Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Goede prestaties in Gemert

Geplaatst op donderdag 14 januari 2010 om 23:01 uur

Op zaterdag 9 januari namen drie pupillen en drie D-junioren deel aan de Indoorwedstrijd bij de Gemertse Atletiek Club. Het was een goed georganiseerde wedstrijd die goed verliep, ondanks de rit er naar toe in sneeuw en gladheid.
 
B-pupil Phill Pols behaalde de eerste plaats op het podium met een snelle sprint van 6.9 sec en liet de kogel landen op 5.65 mtr. Hij sprong een superhoogte van 1.15 mtr. Hij kreeg een gouden medaille.
 
Bij de A-pupillen liep Sam van der Pol de 40 meter sprint in 7.1 sec en sprong 1.15 mtr hoog. Hij stootte de kogel erg ver naar een afstand van 7.20 mtr waarmee hij tweede werd op dat onderdeel. Sam werd vijfde in zijn categorie.
Scott Pols noteerde bij de 40 meter sprint 6.5 sec. Dat was goed voor een persoonlijk record. Hij was erg blij met zijn sprong van 1.15 mtr hoog wat voor hem een tweede persoonlijk record betekende. Hij stootte de kogel naar 7.48 mtr. Met deze resultaten behaalde hij het podium en kreeg de gouden medaille.
 
Glenn Pols deed mee bij de eerste jaars D-junioren en behaalde de zesde plaats. Hij sprong 1.15 mtr hoog, sprintte de 40 meter met een snelheid van 7.2 sec. Hij behaalde een persoonlijk record op het onderdeel kogelstoten met een afstand van 6.43 mtr. Dat was 51 cm verder dan zijn eerdere PR.
Lekan Dalenberg was de tweede eerste jaars D-junior die meedeed en hij behaalde de tweede plaats op het podium en nam een zilveren medaille mee naar huis. Hij sprong 1.35 mtr hoog, liep een supersnelle tijd op de sprint van 6.4 sec.
Ook hij haalde een persoonlijk record door de kogel op 7.53 mtr te laten neerkomen.

Pim van der Pol deed mee als tweede jaars D-junior. Hij sprong naar een hoogte van 1.20 mtr en sprintte de 40 meter met een tijd van 6.7 sec. Hij stootte de kogel naar 5.49 mtr. Hij werd hiermee vijfde in zijn categorie.

boven: Glenn Pols, Lekan Dalenberg, Pim van der Pol
onder:  Phill Pols, Scott Pols en Sam van der Pol.