen op de 1000m waardoor er heel wat punten verloren gingen voor een mooie plaats in het eindklassement.

Dan was er dit weekend ook nog een sportieve master meegekomen naar Gemert. Alex van Krevelen verbeterde bij het verspringen zijn beste seizoensprestatie en sprong naar 4.67m.
De 200m liep Alex in een mooie tijd van 28.56sec. Hiermee was Alex slechts 5/100 sec verwijderd van zijn oude persoonlijke record.
Dit maakte Alex goed door de 1500m te lopen in een tijd van 5.50.46min wat een dik persoonlijk record betekende van zelfs 17 sec.
Na alle onderdelen te hebben afgewerkt mocht Alex het podium opklimmen om de bronzen medaille in ontvangst te mogen nemen.