Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Eerste Competitiewedstrijd van C/D-Junioren

Geplaatst op maandag 26 april 2010 om 12:41 uur

Zaterdag 24 april gingen de C en D Junioren richting het zonnige Gorinchem voor de eerste competitie wedstrijd van het jaar. Op de vernieuwde baan werden verschillende mooie prestaties neergezet.

D-Junioren jongens, op de 80 meter wist Timo Waars een mooie vierde plaats te behalen met een tijd van 11.71 sec. Timo bleek ook goed in vorm bij het verspringen, mistte maar net zijn PR en sprong 3.79 meter ver. Over de afstand van 1000 meter wist Sijbren Altena de enige overwinning van de dag binnen te slepen. Met vijf seconden voorsprong ging hij over de finish in een tijd van 3.24.70 min. Op de 80 meter horden was een mooie strijd tussen Pim van der Pol en Lekan Dalenberg. Pim wist deze strijd nipt te winnen in een tijd van 16.96sec., net voor Lekan met 17.01 sec., Niels Verheugd wist een tijd van 17.96 sec. neer te zetten. Lekan wist bij het hoogspringen wel weer naar grote hoogte te groeien. Dit keer een sprong over 1.40 meter en een derde plaats. Op het kogelstoten gingen Yared Eshete en Glenn Pols uitmaken wie de punten voor Atledo ging pakken. Uiteindelijk zou Glenn de punten pakken met 6.23 meter tegen 6.03 meter voor Yared. Op het andere werp onderdeel, discuswerpen, pakte Sijbren Altena de punten met een mooie afstand van 14.93 meter en een vijfde plaats. Niels Verheugd werd twaalfde met 11.10 meter.   Dit alles bij elkaar leverde een vijfde plaats op in het klassement. Maar een sprong naar het podium is nog mogelijk!

D-Junioren meisjes, met een kleine ploeg en dus een moeilijke opstelling gingen ze strijden in Gorinchem. Nieuwkomer Noëlla Verbunt nam het op de 60 meter op tegen Marijntje Heijblom en wist dit nipt te winnen in een tijd van 9.76 sec. tegen 9.81 sec. voor Marijntje. Zij vochten ook de strijd uit op het verspringen, opnieuw was Noëlla iets beter, 3.17 meter tegen 3.09 meter. Op de 1000 meter kwam Indy Flipsen sterk naar voren in de laatste ronde en gaf zich zelf een zevende plaats in een tijd van 3.42.24 min. Evi Mertens ging voor het eerst de 60 meter horden proberen, dit ging haar goed af. Ze behaalde een elfde plaats in 13.28 sec. waar een top acht klassering ook tot de mogelijkheden behoort. Indy Flipsen ging ook voor het eerst over de 60 meter horden en finishte in 14.07 sec., een prima tijd voor een eerste race. Evi Mertens mocht ook de punten gaan sprokkelen bij het hoogspringen, ondanks een foutje van de jury wist ze toch naar een knappe hoogte van 1.25 meter te springen. Voor de werpnummers was Meike Haarbosch verantwoordelijk. Zoals altijd ging het kogelstoten goed en kwam de kogel neer na 7.85 meter, goed voor een vijfde plaats. De speer wist ze te laten landen na 12.39 meter. Voor de meisjes gaf dit alles bij elkaar een negende plaats, maar ook zij kunnen met een grotere ploeg nog omhoog richting een zevende misschien wel vijfde plaats.

Ook de C-Junioren waren goed voorbereid op deze eerste competitiewedstrijd. Nikki Verhulst en Femke Wouters waren gekomen om uit te komen op de 80 meter. Femke liep een persoonlijk record van ruim 3 sec ten opzichte van een jaar geleden en liep deze afstand in een tijd van 13.02 sec.Nikki debuteerde op deze afstand en liet al meteen een mooi tijd noteren van zelfs 13.00 sec. Ook met het kogelstoten zette ze een nieuw persoonlijk record neer en stootte de kogel naar een afstand van 6.32 meter.Femke deed ook nog eens mee aan het onderdeel verspringen en liet een afstand noteren van 3.43 meter. Sofie van Zundert was meegekomen om voor de ploeg de 1000 meter te lopen. Hoewel Sofie deze afstand al lang niet meer in wedstrijdverband had gelopen liet ze toch een nieuw persoonlijk record noteren in en tijd van 3.41.89 min. Ook bij het verspringen behaalde Sofie een nieuw record en sprong naar 3.60 meter.

Cathelijn Peeters was als enige vertegenwoordigd op de 80 meter horden. Ook zij liep hierop een nieuw persoonlijk record en liet een tijd noteren van 15.77 sec. Later op de dag sprong Cathelijn ook nog eens bij het hoogspringen over een hoogte van 1.35 meter. Maaike van Ginneken moest voor het eerst met een zwaardere speer aan het werpen. Dit was wel even wennen voor Maaike. Desondanks zette Maaike een nieuw persoonlijk record neer van 19.90 meter. Bij het discuswerpen debuteerde Maaike met een mooi worp van 13.62 meter.
De estafette liepen Maaike, Femke, Sofie en Cathelijn in een mooie tijd van 48.49 sec.
 
De jongens C-Junioren waren al even enthousiast en begonnen gretig aan hun wedstrijddeelname.
Robin Mertens was als enige op de 100 meter vertegenwoordigd en liep deze afstand in een mooie tijd van 14.00 sec. Eerder debuteerde Robin al op de 100 meter horden en liep deze in een snelle tijd van 18.29 sec.
Martijn Flipsen mocht uitkomen op zijn favoriete 800 meter en liet dan ook een nieuw persoonlijk record noteren met een tijd van 2.24.17 min. Eerder debuteerde Martijn ook al op de 100 meter horden en liet op dit onderdeel een tijd noteren van 20.28 sec. Bij het hoogspringen zette Cas van Eersel technisch mooie sprongen neer wat er dan ook toe leidde dat er een nieuw persoonlijk record kon worden geschreven met een hoogte van 1.45 meter.
Ook bij het kogelstoten later op de dag was de vorm nog optimaal en stootte Cas de kogel naar een afstand van 10.13 meter wat wederom een nieuw persoonlijk record betekende.
Bij het verspringen was Jordi van Schijndel bijzonder goed in vorm en verbeterde hij zijn oude record met maar liefst 60 cm en sprong naar een afstand van 4.84 meter. Ook bij het discuswerpen werd een nieuw persoonlijk record bereikt en wierp Jordi de discus naar een afstand van 24.52 meter.
Daan van Krevelen kwam met de discus dicht in de buurt van zijn oude record en wierp de discus naar een afstand van 25.79 meter. Het speerwerpen ging Daan nog beter af en liet hierop een nieuw persoonlijk record noteren van 38.96 meter en eindigde op dit onderdeel dan ook op de verdiende eerste plaats.
Daan, Cas, Jordi en Robin liepen de 4 x 100 meter deze dag in een voor deze formatie nieuw persoonlijk record in een tijd van 53.21 sec.
 

Trainers en atleten waren dan ook heel blij met deze gezellige dag met ook nog eens veel goede resultaten.