Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Extra geld voor sporten gehandicapten Atledo

Geplaatst op donderdag 30 juli 2009 om 20:05 uur

Extra geld voor sporten gehandicapten Atledo

door Kees den Exter. woensdag 29 juli 2009

DONGEN - Atletiekvereniging Atledo krijgt van het gemeentebestuur van Dongen een projectsubsidie voor een trainingsgroepje van jongeren met een verstandelijke beperking.

Het gaat om een bijdrage van 550 euro per jaar in de extra kosten die de vereniging moet maken voor de trainingen van het groepje.

Wethouder Piet Panis zegt blij te zijn met het initiatief van Atledo: "Het is goed dat Atledo activiteiten openstelt voor mensen met een handicap en daarmee zorgt voor een aangepast aanbod van sport. Daarom vergoeden we de helft van de extra trainerskosten die de vereniging moet maken."

Atledo krijgt het bedrag bovenop de normale subsidie in de kosten van trainers en accommodatie. Want voor de trainingen van verstandelijk gehandicapten zijn aangepaste materialen nodig en speciaal opgeleide trainers.

Ook Johan Flipsen van de technische commissie van Atledo is blij met de extra subsidie. Hij vertelt dat Atledo sinds een jaar een speciaal groepje heeft van Dongense kinderen tussen 12 en 15 jaar met een verstandelijke beperking: "We hebben twee trainers die door werkervaring en scholing gekwalificeerd zijn om met deze groep om te gaan. Het gaat in dit groepje meer om lekker bezig te zijn dan om prestaties, maar ook om integratie binnen de vereniging."