Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Lekan Dalenberg sportjunior van het jaar

Geplaatst op woensdag 24 februari 2010 om 10:15 uur

Dinsdagavond 23 februari was in het Dongense gemeentehuis het Sportgala 2009 waar Atledo maar liefst 3 genomineerden had.

Bij de categorie junioren jongens (onder 16 jaar) waren zowel Mark Schellekens als Lekan Dalenberg genomineerd doordat ze beiden een goed seizoen hadden gedraaid met een Brabantse meerkamptitel als hoogtepunt.

Uiteindelijk trok Lekan aan het langste eind en mag hij zich een jaar lang Sportman van Dongen noemen in de categorie junioren. Saillant detail is dat hij deze titel overneemt van Mark, hij was immers Sportman van het jaar 2008.


Buiten deze titel won Lekan nog een prijs. Bij de sportkwis 'Petje op, petje af', gekopieerd uit het het TV-programma Holland Sport wist Lekan uiteindelijk als laatste over te blijven en mocht een gesigneerde PSV voetbal mee naar huis nemen.

Bij de heren senioren was 'good old' Sjef Schellekens genomineerd. Helaas voor hem wist hij niet de titel in de wacht te slepen.

Bij de dames senioren nog een 'Atledo' succesje. Oud atlete van Atledo Nadine Broersen wist bij de dames de titel Sportvrouw van Dongen te winnen. Na al eerder genomineerd te zijn en bij de junioren al een keer gewonnen te hebben, haalde ze nu de titel door haar goede optreden bij de onderdelen speerwerpen en meerkamp.

Dagblad BN/De Stem had ook aandacht voor de Dongense sportverkiezingen, zie hier
Ook op de gemeentelijke website staat een stukje over het Sportgala, klik hier om het te zien.