Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Seniorenploegen voldoen aan verwachtingen

Geplaatst op maandag 7 juni 2010 om 01:41 uur

Seniorenploegen voldoen aan verwachtingen in 3e competitiewedstrijd

Zondag 6 juni gingen 3 seniorenploegen (2 heren teams en 1 damesploeg) van start in hun 3e competitiewedstrijd in Roosendaal. Het was een warme, benauwde dag met tussendoor wat regen. Dat hinderden de atleten echter niet en er werden puike prestaties neergezet.

Hordelopen

In totaal 10 stuks stonden er klaar voor zowel de heren als de dames. Jammer genoeg voor de heren staan deze een stukje hoger dan bij de dames en ze moeten ook nog 10 meter meer lopen. 100 meter voor dames en dus 110 meter voor de heren. Jeroen Farla klaarde deze klus voor team 2 en zette een degelijke 20.92 sec op de klokken, net iets langzamer dan zijn PR race in wedstrijd 1. De broers Schellekens mochten het ook weer tegen elkaar opnemen. Opnieuw won de jongste van de twee. Met een nog snellere tijd dan in wedstrijd 1 werd Mark Schellekens derde in 16.51 sec. 4 jaar oudere broer Tim liep solide naar 17.24 sec. Linda Rutten zat niet lekker in haar ritme en raakte onderweg één van de hordes vol. Daardoor struikelde ze bijna en haar eindtijd van 17.19 sec was hierdoor niet wat ze gehoopt had.

Verspringen
Spelen in het zand is een leuk tijdverdrijf voor de jongsten onder ons. Maar dat onze Atledoërs het plakkerige zand ook fijn vonden om in te springen bleek uit de resultaten. Bij de heren sprongen beide springers naar een persoonlijk record. Voor team 2 zette Matthijs van Gageldonk gelijk in poging 1 de trend door 5.74 mtr te springen, 20 cm verder dan zijn oude record. Bram Denissen deed hier nog een schepje bovenop en vloog naar 6.57 mtr. Een PR met 6 cm maar ook nog maar 6 cm verwijderd van het 10 jaar oude clubrecord van zijn trainer. Bij de dames was Jeske Claassen goed op dreef. Al haar sprongen waren vrijwel identiek aan elkaar en in de derde poging kwam ze tot 4.22 mtr waar ze tevreden mee mag zijn.

MILA
MILA staat voor middellange afstand. Voor de heren stond er een 800 meter op het programma en de dames mochten bijna het dubbele lopen; namelijk de 1500 meter. Karin van Ham mocht de geblesseerde Marian Mahieu vervangen en deed dit met verve. Ze verpletterde haar PR op de 1500 meter met maar liefst 8 seconden tot 5.49.44 min, een zeer opgewekte Karin tot gevolg. Stijn Rutten had al zijn zinnen gezet op de 800 meter. Jammer genoeg moest hij het helemaal in zijn eentje opknappen in zijn serie. Zonder iemand om hem heen liep ook hij zijn PR uit de boeken. De tijd uit wedstrijd 1 van 2.08.29 min werd vervangen door 2.07.70 min. Menno van Eersel haalt ook steeds kleine hapjes van zijn tijd af. Opnieuw een lichte verbetering van zijn PR, dit keer 2.19.10 min en genoeg punten voor team 2.

Discuswerpen
Jesse Pfrommer wilde het debacle van 4x ongeldig uit wedstrijd 2 rechtzetten en deed dit ook. Licht geblesseerd aan zijn lies deed hij maar 2 worpen maar liet de 2 kilo discus landen op 29.05 mtr. Niet slecht voor een 1e jaars A-junior die met een zwaarder gewicht moest werpen dan normaal. Stijn Rutten deed wat hij moest doen en dat was 30 meter werpen. In worp 2 kwam hij tot 30.96 mtr, een kleine meter onder zijn beste worp ooit.

