Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

C-junioren naar 2e competitiewedstrijd in Waalwijk

Geplaatst op maandag 31 mei 2010 om 12:29 uur

De C-Junioren van Atledo namen deel aan de 2e competitiewedstrijd die werd afgewerkt bij ACW '66 in Waalwijk op zaterdag 29 mei.

Bij de meisjes mocht Cathelijn Peeters uitkomen op de 1000 meter. Zij liep deze afstand in een snelle tijd van 3.32.1 min.Eerder op de dag had Cathelijn ook al deelgenomen aan de 80 meter horden. Ook op deze afstand werd door Cathelijn goed gepresteerd en eindigde in een mooie tijd van 15.6 sec.

Femke Wouters was deze wedstrijd goed in vorm. Bij het verspringen zette Femke een mooie sprong neer van 3.53 m. Bij het kogelstoten liet Femke een nieuw persoonlijk record noteren en stootte de kogel naar 6.40 m.

Nikki Verhulst moest echter halverwege het kogelstoten afhaken in verband met een blessure. Toch had ze laten zien dat ze desondanks een goede prestatie kon neerzetten en stootte de kogel naar 6.24 m, slechts 16 cm verwijderd van haar persoonlijke record.Bij het speerwerpen ondervond Nikki nog meer last van haar blessure. Toch liet ze de speer nog neerkomen op een afstand van 15.14m.
 
Ook alle jongens waren goed in vorm deze dag. Jelle Kokx en Robin Mertens zette op de 100 meter beiden een persoonlijk record neer. Jelle liep deze afstand in een tijd van 15.3 sec en Robin liep de 100 meter zelfs in 13.4 sec.
Eerder op de dag had Robin er al 100 meter horden opzitten. Robin eindigde als eerste in zijn serie in een mooie tijd van 18.7 sec. Jelle Kokx liet bij het verspringen wederom een nieuw persoonlijk record noteren en sprong naar een afstand van 3.97 m.

Martijn Flipsen mocht deze dag ook uitkomen op de 100 meter horden. Zijn doel was om op deze afstand een nieuw persoonlijk record te lopen. Dit was voor Martijn geen probleem en liep deze afstand in een tijd van 19.8 sec. Later op de dag liet Martijn wederom zien goed in vorm te zijn en liep de 800 meter in een tijd van 2.20.8 min wat eveneens een nieuw persoonlijk record betekende. Hiermede eindigde Martijn op de 2e plaats in het eindklassement.
Hoewel Cas van Eersel niet helemaal fit aan de start verscheen voor het hoogspringen passeerde hij de lat toch nog op 1.45 m. Later op de dag liet Cas de kogel ook nog eens neerkomen op een afstand van 9.92 m.

Jordi van Schijndel en Daan van Krevelen mochten de club deze dag bij het discuswerpen vertegenwoordigen. Jordi wierp de discus naar 22.44 m. Daan liet een nieuw persoonlijk record noteren en wierp de discus naar een afstand van 28.15 m.
Jordi moest tijdens het discuswerpen ook nog eens deelnemen aan het onderdeel verspringen. De koelbloedigheid van Jordi zorgde ervoor dat hij een mooie sprong kon neerzetten van 4.55 m en eindigde hiermee op dit onderdeel op de 3e plaats.

Daan had eerder op de dag laten blijken dat hij het speerwerpen wederom goed beheerst en wierp de speer zelfs naar 37.83 m. Hij eindigde hiermee op een verdiende 2e plaats.

's-Morgens hadden Daan, Cas, Jordi en Robin de 4x100m afgelegd in een tijd van 53.4 sec.