Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Goede prestaties bij indoor van ACW '66 Waalwijk

Geplaatst op woensdag 3 maart 2010 om 10:22 uur

Afgelopen zondag 28 februari 2010 gingen er zowel pupillen, junioren als G-atleten naar een indoorwedstrijd in Waalwijk. Er werd weer vele PR’s gescoord.
 
Voor de Mini-pupillen deden twee deelnemers mee in de categorie C-pupillen.
Sebas van Haarlem haalde twee dikke persoonlijke records door voor de eerste keer de kogel naar 2,53 mtr te stoten en 0,80 cm hoog te springen, wat 20 cm hoger was dan zijn oude PR. Hij sprintte een tijd van 7,7 sec op de 35 meter. Chuck Pols haalde ook twee PR’s. Hij stootte voor het eerst met de kogel naar 5,20 mtr. Hij sprong ook vijf cm hoger dan de vorige keer en behaalde met 0,90 cm een evenaring van het clubrecord bij de Mini’s. Zijn sprint was 7,3 sec. Hij mocht op het podium en kreeg een zilveren medaille.
 
Bij de B-pupillen waren er drie deelnemers. Stijn van Schijndel ging goed en haalde een mooie PR met de kogel en stootte deze naar 3,11 mtr. Hij sprong 0,75 cm hoog en sprintte een tijd van 7,6 sec. Ruben Bogers was ook in vorm en scoorde een PR op kogel door meer dan 55 cm verder te stoten dan een eerdere PR en kwam uit op 4,51 mtr. Hij sprong 0,95 cm hoog en sprintte een toptijd van 6,3 sec. Hij werd derde en kreeg hiervoor de bronzen medaille. Phill Pols behaalde ook een PR op kogel met een afstand van 6,05 mtr. Sprintte een tijd van 6,4 sec en sprong 1,15 mtr hoog, een evenaring van zijn eerder PR. Hij werd hiermee eerste en kreeg de gouden medaille.
 
Bij de A-pupillen jongens 1e jaars deden Tycho van Haarlem en Xander Mahieu mee. Xander leverde een goede prestatie en haalde een PR door 0,95 cm hoog te springen en een PR door de kogel naar 3,92 mtr te stoten. Hij sprintte een tijd van 6,7 sec. Tycho deed het ook heel goed en sprong 0,95 cm hoog, sprintte een tijd van 6,6 sec en stootte de kogel naar 4,43 mtr. De meisjes 1e jaars gingen erg goed. Hiervoor kwamen Maxime Beverwijk en Linde Ruis uit. Maxime behaalde twee PR-s door een sprint te trekken van 6,6 sec, en de kogel naar 5,72 mtr te stoten. Ze sprong één meter hoog. Ze werd hiermee vijfde. Linde scoorde ook erg goed met drie PR’s. Ze sprong één meter hoog, sprintte 6,3 sec en stootte de kogel naar 4,47 mtr. Zij werd vierde, helaas net geen podiumplaats.
 
Sam van der Pol, Quirijn van Dongen en Scott Pols kwamen uit voor de A-pupillen jongens 2e jaars. Quirijn sprong 0,95 cm hoog, stootte de kogel naar 4,90 mtr en liep een sprint van 7,2 sec. Sam van de Pol haalde een fiks PR door de kogel op 8,68 mtr te laten landen. Hij werd hiermee eerste op dat onderdeel. Hij sprong 1,05 mtr hoog en sprintte 6,3 sec, behaalde hiermee de zesde plaats. Scott Pols sprong 1,15 mtr hoog, sprintte 5,8 sec op de 35 meter en liet de kogel landen op 7.45 meter. Hij werd hiermee derde en kreeg de bronzen medaille. Bij de meisjes 2e jaars waren Nenah van Eijk en Anne Leemans goed in vorm. Nenah sprong 1,05 mtr hoog, stootte de kogel naar 4,78 mtr en sprintte een heel snelle tijd van 6,3 sec en had daarmee een PR. Anne sprong 0,85 meter hoog, haalde een PR met kogel naar een afstand van 4,27 mtr, en scoorde een PR door een tijd te lopen op de sprint van 6,8 sec.
 
Bij de D-junioren werd ook flink gestreden. Niels Verheugd stootte de kogel naar 6,02 mtr en haalde daarmee een PR. Verder sprong hij 1,10 mtr hoog en sprintte 6,3 sec op de 35 meter. Glenn Pols sprong 1,20 mtr hoog, sprintte een tijd van 6,1 sec en stootte de kogel naar 6,60 mtr. Kwam op de achtste plaats uit. Pim van der Pol sprintte een PR met een tijd van 5,8 sec, sprong 1,20 mtr hoog en de kogel kwam op 5,68 mtr neer. Hij behaalde hiermee de zevende plaats. Lekan Dalenberg werd derde en kreeg de bronzen medaille. Hij sprong 1,30 mtr hoog, sprintte 5.4 sec en dat was een PR. Hij liet de kogel landen op 7,34 mtr. Voor de meisjes 2ejaars was er Dominique Beverwijk. Zij behaalde ook twee PR’s. Dat lukte op de sprint en liep een tijd van 6,2 sec, en bij het kogelstoten met een afstand van 6.36 mtr. Zij sprong 1,05 mtr hoog.
 
Voor de C-junioren deden ook drie deelnemers mee bij de jongens en één meisje.
Jelle Kokx ging heel erg goed en haalde twee PR’s. Hij sprong 1,15 mtr hoog, stootte de kogel naar 5,98 mtr wat een PR betekende en liep een snelle sprint van 6,0 sec. Jordi van Schijndel sprong 1,30 mtr hoog, liep een zeer goede tijd van 5,4 sec en de kogel kwam op een afstand van 7,28 mtr neer. Cas van Eersel sprong 1,40 mtr hoog, liep een sprint van 5,5 sec. Zijn kogel kwam wel heel erg ver, een stootte hem naar een afstand van 9,45 mtr, een bijna evenaring van zijn PR en een gedeelde eerste plaats op dat onderdeel. Sofie van Zundert nam deel voor de meisjes C-Junioren. Zij liep een tijd van 6,3 sec op de 35 meter sprint. Ze sprong 1,20 mtr hoog en liet de kogel landen op een afstand van 4,95 mtr.
 
Bij de G-atleten hebben de twee broers Jorrit en Julian Heijkant samen een hele goede wedstrijd gehad. Jorrit, de oudste van de twee, ging als een speer op de 35 meter sprint die hij in 5,8 sec aflegde. Daarnaast voor het eerst met een vier kilo kogel gestoten dus net als bij de sprint een nieuw persoonlijk record met een worp van 3,95 mtr. Ook met hoogspringen heeft Jorrit het goed gedaan, voor het eerst met een lat in plaats van touw of elastiek, hij sprong 1,20 mtr hoog. Jorrit behaalde met al zijn prestaties de tweede plaats net achter zijn broertje Julian, hij werd eerste. Julian heeft bij de wedstrijd drie persoonlijke records verbeterd. Met hoogspringen sprong hij maar liefst 1,25 mtr en met kogel stootte hij 6,98 mtr. Helaas net geen zeven meter maar ook heel knap gedaan, Julian stootte vanwege zijn leeftijd niet met een vier kilo maar met een drie kilo kogel. Met het sprinten ging het ook goed, hij legde de 35 meter af in 6.1 sec.
 

Goede prestaties door iedereen. Het was een hele fijne wedstrijd in gloednieuwe sporthal in Waalwijk.