Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Seniorencompetitie goed van start in Dordrecht

Geplaatst op maandag 26 april 2010 om 16:07 uur

Met een dertigtal atleten varierend van B-junior tot master gingen trainers Piet van Ham en Kris Beerens samen met 2 juryleden en een aantal supporters richting Dordrecht voor de eerste competitiewedstrijd bij de senioren in de 3e divisie op zondag 25 april 2010.

Heren Atledo 1 en 2
Met twee volledige heren teams was Atledo op volle oorlogssterkte. De dag begon met de 110 meter horden, altijd spectaculair en vol gevaren. 1e jaars B-junior Mark Schellekens mocht tegen zijn oudere broer Tim lopen en liet hem zijn spikeszolen zien. Met een tijd van 16.67 sec zette hij een puike prestatie neer en werd 3e. Tim startte wat traag maar kwam goed opzetten en kwam net niet onder de 17 sec (17.02 sec). Voor team 2 verraste Jeroen Farla vooral zichzelf door zijn 3 jaar oude PR uit de boeken te lopen met zijn tijd van 20.66 sec.

Jeroen mocht gelijk door naar het verspringen en dat kwam minder goed uit de verf. Hij had niet genoeg hoogte na de afzet en landde na 5.04 mtr in het zand. Bram Denissen moest de geblesseerde Arne van’t Hullenaar vervangen en deed dat met verve. Vorig jaar sprong hij hier zijn PR met een afstand van 6.14 mtr, nu kopieerde hij dat bijna door 6.13 mtr te springen wat goed was voor plaats 5.

Robin van Sunten en Joost Farla waren gebrand op een verre worp bij het speerwerpen en met name de onderlinge strijd was spannend. Robin won nipt van Joost met respectievelijk 41.29 mtr en 40.98 mtr.

Met Ralph Jacobs voor team 1 en Mathijs van Gageldonk voor team 2 heeft Atledo twee top hoogspringers in de gelederen. Beiden sprongen solide en deden wat van hen verwacht werd. Ralph werd gedeeld 2e met 1.90m en Mathijs gedeeld 5e met 1.85 mtr. Tussendoor hadden ze nog tijd om onze 800m lopers aan te moedigen. Stijn Rutten leefde al weken toe naar deze wedstrijd en verbeterde zijn 4 jaar oude PR naar 2.08.29 min. Met een snellere eerste ronde had er wellicht nog meer ingezeten. Menno van Eersel, speciaal ingereden voor alleen de 800m pakte belangrijke punten voor team 2 en haalde meer dan 7 sec van zijn PR af en finishte in 2.19.81 min

Op de 100 meter had Atledo maar liefst 4 ijzers in het vuur. Gesteund door een aardig windje in de rug snelden zowel Tim Trommelen als Jesse Pfrommer naar een persoonlijk record. Jesse won nipt met 12.24 sec en haalde de punten binnen voor team 2, kort daar achter Tim met 12.32. Koen Diepstraten miste nog wat trainingsritme en kwam tot een behoorlijke 13.16 sec. Sprinttalent Willem Heijboer liet zien dat veel trainen niet eens nodig was. Zijn tijd van 11.60 sec was de 5e snelste van de dag. Hij maakte het toch wel spannend, want maar liefst 2x werd er in zijn serie vals gestart waardoor hij twee concurrenten het strijdveld zag verlaten. Bij de tweede valse start maakte Willem een kleine beweging en de trainer zag de bui al hangen. Gelukkig gaf de scheidsrechter de valse start aan een ander en kon Willem door en liep hij ondanks een wat mindere start de prima tijd.

Ook vier krachtpatsers bij het kogelstoten. Robin was de beste van de 4 met zijn stoot van 10.31 mtr. Master René Peeters met een prachtig KOEI shirt liet 10.05 mtr noteren. In de achterhoede wist Jordy Pfrommer net geen PR te scoren met 9.31 mtr maar wist wel Kris Beerens net voor te blijven (9.29 mtr).

