Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledo jeugd leveren goede prestaties in Vught

Geplaatst op maandag 23 november 2009 om 15:50 uur

Zondag 22 november gingen acht pupillen en vier junioren naar Prins Hendrik in Vught voor een indoorwedstrijd. 

Bij de mini-pupillen scoorde Sebas van Haarlem goed en haalde een PR door een snelle sprinttijd neer te zetten van 8.66 sec. Hij deed voor het eerst mee met hoogspringen en haalde hiermee ook een persoonlijk record. Hij behaalde daarmee geen podiumplaats maar kreeg toch een mooie medaille mee naar huis. Chuck Pols haalde een PR met hele snelle tijd op de sprint van 8.38 sec. Op de 600 meter verbaasde hij iedereen, haalde daarmee de eerste plaats en kreeg daarvoor de gouden medaille.

Bij de B-pupillen deden drie kinderen mee. Geert van Krevelen behaalde een mooie PR door de kogel te stoten naar een afstand van 4.71 mtr, dit maal met een kogel van twee kg. Ook met hoogspringen deed hij het erg goed en sprong over een hoogte van 0.90 cm. Ook Ruben Bogers scoorde goed en liet de kogel neerkomen op 4.79 mtr en een mooie tijd te sprinten van 7.33 sec. Hij behaalde zowel op de 600 meter als de meerkamp een vierde plaats. Phill Pols behaalde een PR door 1.15 meter hoog te springen. De kogel stootte hij naar 5.87 mtr. Hij kwam daarmee op het podium en kreeg een mooie beker voor de eerste plaats mee naar huis. Ook op de 600 meter werd hij eerste door een fikse eindsprint en behaalde hiermee de gouden medaille.
 
Bij de A-pupillen eerste jaars deed Tycho van Haarlem mee en nam enkele PR’s mee naar huis. Hij behaalde een dik PR door 10 cm boven zijn beste hoogte te springen (1.10 mtr) en werd tweede op de 600 meter met een tijd van 2.20.80 min. Hij nam een zilveren medaille mee naar huis. Voor de tweede jaars A-pupillen deden Sam van de Pol, Quirijn van Dongen en Scott Pols mee. Sam behaalde de zesde plaats op de meerkamp. Hij stootte de kogel naar 7.16 mtr, een bijna evenaring van zijn PR waarmee hij de tweede plaats haalde op dat onderdeel. Bij hoogspringen deed hij het ook erg goed en op de 600 meter liep hij een mooie tijd van 2.30.56 min. Quirijn was snel op de sprint en zette een tijd neer van 8.11 sec. Bij hoogspringen evenaarde hij zijn PR op 0.90 cm. En liet de kogel neerkomen op 4.81 meter. Ook liep hij een persoonlijk record op de 600 meter met een tijd van 3.02.22 min. Scott werd vijfde door even hoog te springen dan zijn vorige keer 1.10 mtr. Hij zette een snelle tijd neer op de sprint en nam een bronzen medaille mee naar huis door erg hard te lopen op de 600 meter met een tijd van 2.12.52 min en behaalde daarmee een PR.

Glenn Pols en Lekan Dalenberg kwamen uit bij de 1e jaars D-junioren jongens. Glenn werd negende op de meerkamp mede door zijn PR te evenaren bij hoogspringen. Hij stootte de kogel, voor het eerst met 3 kg, naar een afstand van 5.55 mtr en behaalde daarmee een PR. Op de 600 meter haalde hij ook een flinke PR met een tijd van 2.18.37 min. Lekan presteerde erg goed en stootte de kogel (ook 3 kg deze keer) naar 7.11 mtr en ook sprintte hij naar een hele snelle tijd (6.65 sec). Lekan behaalde twee keer de eerste plaats op het podium en ging met één beker en één gouden medaille naar huis. Pim van de Pol kwam uit bij de D-junioren 2e jaars. Hij haalde een nieuwe PR met kogelstoten door hem te laten landen op 5.76 mtr. Verder liep hij ontzettend snel op de 600 meteren liep hiermee het oude clubrecord omver. Het record staat nu op zijn naam met een snelheid van 2.01.64 min. Hij behaalde hiermee een zilveren medaille. Voor de D-junioren 2e jaars meisjes deed Meike Haarbosch mee van onze club. Ze stootte de kogel 31 cm verder dan de vorige keer en haalde daarmee een nieuwe PR van 7.80 mtr. Bij hoogspringen sprong ze een mooie hoogte van 1.10 mtr.

Kortom, de indoor in Vught was een echte prijzenregen.