Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Oliebollenestafette Marathon Atledo zeer geslaagd!

Geplaatst op zondag 20 december 2009 om 22:44 uur

LINK naar uitslagen

LINK naar foto's

Op zaterdag 19 december vond er op en om het terrein van Atledo in Dongen de derde Oliebollenestafette Marathon plaats. Zowel op vrijdag overdag als op zaterdagochtend was er met man en macht gewerkt om het parcours voor dit unieke evenement beloopbaar te maken. De Atledobaan en de dijk om het Atledoveld waren ontdaan van sneeuw terwijl er in het bosje juist voor was gekozen om de sneeuw daar te laten liggen. Door de winterse omgeving en met een prachtige winterzon was het zelfs aangenaam om deze dag te kunnen lopen. Het principe van dit evenement is om met een team van minimaal 4 en maximaal 8 personen in estafettevorm samen 36 rondjes te lopen om zo als team een hele marathon van ruim 42 kilometer te lopen.
 
Er stonden zaterdag 37 teams in allerlei verschillende outfits aan de start. Want naast de sportieve strijd die door alle individuele lopers gestreden wordt, is het een prachtig en vooral kleurrijk evenement. Teams schrijven in met de meest wonderlijke namen zoals “The Slowballs, De Parenclub, Tandjedurbij of Twidde Keus”, maar daarnaast worden er passende outfits gemaakt om de teams aan te kleden en de grimeurs te voorschijn gehaald om een passende schmink op het gelaat aan te brengen. Zo zagen de teams van “Ellen en haar Vampieren”, “ De Clowns” en “De wijzen uit het Oosten” er zo levensecht uit dat deze drie teams werden beloond met de prijs voor de meest ludieke teams. Ondanks de uitdossing die het ook met carnaval zeer goed zou doen, liepen ook deze teams voor wat ze waard waren en eindigden er twee teams nog in de top elf. In totaal namen er 37 teams deel en zonder één blessure bereikten alle deelnemers, die de laatste ronde gezamenlijk moesten volbrengen, de eindstreep.
 
Het snelste team was dit jaar voor het derde jaar op een rij voor het jeugdige team van Maresia die de afstand van 42,2 kilometer aflegden in de ongelooflijke tijd van 2 uur 33 minuten en 57 seconden en dan te bedenken dat er in het bosje erg voorzichtig gelopen moest worden en zij vele deelnemers diverse malen hebben moeten passeren. De tweede plaats was eveneens voor een team met jonge atleten die hadden ingeschreven onder de naam van Prima en zij passeerden de finish met een tijd van 2.41.42. De derde plaats was er voor een team van Atletiekvereniging de Spartaan, die als echte Spartanen over het parcours liepen, waarbij Martin Kerkvliet het niet na kon laten, omdat ondanks de temperaturen van ruim onder nul, dit toch af te leggen met blote benen, zoals een echte Spartaan bij het begin van onze jaartelling dat ook zou hebben gedaan.
 
Het minst snelle team “De Slowballs” met een even prachtige naam als uitdossing bereikten na 4 uur 21 minuten en 52 seconden met een ovationeel applaus van alle andere deelnemers de finish in de tent die voor dit evenement was opgetrokken bij het clubhuis van Atledo. Al met al een zeer geslaagd evenement en zeker aan te bevelen voor eenieder die eens een keer samen met collega´s, of teamgenoten een prestatie neer wil zetten. Iedereen die het gemist heeft moet zich dan maar richten op volgend jaar, wanneer de vierde editie op de laatste zaterdag van 2010 op het programma van Atledo komt te staan.
 
Naast de Oliebollenestafettemarathon werd er op hetzelfde moment ook de traditionele Oliebollentraining onder leiding van Josien Greenwood verzorgd. Helaas hadden er slechts weinig Atledo-ers gehoor gegeven om aan deze training ter afsluiting van het kalenderjaar deel te nemen. Voor de pupillen had Tim Geerts een leuke training bedacht waarbij het element fun en sneeuw de hoofdmoot vormden.
 
Na afloop van de trainingen en gedurende de marathon waren er voor alle deelnemers in ruime mate oliebollen en chocomel verzorgd door de dames van de evenementencommissie.