Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Sjef Schellekens voegt Warandeloop aan palmares

Geplaatst op dinsdag 24 november 2009 om 19:30 uur

Een week na zijn vierde zege bij de Zevenheuvelenloop heeft Sjef Schellekens een prachtige overwinning in de Warandeloop geboekt op 22 november.

“Eeuwige” concurrent Jan Keijzers zette hij op het modderachtige parkoers op bijna 50 seconden achterstand. Eerder won Sjef de Warandeloop al in 2006.

In 2007 en 2008 werd hij tweede. Sjef behoort al jaren tot de absolute Nederlandse top in zijn leeftijdscategorie. Afgelopen winter pakte hij voor de tweede achtereenvolgende keer zilver bij het NK cross. Maar met twee zeges in landelijke topwedstrijden binnen een week heeft hij zijn visitekaartje voor deze winter afgegeven. Er zijn niet veel jongere lopers bij Atledo die Sjef kunnen volgen op de langere afstanden. 67 jaar inmiddels, maar “still going strong”.

 

 

Regionale successen in Tilburg
door Wouter Schelvis. maandag 23 november 2009

ATLETIEK - Marjon van der Wansem en Tom Koetsenruijter hebben gisteren in Tilburg puike prestaties geleverd.

In de grootste cross van Nederland, met daarin een interland Nederland-België, liepen beiden naar de klassering van beste Nederlander.
Koetsenruijter (THOR) liep in zijn tenue van FIRST, een onderdeel van THOR, alle in het oranje gestoken landgenoten voorbij. Tegen de rappe Belgen had ook hij geen kans, maar op een zesde plaats was hij de snelste Nederlander.
Voor Van der Wansem gloort er een kansje dat haar goede optreden in Tilburg kan worden omgezet in deelname aan de EK cross.
De atlete uit Etten-Leur schoof gedurende de wedstrijd steeds verder naar voren om in de slotronde de leeg geknokte Maureen Koster te verslaan. Van der Wansem (LADB) werd in het internationale veld vijfde achter vier snelle Vlaamse loopsters. Ook Celine de Wild (THOR) liep een puike wedstrijd. De Roosendaalse werd negende. Later op de dag liep tijdens het crossgala bij de mannen Colin Bekers uit Breda naar een goede eindklassering. Op de 10 kilometer werd hij 22e met een aansprekende eindtijd van 32,33 minuten.
Bij de vrouwen eindigde Sabine van de Reijt (Sprint) op de 15e plaats. Op de 5600 meter lange B-loop voor vrouwen werden Annelies Homma (Roosendaal), Ingrid Versteegh (Sprint) en Lotte van den Boom (THOR) achter Lindsay van Marrewijk tweede, derde en vierde. Buitengewoon sterk waren gisterochtend vroeg al de regionale masters. Bij de mannen won Armand van der Smissen en bij de vrouwen Marlien van Beek (LADB). In deze groep werd Inge Schipperen (Scorpio) derde bij de V35 en was Joleen Jansen (Spado) goed voor zilver bij de V55. Bij de mannen liep Marco van Dongen (Sprint) naar de vierde plaats in de sterkste categorie.

Ereplaatsen waren er in Tilburg verder voor Corné Haast (Spado), Gerard Wouters (Spiridon), Frans Bekers (Sprint), Sjef Schellekens (Atledo) en Jan Keijzers (Sprint).