Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

G-Atleet Jorrit naar Indoor in Vlijmen

Geplaatst op vrijdag 18 december 2009 om 11:11 uur

Jorrit Heijkant heeft afgelopen zondag 13 december meegedaan aan zijn eerste indoorwedstrijd bij DAK Drunen. Helaas kon zijn broertje Julian niet meedoen omdat hij ziek was, maar Jorrit heeft het in zijn eentje ook heel erg goed gedaan. 
 
De wedstrijd bestond uit een meerkamp van drie onderdelen waarna de gescoorde punten bij elkaar opgeteld werden. Het eerste onderdeel van de dag was de 35 meter sprint, een onderdeel dat Jorrit leuk vindt en goed kan, hij legde deze 35 meter af in 6.0 seconden.
Daarna was het onderdeel kogelstoten aan de beurt, dit keer met een kogel van drie kilo. Jorrit is altijd gewend om met een twee kilo kogel te stoten dus het was zwaar, maar hij stootte de kogel toch naar een afstand van 4,68 meter.
Als laatste hebben ze hoog gesprongen, ook een onderdeel wat nieuw was voor Jorrit om tijdens een wedstrijd te doen. Dit onderdeel hebben we alleen nog maar op de trainingen geoefend. Hij zette zijn persoonlijk record op een mooie hoogte van 1.10 meter. Erg goed gedaan dus.
 
In het eindklassement behaalde Jorrit met deze mooie prestaties de tweede prijs en een hele mooi zilveren medaille.
De volgende wedstrijd waar Jorrit en ook andere leden van het G-Team van Atledo aan mee zullen doen is de eigen indoorwedstrijd in de Salamander op zondagmiddag 17 januari.
 
Kent u nog kinderen, jong volwassenen of volwassenen met een verstandelijke beperking die graag willen sporten in groepsverband laat ze dan kennismaken met Atledo. Er wordt iedere vrijdag getraind van 19.00 tot 20.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.atledo.nl.