Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

1 competitie, 3 verhalen

Geplaatst op maandag 17 mei 2010 om 14:29 uur

Zondag 9 mei gingen drie seniorenploegen (2 herenteams en 1 damesteam) naar Bergen op Zoom voor hun tweede competitiewedstrijd in de 3e divisie. Drie verschillende teams met drie totaal verschillende verhalen.

Heren team 1: TOP!
Het team met daarin verzameld alle top-atleten van Atledo waren weer eens goed op dreef. Robin van Sunten moest de punten binnen halen op de 100 meter door het ontbreken van Willem Heijboer. Tot aan de 75 meter liep hij vooraan in zijn serie maar toen haperde de motor iets, maar met een prima tijd van 12.12 sec mag hij tevreden zijn. Koen Diepstraten fungeerde als back-up en sprintte ondanks de valse starts in zijn serie (daarover later meer) naar 13.47 sec.

Op de 200 meter was B-junior Bram Denissen de topfavoriet. In wedstrijd 1 had hij deze afstand gewonnen. Met iets minder wind mee als de voorgaande keer liep hij naar een degelijk tijd van 23.83 sec, een gedeelde 3e plek. Koen Diepstraten was onze tweede loper en was aanmerkend sneller dan zijn vorige 200 meter. Zijn tijd was 27.85 sec.

Ralph Jacobs liep de 400 meter en had veel hinder van de sterke wind op het eerste rechte stuk. Hij werd derde met een goede tijd van 52.93 sec.

Tim Schellekens mocht ook een 400 meter lopen maar dan met 10 hordes in de baan. Nog wat vermoeid van zijn vorige onderdeel kwam Tim uit op 61.33 sec. Niet zo snel als verwacht door de trainer maar zeker een degelijke prestatie.

Stijn Rutten had nog wat last van zijn bovenbeen blessure die hij op had gelopen tijdens een voetbalwedstrijd. Niettemin liep hij subliem naar een nieuw persoonlijk record van 4.30.84 min, een verbetering van zijn oude PR met 4 sec. Na de finish stortte hij letterlijk ter aarde en moesten de toegesnelde EHBO’ers en ploegenoten hem weer op de been helpen.


Bij het hoogspringen hebben we altijd troef Ralph Jacobs in de gelederen. Niet zo op dreef als vorig jaar maar met een hoogte van 1.90 mtr en een tweede plaats haalde hij weer een berg punten binnen.

Tim Schellekens had een superdag bij het polsstokhoogspringen. Het regelmatig individueel trainen op dit onderdeel werpt zijn vruchten af. Zijn persoonlijk record werd aan flarden gesprongen en de hoogte van 3.50 mtr betekende bovendien een nieuw clubrecord bij de senioren. Opnieuw een CR voor Tim nadat hij in de vorige wedstrijd ook al het record bij het hinkstapspringen had verbeterd.

Bram Denissen springt de laatste wedstrijden constant over de 6 meter. Zo dus ook vandaag. Zijn vierde en laatste sprong van de dag was de verste. Maar één luttele centimeter onder zijn persoonlijk record werd hij met 6.18 mtr vijfde in het deelnemersveld.

Robin van Sunten en Kris Beerens waren de kogelstoters van team 1. Beide stootten de kogel weer wat verder dan in de eerste competitiewedstrijd. Opnieuw haalde Robin de punten binnen met 10.48 mtr, Kris volgde op afstand met 9.75 mtr.

Stijn Rutten deed bij het discuswerpen wat van hem verwacht werd. Hij wierp solide de 2 kilo zware discus naar 29.11 mtr.

Met een gelegenheidsformatie in de volgorde Tim – Ralph – Bram – Robin snelde dit viertal op de 4x100 meter naar plaats 4 en een tijd van 45.98 sec.

Aan het einde van de dag zag Atledo 1 zich terug op plaats 2 met een puntentotaal van 6872 punten. Samen met de punten behaald in wedstrijd 1 staat Atledo in de landelijke stand op plaats 11. Op een puntentotaal van meer dan 14.000 punten komen de heren nog maar 27 puntjes tekort voor een plek in de promotiewedstrijd naar de 2e divisie. Dus nog één wedstrijd knallen en mogelijk kunnen de heren in september proberen een trede hoger te komen.

Heren team 2: FLOP
Team 2 betekent niet automatisch dat hier de mindere goden van Atledo aantreden maar meer dan Atledo zoveel oudere junioren en senioren heeft dat het maar liefst 2 volledige! teams kan afvaardigen. Jammer genoeg ging het deze wedstrijd niet geheel volgens plan (en ja, dat is een understatement!)