100 meter
Volle bak aan de start van de 100 meter. 6 sprinters van Atledo hadden hun zinnen gezet op deze afstand. Bij de dames had Robin Flipsen de afgelopen week extra getraind op de start en dat betaalde zich uit in een prima 13.92 sec. Bieke Merkx maakte haar rentree na veel blessureleed. Ze was flink gespannen voor haar race maar dat was nergens voor nodig. Ze liep ouderwets naar een goede tijd van 13.17 sec en plaats 4. Een berg punten voor de dames en een goed perspectief voor de komende tijd. Bij de heren waren 3 van de 4 jongens flink aan elkaar gewaagd. Koen Diepstraten liep 13.13 sec, Jordy Pfrommer 13.04 sec en stand-in Daan de Leeuw pakte zomaar de punten voor team 2 met 12.94 sec. Uiteraard beschikte team 1 nog over Willem Heijboer. Met weinig training in de benen werd hij vierde in 11.86 sec.

Hoogspringen
Atledo staat bekend om zijn hoogspringers en dat lieten we ook zien. Ralph Jacobs sprong opnieuw 1.90 mtr en werd gedeeld eerste. Mathijs van Gageldonk liet op 1.85 mtr een erg goede en hoge sprong zien. Helaas was de volgende hoogte nog net iets te hoog voor hem. Hilde van Zundert kwam terug van een enkelblessure. Nog niet volledig hersteld maar ze sprong wel net zo goed als voorheen. Ze tikte nipt de 1.60 mtr eraf met haar beentjes maar 1.55 mtr is weer uitstekend. Met een wat constantere aanloop kan er dit jaar nog 10 cm bij.

400 meter
Maar twee deelnemers van Atledo op dit onderdeel. Ralph Jacobs zette een zeer rappe tijd neer van 52.51 sec. Bijna 700 punten werden binnengeharkt voor team 1en hij werd 2e. Jeroen Farla was content met zijn 58.63 sec. Willem Heijboer zou ook van start gaan ware het niet dat hij zich in de tijd had vergist. Hij werd onder handen genomen door masseur Koen Diepstraten en kwam net naar buiten toen hij een hijgende Ralph tegen kwam. Willem was verbaasd door dit tafereel en vroeg waarom Ralph zo zwaar ademde. Ralph antwoordde dat hij
WEL een 400 meter had gelopen en dat Willem te laat was. Domme fout van onze Willem. Bij de dames zou Linda Rutten starten. Ze was voorafgaand aan de wedstrijd al goed ziek en wilde geen gezondheidsrisico’s nemen en liet wijselijk de 400 meter aan zich voorbij gaan, jammer genoeg geen punten voor de dames op dit onderdeel.

Speerwerpen
Robin van Sunten en Joost Farla konden geen potten breken op dit onderdeel. Beiden bleven ver onder hun kunnen en lieten aardig wat meters en punten liggen. Een oorzaak van hun matige optreden hadden ze niet maar ze baalden er wel stevig van. Joost zorgde wel voor een opsteker voor team 2 want dit team haalde meer punten dan team 1 en dat is een unicum dit seizoen. Niettemin waren de afstanden van 38.68 mtr voor Joost en 36.32 mtr voor Robin niet het gewenste resultaat.
Karin van Ham daarentegen liet juist alle concurrentie achter zich. Direct in haar eerste worp vloog de 600 grams speer naar 32.58 mtr en dat was meer dan 3 meter verder dan alle andere speerwerpsters.

5000 meter
Speciaal voor deze 12,5 ronde werden er voor  het eeste team twee toppers ingereden vanuit Dongen. Martin Kerkvliet haalde belangrijke punten binnen. Zijn tijd van 17.17.41 min was goed voor 577 punten. Gerjan Diepstraten had het erg zwaar met de weersomstandigheden. Het was aardig warm met een gevuld wolkendek in de lucht. Dat zorgde voor benauwd weer en dat kunnen lange afstandlopers niet gebruiken. Gerjan liep naar een tijd van 19.13.84 min. Wilfred Altena pikte telkens een tegenstander voor hem op en finishte in 18.41.78 min.

Hinkstapspringen
Menno van Eersel werd op het laatste moment bereid gevonden om dit onderdeel te doen. Hij viel in voor de geblesseerde Jesse Pfrommer die teveel last had van zijn lies. Stiekem hoopte Menno op 11 meter. Hij bleef jammerlijk steken op 10.70 mtr. Net iets onder zijn PR maar een keurig resultaat.
Tim Schellekens kon niet overtuigen op dit lastige onderdeel. Zo goed als het in wedstrijd 1 ging, zo slecht ging het vandaag. Zijn afstand van 12.27 mtr is zeker een prima prestatie maar toch een halve meter minder dan de trainers en hijzelf had gewild.

