Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledo present in Papendrecht

Geplaatst op dinsdag 1 september 2009 om 15:34 uur

Zo aan het eind van de vakantie is het altijd spannend om te zien hoe het staat met de vorm van onze atleten. Slechts een vijftal junioren van Atledo vertrokken naar Papendrecht om hun kunnen te testen. Maar met groot succes, want samen behaalden deze vijf atleten maar liefst negen podiumplaatsen! Ze deden mee aan nagenoeg alle nummers; op zich al een uitdaging, en de prestaties waren er kennelijk niet minder om.

Op de meerkamp bij de D-junioren haalden Cas van Eersel en Martijn Flipsen een vierde en vijfde plaats overall, maar zeker de sprint van Robin Mertens op de 80 mtr met een tweede plaats in  11.42 sec was heel netjes. Hij was minder fortuinlijk met het verspringen en overall daarom niet verder dan de negende plaats. Daarnaast deden de jongens ook mee aan de 1000 mtr, die voor Martijn een betrekkelijk eenvoudige overwinning opleverde met de tijd van 3.19min, een goede prestatie met de sterke wind op de baan. Cas kwam heel verdienstelijk als derde over de streep. Aan het eind van de dag traden de jongens wederom aan voor de moeilijke 300mtr horden. Robin ging als snelste van start, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de derde plaats, omdat hij net op de streep werd gepasseerd door Martijn, die dus hiermee de tweede plaats opeiste. Cas maakte het trio vol, want hij was iedereen ver de baas met de eerste stek.


Bij de C-junioren ging Menno van Eersel op de meerkamp met de zesde plek aan de haal. Ondanks deze plaats toch een tevreden gevoel over de persoonlijk prestaties, omdat hij geen meerkamper is bij uitstek. Daarnaast startte ook hij op de 1000 mtr. die een overwinning opleverde van 3.11min op deze winderige baan. Een prima prestatie! Ook op de 300 mtr. horden was hij succesvol met een derde plaats. Bij de C-junioren meisjes stond Robin Flipsen aan het eind van de dag bij de meerkamp slechts 16 punten verwijderd van de derde plaats. Wat zuur, maar zeer tevreden over de geweldige prestatie op kogelstoten met een afstand van 9,61mtr, ruim een meter verder dan de nummer twee. Ook bij haar is het verspringen echter een nog te verbeteren onderdeel. Op de 600mtr liep ze een zeer snelle tijd van 1.49,79min, maar dit was niet genoeg voor de eerste plaats; wel voor de tweede. Ook zij stond aan de start aan de 300 mtr horden en zonder hapering behaalde ze net op de meet de eerste plaats.

Al met al was het voor de Atledo junioren een zeer succesvolle dag!