Op de 100 meter kwam de eerste barst in het Atledo-schild van team 2. Volgens de nieuwe reglementen betekent een valse start directe diskwalificatie en uitsluiting.
Jordy Pfrommer kreeg hiermee te maken. Hij kwam te snel omhoog uit de blokken en de starter was genadeloos: DSQ. Gelukkig hadden we Tim Trommelen in de gelederen. Niet zo snel als in wedstrijd 1 maar hij haalde toch 465 punten binnen met zijn tijd van 12.59 sec.

De 200 meter was het toppunt van de flopdag van team 2. Sprinters Jesse Pfrommer en Tim Trommelen zaten naast elkaar in het startblok van dezelfde serie.
Starter roept: Op uw plaatsen!, Klaar!, BOEM, BOEM. Twee schoten uit het pistool van de starter direct achter elkaar betekent vaak geen goed nieuws. Jesse bewoog lichtjes zijn bovenlichaam bij de start en de starter bleek opnieuw piettepeuterig en Jesse kreeg een rode kaart te zien. Diskwalificatie. Maar nog niks aan de hand, Tim Trommelen kon nog punten halen voor Atledo 2, hij zou wel stralend over de finish komen. Opnieuw is de starter aan de beurt. Op uw plaatsen!, Klaar!, BOEM, BOEM.
U raadt het al, weer een valse start. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, maar Tim had hier geen booschap aan. Hij was al aan het lopen voordat de starter uberhaupt had geschoten. Weer een diskwalificatie voor een Atledoër en nog erger, NUL punten op de 200 meter. Daar gaat een goede klassering.

Mathijs van Gageldonk deed op de 400 meter wel wat van hem verwacht werd. Een persoonlijk record in een tijd van 58.43 en punten voor Atledo 2.

Jeroen Farla had het lastig op de 400 meter horden. Zijn tijd van 68.30 sec was niet goed maar ook niet slecht. In eerste instantie kreeg hij een tijd 3 secondes sneller toebedeeld wat een persoonlijk record zou betekenen. Maar na overleg met de scheidsrechter en de mensen van de elektronische tijdwaarneming bleek dit een typefout te zijn.

Op de 1500 meter zou Wilfred Altena zijn opwachting maken. Hij was licht geblesseerd en door de deceptie bij de 200 meter hield de trainer hem uit voorzorg aan de kant. Een niet al te blije Wilfred was het resultaat, maar gezondheid gaat nog altijd voor.

Het hoogspringen is altijd voor Mathijs van Gageldonk. Een lakse eerste sprong op 1.85 mtr waar hij met zijn hakken de lat eraf haalde typeerde zijn hoogspringdag. Het was het allemaal net niet. De andere twee pogingen waren van mindere kwaliteit en Mathijs eindigde op 1.80 mtr. De 680 punten was wel de hoogste individuele score van Atledo 2 die dag.

Mark Schellekens kwam alleen voor het polsstokhoogspringen naar Bergen op Zoom en dat deed hij zeer naar behoren. Hij evenaarde bijna zijn persoonlijk record en de hoogte van 2.80 mtr was uitstekend.

Jeroen Farla kon de hoogte en de afstand niet vinden bij het verspringen. Hij bleef steken op een magere 4.87 mtr. Hij was daar zeker niet over te spreken maar een verklaring over zijn optreden kon hij niet geven. Volgende keer beter dus.

Jordy Pfrommer brandde op revanche bij het kogelstoten na zijn diskwalificatie op de 100 meter. Één poging met de 7,26 kilo kogel was daarvoor genoeg. Deze landde na 9.53 mtr wat een persoonlijk record was.

Jongere broer Jesse Pfrommer was de personificatie van het optreden van Atledo team 2. Van de 4 pogingen bij het discuswerpen wist hij er niet eentje geldig te maken. Vier keer een kruis achter zijn naam, geen afstand, geen punten.
Tezamen met zijn diskwalifictie op de 200 meter betekende dat geen resultaat voor Jesse deze dag. Hij belooft beterschap de volgende wedstrijd.

Drie van de vier estafette-leden hadden al een valse start achter hun naam en er werd al gevreesd voor een nieuw debacle. Opnieuw een valse start, een wissel buiten het wisselvak, het laten vallen van een stokje of iets anders onreglementairs?
Niets was minder waar, met vier uitstekende wissels werd de schande van de dag verdreven. De tijd van 49.15 was prima.