De wind was aardig aan het opsteken en vooral de 400 meter lopers hadden daar problemen mee. Thomas van Schijndel wist voor team 2 punten binnen te halen en kwam net niet onder de 60 sec over de finish, maar zijn tijd van 1.00.24 min betekende wel een PR. Na zijn sterke optreden in de masterscompetitie van de week ervoor had de trainer hoge verwachtingen van Alex van Krevelen. Deze werden niet helemaal waargemaakt, net geen PR voor Alex maar een prima tijd van 1.06.07 min. Voor team 1 liepen Mark en Willem naar keurige tijden van 57.93 sec en 53.82 sec.

De hinkstappers deden prima zaken in de zandbak. Jesse had de maandag ervoor speciaal getraind op dit onderdeel en verving Mathijs die met een onwillige kuitspier geen risico wilde lopen op een blessure op dit zware onderdeel. Met een erg goede afstand van 11.60 mtr was Jesse uitermater tevreden. Topper zoals altijd op dit onderdeel was Tim Schellekens. Hij behaalde een nieuw clubrecord bij de senioren met een afstand van 12.82 mtr en eindigde als 4e in een aan elkaar gewaagd veld.

Dat ondanks de opkomende bewolking en het windje het nog steed drukkend warm en benauwd was merkten de 5 kilometer lopers. Ralph en Stijn liepen achter elkaar aan en creerde zo hun eigen groepje. Stijn had toch iets teveel gegeven op de 800m en zijn kuitjes begonnen pijn te doen. Hij besloot de pijp aan Maarten te geven (of aan Ralph) en stapte uit. Ralph had het nog moeilijk in de eindfase maar liep naar een fatsoenlijke 18.15.59 min. Kort daarachter finishte Wilfred Altena. Hij liep de gehele race kop over kop met een loper van Spirit Oud Beijerland, maar Wilfred beschikt over een splijtende einddemarrage en kwam met een PR van 18.41.60 min over de streep.

De 200 meter was een Atledo aangelegenheid. B-jongen Bram Denissen liet iedereen achter zich en pakte de enige individuele heren overwinning van de dag. Hij scherpte zijn persoonlijk record flink aan tot een tijd van 23.61 sec en pakte veel punten voor team 1. In een andere serie liepen de overige 3 Atledoërs bij elkaar. Tim Trommelen en Mathijs van Gageldonk liepen bijna zij aan zij. Tim was de snelste met 25.27 sec voor Mathijs met 25.80 sec. Koen Diepstraten finishte op gepaste afstand met zijn tijd van 28.51 sec.

De tijden op de Zweedse estafette (400m – 300m – 200m – 100m) hadden te lijden onder de wind. Ralph – Tim S – Willem en Robin liepen in een matige tijd van 2.09.3 min naar een gedeelde 3e plaats. Dat moet de volgende keer toch een aantal secondes sneller. Atledo 2 met in volgorde Jesse – Tim T – Mathijs en Jordy liepen naar een tijd van 2.20.9 min

Aan het einde van de dag werden alle punten bij elkaar opgeteld. Net als vorig jaar werd Atledo 1 met 7623 punten derde op precies 100 punten achterstand op Typhoon – Gorinchem en Scorpio - Oosterhout die ex aequo de winst pakten. Qua puntentotaal was Atledo nog nooit zo goed de competitie begonnen. Atledo 2 eindigde keurig op plaats 9 met 6011 punten.

Dames Atledo

Natuurlijk hadden we ook een groep dames die meededen. Gehinderd door flinke blessure perikelen kon niet de optimale opstelling gemaakt worden, maar de dames streden dapper door.

Linda Rutten begon met de 100 meter horden. In haar traditionele 4-pas stijl was ze zelf aangenaam verrast door haar 3e plaats en tijd van 16.74 sec.

