Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Pupillen scoren goed in wedstrijd bij OSS-Volo

Geplaatst op donderdag 22 oktober 2009 om 23:23 uur

Op 10-10-09 zou er aanvankelijk met 12 atleten vertrokken worden naar atletiekvereninging OSS-Volo in Den Bosch voor een mooie wedstrijd. Helaas door ziekte waren drie jongeren verplicht om thuis te blijven.
 
Bij de C-pupillen nam minipupil Sebas van Haarlem voor het eerst deel aan een wedstrijd. Hij scoorde meteen goed door bij de sprint een tijd neer te zetten van 8,8 seconden, en door 1.94 meter ver te springen. Hij gooide de bal naar 6.90 meter en liep op de 600 meter een snelle tijd van 2.55,6 minuten. Een hele prestatie!
Phill Pols  won goud op de meerkamp door o.a.  een snelle sprint van 7.1 seconden op de 40 meter. Op de lange afstand had hij een moeizaam begin met pijn aan zijn voet. Hij liep als zevende en begon plotseling flink te lopen en haalde nog vijf kinderen in. Hiermee werd hij toch nog tweede op de 600 meter en haalde daarmee de zilveren medaille binnen.
Bij de C-pupillen meisjes nam Joyce Verhoef deel. Zij liep een mooie PR bij de sprint in een tijd van 7.8 seconden en kwam hiermee op een mooie achtste plaats uit.
Bij de lange afstand liep ze een snelle tijd van 2.35.4 minuten en werd hiermee zesde.
 
Bij de B-pupillen jongen deed Tycho van Haarlem mee en nam enkele persoonlijke records mee naar huis. Hij werd vijfde op de meerkamp door een mooie tijd te sprinten van 7.0 seconden en behaalde daarmee een PR. Door erg goed te lopen op de 1000 meter werd hij vierde met een nieuwe persoonlijk record van 4.01.0 minuten.
Bij de meisjes-B-pupillen scoorde Linde Ruis erg goed en werd vijfde op de meerkamp met mooie prestaties. Sprintte een tijd van 7.4 seconden op de 40 meter en sprong 2.63 meter ver en gooide de bal naar 15,33 meter. Op de 1000 meter liep ze een mooie tijd van 4.49.8 minuten.
 
Voor de eerste jaars A-pupillen deden Scott Pols en Sam van de Pol mee. Sam behaalde de elfde plaats op de meerkamp. Hij stootte de kogel naar 6,73 meter waarmee hij de drde plaats haalde op dat onderdeel. Op de 1000 meter liep hij een mooie tijd van 4.32.9 minuten.
Scott werd zesde door een flink persoonlijk record te scoren op de 60 meter sprint en uit te komen op een tijd van 9.3 seconden. Hij stootte de kogel naar 6,77 meter. De lange afstand ging hem duidelijk goed af door met een bijna evenaring van zijn PR op de derde plaats te eindigen en een bronzen medaille maar naar huis te nemen.
 
Glenn Pols kwam uit voor de tweede jaars A-pupillen jongens. Ook hij presteerde goed. Na een lange tijd haalde hij een persoonlijk record op de sprint van 9.8 seconden en behaalde een vierde plaats. Ook op de lange afstand liep hij goed en evenaarde hij bijna zijn PR met een tijd van 4.16.5 minuten. Dat was hem ook al even niet meer gelukt en hij werd hiermee zesde.

Voor de A-pupillen meisjes tweede jaars scoorde Indy Flipsen door brons te halen op de meerkamp en tweede te worden op de 1000 meter. Goed voor een zilveren medaille.  Ze had daarbij net geen PR, maar wel een hele mooie tijd van 3.50.8 sec.

Prima prestaties van allemaal!!