De einduitslag was niet in het voordeel van Atledo 2, plaats 14 met maar 3885 punten. De volgende wedstrijd staat deze ploeg er gewoon weer en laten ze zien wat ze waard zijn.

Dames: AFWEZIG

Afwezig was het codewoord bij het dames team van Atledo. Vele atleten werden gemist door blessures of verplichtingen elders. Het team moest op vele plaatsen gewijzigd worden en dat kwam de prestaties niet ten goede.

Op de 100 meter stonden twee B-meisjes aan de start in dezelfde serie. Een duidelijke 1-2 overwinning werd het voor Atledo. Robin Flipsen haalde een nieuw persoonlijk record en liet aan haar trainers zien dat ze behalve middellange afstand talent ook sprintcapaciteiten heeft. Plaats 8 en een tijd van 13.89 sec was het resultaat. Caroline Krijnen kampt nog met een trainingsachterstand maar haar tijd van 14.71 sec was van goede aard.

Robin mocht ook nog de 200 meter doen, ze dook net onder de 29 sec met haar prestatie van 28.98 sec. Jeske Claassen zou ook aan de start staan, maar door een late wijziging van het tijdschema (bedankt wedstrijdleider) wast dit onder het hoogspringen gepland. Daardoor moest Jeske zich noodgedwongen terugtrekken op de 200 meter.

Dit keer geen aanmoedingen van haar dochters, maar ook zonder family support doet Karin van Ham gewoon haar ding. Ze won haar eigen serie op de 400 meter in een tijd van 69.03 sec. Weer een stuk sneller als vorig jaar.

Linda Rutten mocht aantreden op de 400 meter horden. Volgens eigen zeggen kwam ze niet lekker uit bij vele hordes tijdens haar race, maar haar tijd van 68.83 sec was ouderwets goed te noemen.

Marian Mahieu offerde zich op voor het dames team. Op notabene moederdag liep ze een zeer lastige combinatie van zowel de 800 meter als de 3000 meter. Helaas voor haar kon ze in beide wedstrijden geen goede tegenstand vinden en kwam ze de gehele tijd alleen te lopen. De 2.29.08 min op de 800 meter was een minimale verbetering van het clubrecord in haar leeftijdscategorie D40+. Haar solo op de 3000 meter ging wat langzamer dan de vorige wedstrijd. Dat kon ook niet anders met een 800m nog in de benen. Maar haar tijd van 11.14.80 min was nog steeds van uitzonderlijke klasse. Plaats 2 op de 800 meter en een overwinning op de 3000 meter hielp de dames van Atledo zeer.

Vijf centimeter hoger dan wedstrijd 1 en dus is de stijgende lijn van Jeske Claassen bij het hoogspringen duidelijk te zien. Ze wilde graag de 1.50 mtr halen maar dat lukte jammer genoeg niet. Toch is 1.45 mtr een prima resultaat.

Het jongere nichtje van Jeske, Caroline Krijnen mocht gaan verspringen. Het is duidelijk te merken dat Caroline nog niet helemaal hersteld is van de ziekte van Pfeiffer en na een 100 meter was al wat vermoeid voordat ze begon aan het verspringen. De afstand van 3.66 mtr was niet datgene wat ze had gehoopt maar alle punten zijn welkom.

Linda Rutten had voorafgaand aan de wedstrijd wat kuitklachten en zag op tegen het zware onderdeel hinkstapspringen. De jury had ook problemen met dit onderdeel en kreeg de afzetbalken niet goed verplaatst. Door het oponthoud en de 400m horden in het verschiet deed Linda maar twee pogingen. Deze waren beide evenver en plaats 4 en 9.68 mtr was het resultaat.

Lizzy Boudewijns en Elise Diepstraten hadden een kogelstoot-battle. De jongste van de twee, Lizzy, won deze tweestrijd en haalde de punten binnen voor Atledo. Ze stootte de kogel naar een afstand van 7.17 mtr. Elise volgde kort daarop met 6.89 mtr.

Elise mocht daarna ook nog discuswerpen. Dit ging een stuk beter. Ze wierp de discus naar een nieuw persoonlijk record van 19.95 mtr. Net geen gehoopte 20 meter maar een uitstekend resultaat.

Karin van Ham haalde de tweede individuele overwinning binnen voor de dames. Haar explosieve arm slingerde de 600 gram wegende speer naar een afstand van 31.21 mtr.

In de einduitslag werden de dames van Atledo vijfde met 7106 punten. Landelijk zijn ze terug te vinden op plaats 16.

Op zondag 6 juni staat de derde voorronde op het programma bij
THOR in Roosendaal.