Jeske Claassen en Elise Diepstraten mochten ook gelijk aan het begin van de dag van start met het kogelstoten. Beiden waren niet geheel tevreden en vonden dat die metalen 4 kilo kogel de volgende wedstrijd nog wat verder mocht. Jeske stootte 8.59 mtr en de kogel van Elise landde na 7.18 mtr.

B-juniore Robin Flipsen liep de 800 meter. Haar twee rondjes over het tartan gingen erg vlot en met en persoonlijk record van 2.33.76 min werd ze uitstekend vierde.

Op de 100 meter streden letterlijk Mara van der Veeken en Tessa Trommelen zij aan zij. Mara won de tweestrijd in een tijd van 14.78 sec. Tessa volgde haar op de hielen met 14.93 sec. Helaas moest zij daarna de wedstrijd staken met een blessure aan haar voet.

Karin van Ham had maandag op het einde van de training nog veel extra discussen geworpen en dat resulteerde vandaag in een prima afstand van 27.26 mtr en plaats 4 in een veld van 12 deelneemsters.

Op de 400 meter had Atledo twee kanjers ingezet. Linda zat na 150m al stuk gezien haar grimas op haar gezicht. Ze bleef stug doorbijten en ook zij haalde plaats 4 met een tijd van 1.01.83 min. Als extra loopster liep de 66 jarige! Riet Jonkers mee. Haar tijd van 1.12.45 was wellicht niet de snelste van de dag maar was wel goed voor een nieuw Nederlands en Europees record in haar leeftijdsklasse. Een puike prestatie dus.

Op de 200 meter moest Mara het voor Atledo opknappen en ze was zichtbaar gespannen. Ze was wat angstig voor deze lange sprintafstand. Haar angst was ongegrond want ze liep naar een tijd van 30.98 sec en dat was niet ver van haar persoonlijk record wat al vier jaar staat.

Jeske wist pas de avond van tevoren dat ze moest hoogspringen door een enkelblessure van Hilde van Zundert. Dus weinig getraind op dit onderdeel. Ze dook telkens iets te vroeg naar beneden over de lat, maar de trainer zag wel potentie voor hogere hoogtes. Toch mag ze tevreden zijn met haar hoogte van 1.40 mtr.

Karin ging vlak daarna aan de slag met het verspringen. Gesteund door haar twee dochters, twee zussen en moeder sprong ze naar een afstand van 4.20 mtr. Dat goed voorbeeld doet volgen bewezen haar dochters Sasha en Amber die in de verspringbak ernaast hun moeder Karin nadeden en tig keer aanliepen, het zand inliepen en zich lieten vallen. Bijna net zo ver als als de verspringsters in de andere bak.

Net als bij de heren moesten de Atledo dames lang wachten op hun
eerste individuele overwinning. Marian Mahieu speelde met haar concurrenten op de 3000 meter. Ze liep iedereen naar huis en won glorieus met een nieuw clubrecord van 10.55.54 min, de tweede tijd ooit gelopen bij Atledo. In haar kielzog liep Trix Hoppenbrouwer aangemoedigd door man Gerdjan en dochter Eva naar plaats 8 in 12.49.84 min.

Op de Zweedse estafette wist het kwartet Karin – Linda – Jeske – Mara de vijfde plaats te pakken in een tijd van 2.38.4 min. Dezelfde plaats was er ook voor de dames in de eindrangschikking met een totaal van 6254 punten.

Speciale dank zijn we ook verschuldigd aan onze twee juryleden; Gerdjan Kipping en Arne van ’t Hullenaar. Zij hadden graag zelf mee willen doen aan deze competitiewedstrijd maar waren vanwege blessures genoodzaakt aan de kant te blijven. Toch hebben ze ons team geholpen door een dag lang jurytaken op zich te nemen.

Volgende wedstrijd staat al op het programma op 9 mei en wordt afgewerkt bij atletiekvereniging Spado in Bergen op Zoom. Hopelijk kunnen de teams daar nog meer punten scoren.

De complete uitslag kun je hier vinden!