Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledo naar de Nationale D-spelen.

Geplaatst op maandag 14 september 2009 om 21:21 uur

Op 6 september werden in Amsterdam de Nationale D-spelen gehouden. In de volksmond ook wel de officieuze Nederlandse Kampioenschappen voor D-junioren genoemd (in deze categorie met junioren van 11 t/m 13 jaar zij er nog geen officiële Nederlandse Kampioenschappen). Voor de jongeren een prima gelegenheid om ook nationale ervaring op te doen. In het historische Olympische Stadion deden vier atleten van Atledo mee, allen tweedejaars; te weten: Cathelijn Peeters, Cas van Eersel, Daan van Krevelen en Robin Mertens.
Alles leverden ze prima prestaties af.
Daan startte van dit viertal als eerste met zijn favoriete onderdeel: speerwerpen.
Hij kwam hierbij in de finale, waar een prachtig persoonlijk record van 38,05 meter hem naar een schitterende vierde plaats bracht. Hierdoor ging hij zeer gemotiveerd de discus- wedstrijd in. Hij zette een nette serie neer en eindigde met een worp van 24,09 meter op de 14e plaats.
Cas begon niet helemaal fit aan de wedstrijd. Toch wist hij er met kogelstoten een keurige afstand van 9,42 meter uit te halen, wat goed was voor een knappe 14e plaats. Aan het eind van de middag stond hij klaar voor zijn verspringwedstrijd. Hij eindigde daarmee op een 19e plaats met zijn tweede afstand ooit gesprongen: hij kwam na 4,32 meter neer in de zandbak. Reden om zeer tevreden te zijn.
Robin moest het op de 80 meter sprint opnemen tegen 56 leeftijdsgenoten. Geen gemakkelijke klus. Hij eindigde in zijn serie heel knap als derde in een tijd van 11,38 seconden. Hij benaderde hiermee zijn persoonlijk record, wat genoeg was voor een plek in de halve finale. Daar maakte hij aan het eind een misstap, waardoor hij enkele tienden van een seconde verloor. Maar ook Robin mag terugkijken op een zeer geslaagd optreden op de Nationale
D-spelen.
Cathelijn was de laatste van het Atledo viertal die aan de beurt kwam. Zij was ingeschreven op het onderdeel 1000 meter hindernis. Dit is een zeer zwaar onderdeel, omdat je niet alleen de 1000 meter goed snel moet lopen, maar elke ronde ook nog eens een aantal hindernissen tegenkomt, waar je overheen moet. Cathelijn had al enige ervaring in dit onderdeel en dat kon je duidelijk zien: zij verdeelde haar krachten goed. Aan het eind van de wedstrijd had zij nog genoeg over om een paar medelopers in te halen. Ze eindigde in een persoonlijk record van 3.47.70 minuten op een schitterende zesde plaats. Ze haalde hiermee ruim vijf seconden van haar persoonlijk record af.