Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Heren senioren op stoom in 1e competitie wedstrijd

Geplaatst op maandag 28 april 2008 om 16:15 uur

Zondag 27 april fietste een groot gezelschap van A-junioren, senioren en masters naar Oosterhout waar Scorpio de 1e eerste competitiewedstrijd van de senioren 3e divisie organiseerde. Met wat kleine wijzigingen door een enkelblessure van Robin van Sunten gingen we met 11 atleten om 12:00u van start.

Joost Farla was speciaal met trein en bus vanuit Tilburg gekomen om een speer te komen werpen. Met zijn klassieke maar toch onorthodoxe werpstijl verraste hij vriend en vijand. Al in de eerste worp slingerde Joost de speer (letterlijk) naar een fenomenale afstand van 46.84 mtr. Een erg goede derde plaats was het resultaat. Ralph Jacobs en Jeroen Farla mochten aantreden op de ‘angstgegner’ van de heren senioren competitie, de 110 meter horden. Stel je eens voor, je staat daar als recreatieve atleet circa 110 meter verwijderd van de magische finishstreep maar tussen jou en het einde staan 10 hordes met een hoogte van 106,7 cm. De spanning staat zowel op de gezichten van de atleten als van het publiek. Dus niet het meest geliefde onderdeel maar vaak wel erg spectaculair. Jeroen haalde de finish wel (in tegenstelling tot 4 andere atleten die vielen, struikelden of tussendoor afhaakten) in een tijd van 21.81 sec. Ralph liep een solide race en kon goed meelopen met een atleet naast hem in de baan. De klok stopte na 17.29 sec. Een verdienstelijke 5e plaats en maar 4 honderdsten boven zijn PR.

Ralph mocht gelijk door naar zijn favoriete onderdeel; het hoogspringen. Dit onderdeel verliep niet geheel soepel maar Ralph flopte in zijn derde poging over 1.95 mtr. De pogingen om opnieuw de 2 meter barrière te slechten slaagde niet. Een derde plaats en nog belangrijker, 813 punten voor het eindklassement.

Op de 800 meter stonden onze twee masters aan de start. Beiden al de 40 gepasseerd maar nog altijd erg actief in de atletiekwereld. René Peeters had ongetwijfeld het snelste persoonlijke record van alle deelnemers op zijn naam maar die tijd is al lang geleden gelopen. René deed over zijn twee rondes 2.20.31 min. Niet geheel tevreden maar na een trainingsachterstand toch een prima tijd. Gerdjan wilde zijn eigen clubrecord verbreken en onder de grens van 2.10 min duiken. Hij liep in een goed treintje en knalde werkelijk waar naar een super tijd. Zijn tijd van 2.08.31 min was meer dan 3 seconden sneller dan zijn oude PR en CR en betekende de 10e tijd van het deelnemersveld.

De twee krachtpatsers van Atledo, Stijn Rutten en Kris Beerens waren ingedeeld op het kogelstoten. Doelstelling was het behalen van de 10 meter grens. Stijn had genoten van een korte nachtrust en zag zijn kogel landen na 9.88 mtr, zijn beste prestatie van het outdoor seizoen. Kris haalde wel de doelstelling en stootte de kogel in alle vier zijn pogingen over de 10 meter. Een mooie serie van 10.13 mtr, 10.12 mtr, 10.03 mtr en 10.11 mtr en een 11e plaats waren het resultaat.
 
De sprinters Willem Heijboer en Koen Diepstraten mochten om half 2 100 meter gaan sprinten. De eerste passen na de start van Koen waren zeer rap en hij versnelde door naar een knappe tijd van 12.53 sec. Willem was gebrand op een goede tijd. De start was niet super maar de acceleratie van Willem is onnavolgbaar. Plaats 4 en een tijd van 11.65 sec waren het resultaat na 100 meter. Maar 1 honderdste van zijn persoonlijk record.

Arne van’t Hullenaar had de avond ervoor een goed feestje gehad maar daar was niks van te merken op het atletiekveld. Gelijk in zijn eerste poging bij het verspringen sprong hij naar een nieuw PR van 5.83 mtr. Toch ging Arne aan het einde van het onderdeel met een gemengd gevoel van de baan af. Zijn laatste poging was een stuk verder maar zijn afzet was net luttele centimeters over de balk. Volgende keer springt deze jongen over de 6 meter.
 
De sprint over één volle ronde, de 400 meter, zou een prooi zijn voor A-junior Willem Heijboer. Met goede adviezen van ervaringsdeskundige Gerdjan, die zich te zwak voelde na zijn sterke 800m om aan de start van de 400 te verschijnen, wilde Willem knallen. Hij liep zeer sterk volgens de nieuw tactiek naar een dik persoonlijk record van 50.99 sec. De eerste en enige overwinning van Atledo van de dag.

Bart Candel mocht aan de bak om 12 en een halve ronde te lopen, de 5000 meter dus. Met een goede 1500m van vrijdagavond in gedachte wilde Bart weggaan op een strak schema. Al snel bleek Bart niet te beschikken over de juiste benen. Luid aangemoedigd door de rest van de ploeg vanaf het terras finishte Bart na 19.00,90 min. Hij was niet blij met zijn tijd, maar zijn ploeg was wel blij met Bart dat hij zich wilde opofferen voor dit pittige onderdeel.
 
Door de blessure van Robin moest ‘gool-old’ Jeroen Farla het vaak lastige en pijnlijke onderdeel hinkstapspringen tot een goed einde brengen. Met minimale training probeerde hij het heel dapper. Zijn aanloop kwam niet lekker uit en dat bleef de gehele wedstrijd zo. Jeroen haalde met zijn hink, stap en sprong van 10.51 mtr 398 kostbare punten binnen.

Arne en Koen gingen aan het einde van de dag aan de slag op de 200 meter. Koen was een beetje zenuwachtig en Arne had weinig gevoel meer in zijn slappe benen. De prestaties van beide heren waren er niet minder om. Arne liep zich helemaal leeg en moest op de finish bijna overgeven. Een dik PR van 24.45 sec en een 7e plaats voor hem. Koen liep ook een persoonlijk record. Zijn tijd van 25.65 sec was goed voor plaats 12.
 
Direct na de 200 meter ging de Zweedse estafette van start. Bij deze estafette moet de eerste loper een 400m lopen, dan een 300m, 200m en de slotloper nog een 100 meter. Samen goed voor de 1000 meter. Traditioneel een sterk onderdeel voor Atledo. Ralph was de startloper en had al meters voorsprong op de nr. 2 in de serie. Willem liep de 300m zoals altijd erg sterk. Jeroen en Arne hadden net voor de start nog even gewisseld van positie. Jeroen hield het 100 van de 200m vol en de laatste meters vocht hij voor zijn leven tegen de opkomende atleet van Parthenon Dordrecht. Arne was onze slotloper en nog ziek, zwak en misselijk van zijn individuele 200 meter won hij de serie voor Atledo. In totaal een tweede tijd met 2.05.5 min en maar nipt boven het clubrecord. In wedstrijd 3 gaat dat clubrecord er aan.

In het eindklassement werden we keurig vierde. Met 174 punten meer als vorig jaar een prima start van de competitie. Landelijk staan we 10e maar de promotiewedstrijd van eind september is nog ver weg. Samen met atleten van buur- en organiserende vereniging Scorpio werd er nog gezellig afgesloten met een hapje en een drankje.
Zondag 18 mei hebben we bij av Sprint in Breda onze tweede wedstrijd. Daar gaan we voor een top 3 notering in het eindklassement. Supporters zijn altijd welkom.