Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Veel successen in openingswedstrijd AV-Passaat

Geplaatst op maandag 5 april 2010 om 11:22 uur

Atleten van Atledo Dongen kunnen terugkijken op een leuke succesvolle wedstrijd bij AV-Passaat op zaterdag 27 maart in Papendrecht. Voor het eerst weer in de open lucht bij gelukkig droge weersomstandigheden. Er werd gestreden op de lange afstanden, bal geworpen, kogel gestoten, hoog- en ver gesprongen en gesprint. Atledo blauw viel op omdat we in groten getale gekomen waren. Van klein tot groot nam deel in de strijd, ieder in hun eigen categorie.
Het regende PR’s en we namen verschillende medailles mee naar huis.
 
Dongens succes startte al meteen bij de allerjongsten. Sebas van Haarlem werd derde op de 600 meter wat beloond werd met de bronzen medaille. Hij behaalde drie PR’s. Gooide de bal maar liefst 4,65 meter verder dan de vorige keer. Sprintte sneller en liep hard op de lange afstand.
Chuck Pols liep een beetje krom nadat hij twee gouden medailles had laten omgehangen. Hij behaalde zowel op de meerkamp als op de 600 meter de eerste prijs. Had drie PR’s op de 600 meter, verspringen en gooide de bal 6,5 meter verder dan zijn eerdere PR.
Bij de B-pupillen ging Geert van Krevelen erg goed. Haalde twee PR’s op de 1000 meter en bij verspringen kwam hij vier cm verder uit dan de vorige keer. Luuk Waars werd met kogelstoten eersteen met verspringen tweede. Kwam met drie PR’s (op ver, kogel en de lange afstand) uit op een mooie vierde plaats.
Phill Pols deed geen topprestaties in de meerkamp, maar werd desondanks toch eerste en kreeg hiervoor de gouden medaille. Op de 1000 meter liep hij een flinke PR met een tijd van 3.57.95 minuten en werd hiermee derde, goed voor de bronzen medaille.
Bij de A-pupillen eerste jaars stond Jelle de Roon op het podium voor de meerkamp met een verdiende tweede plaats en kreeg de zilveren medaille. Scoorde een PR op de 60 meter sprint met een resultaat van 10.22 seconden. Op de 600 m viel hij net buiten de prijzen en eindigde op de vierde plaats.
Xander Mahieu was goed op dreef en steeg op de PR ranglijst met maar liefst vier PR’s. Het waren voor hem allemaal nieuwe onderdelen en haalde goede resultaten.
Maxime Beverwijk bleven elkaar volgen door zowel op de meerkamp als de 1000m achter elkaar te eindigen. Maxime scoorde heel goed met twee PR’s op sprint, ver en haalde de vijfde plaats en ook op de 1000 meter eindigde ze als vijfde, terwijl Linde Ruis met drie PR’s (op sprint, verspringen en 1000m) op de zesde plaats uit kwam en bij de 1000m op de vierde.
Voor de tweede jaars A-pupillen waren er vijf deelnemers.
Willem v.d. Nieuwenhuizen zorgde voor drie PR, voor zowel 60 meter sprint, hoogspringen en op de 1000 meter. Dat was weer een mooie vooruitgang waar hij trots op mag zijn. Quirijn van Dongen ging goed de hoogte in bij hoogspringen en verbeterde zichzelf met 7 cm naar een hoogte van 1.02 meter. Ook zijn sprint mocht er wezen en ook daarvoor een PR. Sam van de Pol begint zijn loopvorm weer helemaal terug te krijgen, na een kleine terugval, maar behaalde nu weer een PR op de sprint en komt op het prestatiediploma met een tijd van 9,9 sec. Ook op de 1000 meter evenaarde hij bijna zijn oude PR.
Scott Pols mocht op het podium omdat hij derde werd op de meerkamp en kreeg de bronzen medaille mee naar huis. Op de 1000 meter liep hij net geen PR en belande net naast het podium meteen vierde plek.
Nenah van Eijk liep bij de meisjes een keurige tijd op de 1000 meter en werd daarmee achtste en ook bij de meerkamp ging het haar goed af, liep bijna haar tijd van de oude PR en werd zesde.
Ook bij de D-Junioren was Atledo goed vertegenwoordigd. Vijf jongens en drie meisjes waren present.
Niels Verheugd liep een zeer snelle sprinttijd van 13.17 sec. op de 80 meter wat voor hem een PR opleverde. Hij liep deze voor de eerste keer. Glenn Pols ging met drie PR’s naar huis. Hij verbeterde zijn tijd op de 1000 meter met 6 sec. Liep voor het eerst de 80 meter sprint met een tijd van 12.87 sec en de 80 meter horden waren voor hem ook nieuw en liep een goede tijd van 17,65 sec. Pim van de Pol liep twee PR’s zowel op de sprint en verbeterde zichzelf met 0.2 sec en ook met 80 meter horden ging hij goed vooruit en eindigde op 16,75 sec wat maar liefst een versnelling was van 1,3 sec. Timo Waars ging als een speer met twee PR’s. Ook hij liep de 80 meter sprint voor het eerst met een tijd van 11,78 sec, en kwam bij verspringen 5 cm verder neer. Lekan Dalenberg werd negende met een sprinttijd van 11.73, en bij 80 meter horden werd hij zesde met een tijd van 16,73 sec.
Dominique Beverwijk deed ook erg haar best en haalde twee PR’s, zowel op de 1000 meter met 16 sec verbetering en met verspringen. Ze evenaarde haar snelheid op de sprint met de vorige keer.
Meike Haarbosch ging eveneens voor twee PR’s op de sprint en op de lange afstand. Indy Flipsen was de snelste bij de Atledo dames en ook zij nam twee PR’s mee op de sprinttijd en de lange loopafstand van 1000 meter.
 
Het was weer een geslaagde wedstrijd.