Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

In Memoriam Gerda van der Kaaij

Geplaatst op dinsdag 13 oktober 2009 om 10:48 uur

Op zaterdag 10 oktober is Gerda van der Kaaij op 60 jarige leeftijd overleden. 

Gerda is samen met haar familie vanaf de oprichting in 1982 onverbrekelijk verbonden geweest met Atledo. Zij was een verenigingsmens in hart en nieren met zeer aanstekelijk enthousiasme, iets wat door de gehele vereniging te merken was.
 
Het is bijna niet te doen om een overzicht te geven van wat zij in al die jaren voor de vereniging heeft gedaan. Maar toch willen we een kleine bloemlezing geven van haar tomeloze inzet voor de club. Ze deelde in de beginjaren bij het crossen in het bos trouw na de finish de appels uit aan de deelnemers, waarbij eenieder nog een compliment of hart onder de riem kreeg. Ze verzorgde jarenlang met Aad de koffie op de zaterdagochtend, was lid van de activiteitencommissie, regelde grote clubactie, was actief bij de landelijke grasbaankampioenschappen en organiseerde vele malen de familiedag binnen Atledo.
 
Ze was geen vergadertijger maar iemand met een motto van “niet mauwen, maar handen uit de mouwen!” De handen uit de mouwen steken soms ook letterlijk, doordat zij achter de naaimachine plaatsnam om eigenhandig de Zwarte Pieten die de jeugdtrainingen zouden bezoeken, van nieuwe pakken te voorzien. De clubmascotte kwam van haar hand evenals het Atledo tenue voor een baby Atledo lid.
 
Als grootste prestatie het gedurende 25 jaar bijhouden van het Atledo archief. Iedere foto, elk artikel over individuele sporters of over de ontwikkeling van de vereniging en haar accommodatie werd door haar zorgvuldig gedocumenteerd. Trots werd door haar bij het 25 jarig bestaan een overzichtstentoonstelling gepresenteerd.
 
Voor al deze inspanningen voor Atledo is ze benoemd als Lid van Verdienste. We verliezen met Gerda een geweldig en enthousiast mens en we wensen Aad en de kinderen veel sterkte met dit verlies.

 Bidprentje Gerda