Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Pupillen behalen 1e plaats bij 1e competitie ronde

Geplaatst op maandag 3 mei 2010 om 10:52 uur

Op 24 april 2010, vond op de atletiekbaan van ACW'66 in Waalwijk de eerste pupillencompetitiewedstrijd van het seizoen plaats. Prachtige zonnestralen waren er al vroeg in de ochtend te zien. Het werd een mooie en gezellige atletiekdag voor alle deelnemers, ouders, trainers en juryleden en aan het eind van de dag waren er aardig wat bruine en rode hoofden te zien, en dat was niet alleen van de inspanning.

Atledo was met 29 deelnemers aanwezig in Waalwijk. Er stonden maar liefst 203 pupillen aan de start. Met zoveel atleten was de competitie onderling dus stevig en er werd dan ook volop gestreden. Na de strijd werden aan het eind van de dag de uiteindelijke punten opgeteld en de resultaten bleken voor de Atledo Pupillen erg goed te zijn.

Het meisjesteam van Atledo deed erg haar best en scoorde veel PR’s. De meisjes staan nu met een totaal van 7810 punten op de zesde plaats.

De volgende meisjes Pupillen kwamen in actie voor Atledo:

Bij de Mini’s: Pleun van Dongen (3), Susan Lodewijks (8), en Anne de Jong (9). Er waren negen deelneemsters
- Bij de C-Pupillen: geen. In totaal 19 deelneemsters.
- Bij de B-pupillen: Verena Pos (8), Merel Winters (11), Mette Akkermans (22), Anne Lodewijks (25). In totaal 26 deelneemsters.
- Bij de A-pupillen 1e jaars: Linde Ruis (6). In totaal 18 deelneemsters.
- Bij de A-pupillen 2e jaars: Nenah van Eijk (6), Nitah Dedinca (12) en Anne Leemans(14). In totaal 17 deelneemsters.

Ook onze jongens deden het uitstekend met een eerste plaats in het klassement. De A-Pupillen deden het prima met een tweede plaats, net achter het sterke Spiridon. De jongens B / C-Pupillen van Atledo haalden zelfs een ruime eerste plaats. Hier scoorden de B-Pupillen erg hoog. In totaal hebben de Atledo jongens nu 748 punten voorsprong. We gaan ervoor om onze plek te behouden in de tweede ronde van de competitie bij Gloria in Baarle Nassau op 29 mei 2010.

De volgende jongens pupillen kwamen in actie voor Atledo:
- Bij de Mini’s: Sebas van Haarlem (8) en Reno Oerlemans (9). In totaal 9 deelnemers.
- Bij de C-Pupillen: Vincent Riemslag (4), en Rick van Erp (10). In totaal 12 deelnemers.
- Bij de B-Pupillen: Phill Pols (1), Luuk Waars (2), Ruben Bogers (4), Geert van Krevelen (13), Dion Trommelen (14). In totaal 29 deelnemers.
- Bij de A-Pupillen 1e jaars: Jelle de Roon (7), Tycho van Haarlem (13), en Xander Mahieu (23). In totaal 26 deelnemers.
- Bij de A-Pupillen 2e jaars: Cas Blakenburg (2), Scott Pols (5), Sam van der Pol (9), Quirijn van Dongen (24), Willem van den Nieuwenhuizen (27) en Rick Theeuwes  (29). In totaal 29 deelnemers.

Na de wedstrijd in Baarle Nassau is duidelijk welke teams zich hebben geplaatst voor de provinciale finalewedstrijd. Uit onze regio plaatsen de beste twee teams bij zowel de meisjes als de jongens zich voor dit evenement, dat op 10 juli plaatsvindt in Drunen.