Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Wedstrijden van weekend 19 april 2008

Geplaatst op zaterdag 19 april 2008 om 17:37 uur

 Competitie C-junioren te Zevenbergen.

Nadat we op zaterdag 19 april gelukkig ruim op tijd waren gearriveerd konden de estafettelopers C-junioren aan een uitgebreide voorbereiding beginnen. Gebleken is dat ze zich goed hadden voorbereid. De meisjes liepen de 4x80 meter en eindigde in een mooie tijd van 45.45 seconden op een vierde plaats. De jongens eindigde met de 4x100 meter op de tweede plaats en liepen een tijd van 49.93 seconden. Hun streven was om onder de 50 seconden te lopen en dat is hun  dan ook ruimschoots gelukt.

Jorn Sprangers liep hierna de 100 meter nogmaals in een tijd van 13.80 seconden. Robin Baijens liet tijdens de 800 meter zien dat het een ervaren loper is geworden. Na een goed opgebouwde race eindige Robin in zijn serie op de tweede plaats met een tijd van 2.30.60 minuten. Dit was voor Robin dan ook een nieuw persoonlijk record. Mark Schellekens vestigde een nieuw persoonlijk record en liep de 100 meter horden in een tijd van 15.44 seconden. Ook met kogelstoten werd een nieuw persoonlijk record bereikt en liet Mark de kogel neerkomen op 12.62 meter. Menno van Eersel kwam dicht in de buurt van zijn eigen persoonlijk record met verspringen en sprong ditmaal 3.78 meter.
Miguel Keijzers bleef ook niet achter en liet met discus een nieuw persoonlijk record zien en behaalde een afstand van 23.89 meter. Ook Mike van Nieuwenhoven bleef niet achter met een nieuw persoonlijk record en wierp de speer 30.96 meter ver.
Daan de Leeuw liep de 100 meter horden voor de eerste maal in wedstrijdverband en zette een mooie tijd neer van 20.23 seconden. Hekkensluiter bij de jongens was Bram Denissen. Hij had de moeilijke taak om twee onderdelen tegelijk af te werken. Dit weerhield Bram er niet van om de speer 39.44 meter ver te werpen waardoor hij op dit onderdeel als eerste eindigde.
Door de goede prestaties van deze sportieve jongens eindigde zij op een mooie tweede plaats in het eindklassement.

Tessa Trommelen liet op de 80 meter zien dat ze kan sprinten en liep een mooie tijd van 12.12 seconden. Robin Flipsen vestigde deze dag zelfs twee persoonlijke records. Op de 1000 meter zette ze zichzelf in haar serie op de tweede plaats met een tijd van 3.26.30 minuten. Hierna liet ze met speerwerpen ook nog eens zien dat ze het kon en liet de speer neerkomen op 16.96 meter.
Hilde van Zundert liep een goede 80 meter horden en eindigde op dit onderdeel op een tweede plaats met een tijd van 14.94 seconden. Kelly Baggerman vestigde met verspringen een persoonlijk record en sprong 3.27 meter ver. Selina Binnenweg vestigde een nieuw persoonlijk record met kogelstoten en liet de kogel op 8.91 meter neerkomen. Vero Dalenberg liet dit niet op zich zitten en vestigde eveneens een nieuw persoonlijk record en stootte de kogel naar 7.17 meter. Leanne van Krevelen wierp de discus naar 12.93 meter wat toch dicht in de buurt ligt van haar eigen persoonlijk record. Julie Stuit liet zien dat ze met haar toch echt rekening moeten houden en liet de speer neerkomen op 20.36 meter wat haar op dit onderdeel een mooie derde plaats opleverde. Caroline Krijnen liet ook zien dat ze meetelt en liep de 80 meter horden in een tijd van 17.44 seconden.

Deze bijzonder goede prestaties leverde deze sportievelingen dan ook de eerste plaats op in het eindklassement.

  

 de C-junioren.
 
 
Pupillencompetitie bij Attila in Tilburg.

Onder koude weersomstandigheden werd zaterdag 19 april de eerste wedstrijd van de pupillencompetitie in Tilburg afgewerkt. Het team van Atledo zette zich, ondanks de felle wind erg goed in en leverde prima prestaties. Veel kinderen vestigden ook nieuwe persoonlijke records.

Het meisjesteam van Atledo bestond uit: Kelly Stierman, Anouk Verschure, Nenah van Eijk, Nita Dedinca, Anke Leemans, Indy Flipsen en Erseka Dedinca.
Jelle de Roon, Scott Pols, Sam van der Pol, Niels Verheugd, Menno Ramselaar, Glenn Pols, Thijs Ots, Lekan Dalenberg en Pim van der Pol waren de jongens die Atledo vertegenwoordigden. Over vier weken is de ontknoping in Waalwijk. Na die wedstrijd wordt bekend of de teams van Atledo doorgaan naar de Brabantse finale.

 

  Nenah en Nita

 

De Vennenloop te Oisterwijk.

Op zaterdag 19 april werd in Oisterwijk op de baan van Taxandria de Vennenloop gehouden. Deze wedstrijd maakt onderdeel uit van het Regio 13 circuit.
 
Om 18.00 uur gingen de 5, 10 en 15 kilometer van start. Het was miezerig weer.
Aan de 10 kilometer deden twee lopers van Atledo mee.
Ad Embregts eindigde op een 14e plaats bij de mannen-recreanten in een tijd van 41.29 minuten. Johan van Wanrooij liep een persoonlijk record op deze afstand namelijk 43.09 minuten.
En daarna volgde de 15 kilometer . Bij de vrouwen recreanten liep Josepha van Beurden mee, zij eindigde op een eerste plaats in deze categorie in een tijd van 1.11.37 uur.
Bij de mannen 35+ eindigde Bert de Roon op een zesde plaats in een tijd van 57.11 minuten wat ook voor hem ook een persoonlijk record werd.
Hens Koreman eindigde op een negende plaats in de categorie mannen 45+. Hij liep de 15 kilometer in een tijd van 1.01.02 uur.
 
Bij de jeugd liepen Jelle en Tim de Roon de één kilometer. De start begon om 18.35 uur. Ondanks het regenachtige weer en een eerdere wedstrijd waar hij aan had deelgenomen ging Jelle hard van start en liep van het begin af aan als vierde. De drie lopers die voor hem liepenbehoorden in de categorie jongens en meisjes 9 t/m 12 jaar thuis. Tim, zijn broer, ging in de achtervolging. Jelle eindigde in een tijd van 4.04 minuten en is hij in de leeftijdscategorie jongens t/m 8 jaar eerste geworden. Tim de Roon volgende op 1 seconden (4.05 minuten) en werd keurig derde in de leeftijdscategorie jongens 9 t/m 12 jaar. Het was een leuke wedstrijd.