Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledo naar Brabants Kampioenschappen Pupillen

Geplaatst op maandag 21 september 2009 om 12:41 uur

De Brabantse Kampioenschappen voor de Pupillen werden gehouden bij AV-Sprint te Breda in het weekend van 13 september.
 
Bij de B/C-Pupillen waren er twee jongens die mee mochten doen, Jelle de Roon en Phill Pols. Beiden deden ze mee aan de meerkamp en een lange afstand.
De jongens begonnen de dag meteen met de 40 meter sprint.
Jelle kwam uit bij de pupillen B en liep een tijd van 7.14 seconden. Het volgende onderdeel voor Jelle was verspringen. Hij sprong hier een afstand van 3.12 meter. Zijn laatste onderdelen gaven de beste resultaten: hij wierp de bal naar een afstand die hij nog nooit geworpen had (26.45 meter) en evenaarde zijn persoonlijk record van 1.10 meter bij het hoogspringen. Met al deze prestaties eindigde Jelle op een mooie negende plaats. Als slotafstand liep Jelle de 1000 meter. Hier werd veel van hem verwacht. Jelle zat in de tweede serie, maar omdat de eerste serie niet zo snel gelopen was, zou hij bij de eerste drie in zijn serie moeten zitten voor een medaille. Jelle maakte de verwachtingen helemaal waar door, ondanks de harde wind, als tweede te finishen in een tijd van 3.42,40 minuten. Hier werd hij dan ook voor beloond met een zilveren medaille.
Phill startte bij de pupillen C op de 40 meter sprint in de snelste serie en liep een mooie tijd van 7.06 seconden. De drie jongens waar hij tegen moest lopen zouden meteen zijn concurrenten voor de rest van de dag zijn. Hij werd tweede bij het balwerpen met een afstand van 26.86 meter. Bij het hoogspringen bleven natuurlijk de beste vier jongens weer over. Phill sprong hier 1.05 meter. Het verspringen zou het beslissende onderdeel zijn, aangezien het heel de dag al erg spannend was geweest. Phill besloot dus ook bij zijn laatste sprong te knallen, en dat lukte hem: hij sprong naar 3.42 meter. Door deze prestaties werd hij uiteindelijk tweede op de meerkamp, ook voor hem een zilveren medaille. Dat Phill ook goed is in de lange afstand liet hij nog even op de 600 meter zien, waar hij als vijfde eindigde in een tijd van 2.16,82 minuten.

Van de A-pupillen vertegenwoordigden Glenn Pols en Lekan Dalenberg Atledo afgelopen weekeind op de Brabantse kampioenschappen meerkamp. In een sterk veld van maar liefs 32 atleten, moesten deze twee zich staande weten te houden. De dag begon wat regenachtig, maar gelukkig was het bij aanvang van het hoogspringen droog. Terwijl er goed naar de concurrentie gekeken werd, flopte Glenn netjes over de 1.10 meter. De 1.15 meter zat er zeker in, maar kwam er helaas deze wedstrijd niet uit. Lekan maakte het zichzelf en de supporters spannend door de lat er een paar keer af te springen. Gelukkig sprong hij toch in een erg mooie poging over de 1.35 meter heen. Daarna mochten de twee gelijk door naar het sprinten. In de eerste serie spurtte Lekan naar een nieuw persoonlijk record van 9.03 seconden. Hij was sneller dan iedereen en zo zorgde hij voor wat voorsprong op zijn voornaamste concurrent. Glenn had een minder goede start, maar liep ondanks dat toch nog een nette tijd van 10.48 seconden. Na een korte rust was het tijd voor het verspringen. Glenn was als een van de eerste aan de beurt en sprong in zijn eerste poging al een afstand heel dicht bij zijn pr. Na een hele constante reeks sprongen kwam hij tot een mooie afstand van 3.49 meter, net geen persoonlijk record!
Lekan moest een sprong over de vier meter waarmaken, wilde hij niet te veel punten verliezen op zijn concurrent. Hij deed dit dan ook door in zijn laatste poging een afstand van 4.19 meter neer te zetten. Als afsluiting van de meerkamp stond het kogelstoten op het programma. Glenn wilde graag gaan voor een pr. Helaas lukte hem dit niet en landde de kogel na 6.41 meter in de bak. Helaas geen ereplaats voor hem, maar wel een redelijke constante wedstrijd! Ook daarmee kan Glenn erg tevreden zijn. Lekan noteerde gelijk in de eerste poging met een felle stoot al een nieuw persoonlijk record van 8.42 meter. Zijn rivaal kwam één centimeter verder, maar maakte de achterstand op de Atledoër daarmee niet goed.

Na een zenuwslopende dag vol met spanning en persoonlijke records kon Lekan zich eindelijk de nieuwe Brabants Kampioen van het jaar 2009 noemen! Iets waar hij trots op kan zijn!