200 meter
2 dames, 2 PR’s. Kort en bondig de eindscore van de 200 meter. Zowel Robin Flipsen als Jeske Claassen liepen deze sprintafstand in een recordtijd. Jeske liep strak naar 29.14 sec en Robin deed er nog iets minder lang over met 28.39 sec. Met elke competitiewedstrijd wordt Koen Diepstraten wat sneller. Zijn tijd van 27.60 betekende weer een ‘seasons best’. Daan de Leeuw snelde naar plaats 2 in zijn serie en een dik persoonlijk record van 25.83 sec. Beste man van het veld was Bram Denissen. Net als in wedstrijd 1 won hij dit onderdeel in een zeer snelle 23.24 sec. Bij het verspringen was het net geen clubrecord en ook nu op de 200 meter net geen clubrecord. Maar 2 honderdsten van een seconde scheelde het deze keer.

Kogelstoten
Poging 1 en 2 werden in de stromende regen afgewerkt maar bij poging 3 en 4 kwam het zonnetje er door heen. 10 meter was het doel voor de meeste heren. Dit doel werd echter niet bereikt. Robin van Sunten kwam er nog het dichtste bij met 9.90 mtr. Joost Farla liet zijn dat hij dit onderdeel nog aardig beheerste getuige zijn 9.79 mtr. Kris Beerens stootte de natte en zware kogel naar 9.52 mtr. Jordy Pfrommer bleef wat achter bij de overige heren en kwam tot 8.89 mtr. Bij de dames was er een prestige duel tussen Lizzy Boudewijns en Elise Diepstraten. Vorige competitiewedstrijd won Lizzy en Elise was er op gebrand om de onderlinge tussenstand gelijk te trekken. En dit deed ze ook. Ze bleef net onder haar eigen record en liet de kogel landen na 7.29 mtr. Lizzy lukte het net niet om de 7 meter barrière te slechten en kwam tot 6.99 mtr.

Zweedse estafette
Als afsluiting een Zweedse estafette. Bij de dames startte Robin Flipsen met de 400 meter, gevolgd door Karin met 300 meter, Jeske mocht 200 meter sprinten en het laatste gedeelte (100 meter) was een prooi voor Bieke. De eindtijd van 2.38.15 min was net wat sneller dan in wedstrijd 1 toen in een volledig andere opstelling werd gelopen. De heren lieten zien hoe je een estafette moet lopen. Team 2 had in eerste instantie nog wat wisselproblemen en een 400 meter was voor Mathijs toch aardig ver. Maar met een gewijzigd team van Mathijs – Menno – Jeroen – Daan liepen ze 2.18.34 min.
Team 1 won dit afsluitende onderdeel. Ralph kwam op het laatste stuk van zijn 400 meter nog lichtjes in de verdrukking, maar een slimme en snelle wissel op Willem Heijboer resulteerde direct in een voorsprong. Willem kon dit gedurende zijn 300 meter volhouden en wisselde op Bram. Deze stoof weg en vergrootte de voorsprong voor het Atledo kwartet. Op het laatste stuk kwam Robin van Sunten niet meer in gevaar en de tijd van 2.04.63 min was bijna nog een clubrecord.

Eindklassement
De damesploeg zonder punten op de 400 meter werde negende met 5269 punten. Hadden ze wel punten gepakt dan zouden ze uitgekomen zijn op plaats 5. Diezelfde plaats hadden de dames ook behaald in wedstrijd 1 en 2. Bij de heren werd Atledo 2 verdienstelijk 8e met 6399 punten van de in totaal 17 ploegen. Atledo 1 werd met 8267 punten derde met maar 22 puntjes achterstand op plaats 2.
Dit team kon nog een plek veroveren voor de promotiewedstrijd naar de 2e divisie welke in september gehouden wordt. Maar kijkende naar de nog incomplete landelijke tussenstand zit die plek er niet meer in. Een mooi doel om volgend jaar voor te strijden.