Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Jan Andries loopt de Zeeuwse Kustmarathon

Geplaatst op maandag 12 oktober 2009 om 10:57 uur

Na een intensieve voorbereiding van Jan Andries was het dan eindelijk 3 oktober, de dag van de Zeeuwse kustmarathon, die bekend staat als een van de zwaarste maar ook een van de mooiste marathons van Nederland.
De start was in Burgh Haamstede, na een stuk strand gaat het verder over de Oosterscheldekering, Veerse Dam, daarna een stuk van 7,5 km over het strand, dan weer dwars door de duinen, via de Westkapelse Zeedijk naar weer een stuk strand bij Zoutelande, een trap van 28 treden naar de dijk en zo naar het eindpunt in het centrum van Zoutelande waar de finish gesymboliseerd wordt door een hoop duinzand!
Ondanks een goede voorbereiding werd het een zware marathon, startend in Burgh Haamstede  in de regen, met een tot stormkracht toenemende wind  voor een groot deel recht op kop en bij Westkapelse dijk draaiend naar opzij waarbij je op moest passen niet van de dijk te worden geblazen.
Daarbij was het ook nog hoog water waardoor je op het strand maar een klein deel langs de vloedlijn kon lopen, je uit moest kijken geen zeewater in je schoenen te krijgen, dus grotendeels lopend door het mulle zand, de stormwind op kop en je gevoel had te worden gezandstraald.
Lopers die al meerdere malen deze marathon hadden gelopen waren het roerend over eens dit was de zwaarste van de afgelopen zeven jaren.
Voor mij was het de eerste keer dat ik  deze marathon liep en het is een unieke ervaring om zo te lopen door de natuur, op het strand vlak langs de hoge golven van de zee, door de duinen met grote hoogteverschillen, de trappen, het prachtige uitzicht vanaf Oosterscheldekering, de dijken en niet te vergeten de wind!
Deze marathon is een echte uitdaging voor alle ( marathon)lopers bij Atledo.

Jan Andries zijn tijd was 4.22.11.Ook Bert Lemmens was weer aanwezig op deze marathon (voor zover ik weet heeft hij meegelopen in alle zeven edities) en zijn tijd was: 4.00.35.

Jan Andries in actie.