Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Lopers naar de Berenloop op Terschelling.

Geplaatst op maandag 16 november 2009 om 12:22 uur

Veertien lopers en een viertal supporters zijn in het weekend van 8 november afgereisd naar Terschelling. Twaalf lopers gingen voor de halve marathon en twee lopers voor een hele marathon.
 
Het was op zaterdag voor iedereen een vroege start want om 6.30 uur zouden we vertrekken naar Harlingen om daar op de boot te gaan naar Terschelling. Het is een mooie overtocht geweest en we hadden schitterend weer zodat we op dek konden blijven om te genieten van de zon.

Na twee uur varen kwamen we aan en onze fietsen stonden al gereed om door te gaan naar ons verblijf adres (bagage zou men brengen). Toen iedereen geïnstalleerd was gingen we erop uit want de dag was nog lang genoeg om te genieten van het weer en het mooie eiland (dat dit weekend een ware invasie kende van honderden lopers). Er was een groep die gingen wandelen en een groep die een stuk van het parkoers en het eiland gingen bekijken. ‘s Avonds was het gezamenlijk eten en in de avond ging ieder zijn eigen weg.

De zondag was aangebroken en we hadden een jarige in ons midden dus was een gedeelte waar we het ontbijt zouden nuttigen versierd en zongen we lang zal ze leven.
Hierna ging ieder zich voor bereiden op het loopevenement dat zou starten om 12.00 uur voor de halve en om 12.30 uur voor de hele marathon. De start was in een pittoresk straatje met de Brandaris op het einde en we werden door een enorme scheepshoorn weg geblazen voor de start. Het weer was jammer genoeg niet zo mooi als op zaterdag ,er was een stevige mist over het eiland en de marathonlopers hadden hier het meeste last van ,daar men niet van zich af kon kijken en dus niet van de omgeving konden genieten (zij liepen veel buitenom).

Het parcours van de loop is erg gevarieerd je loopt langs het water, door mooie dorpjes, de duinen, op het strand en nog een stuk door het bos. Vele mensen stonden er om de lopers aan te moedigen. In de dorpjes was alles versierd en kwamen we vele beren tegen die men langs de straat had gezet en op de fiets/looppaden stonden grote berenklauwen geschilderd. Na dat men was gefinisht kon men zich omkleden in een café dat langs de laatste meters stond om iedereen onder luid gejuich binnen te halen. Het was een groot feest met een dweilband en veel gezelligheid.

Iedereen was content met de gelopen tijd en onze jarige had voor zichzelf een mooi cadeau, zij liep een pr (10 min. sneller dan haar vorige halve marathon). Op de maandagmorgen zijn we weer richting Dongen gegaan waar we rond 15.30 uur weer aan kwamen, moe maar voldaan van een heerlijk en gezellig weekend.

De gelopen tijden:
 
Marathon  
Bert Lemmens 3.40.25
Eric van der Starre 3.44.43
   
Halve Marathon  
Bart Kokx 1.41.41
Wout van de Broek   1.41.42
Cor Keune 1.49.11
Frits van de Velden 1.52.17
Josien Greenwood 1.52.31
Anton Rombouts 1.53.38
Jaqueline Post 1.53.40 PR
Els Kroese 2.03.31
Elly Trommelen 2.07.02
Marianne van de Velden   2.11.14
Elly Labee 2.11.22
Willy Zwart 2.14.52
Jan Horsten 2.30.12