Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Goud voor Mark Schellekens tijdens kermismeerkamp

Geplaatst op maandag 6 juli 2009 om 12:01 uur

Afgelopen weekend 4 en 5 juli werd door C-junior Mark Schellekens gedurende twee dagen de kermismeerkamp in Best afgewerkt.
Op het eerste onderdeel werd door Mark al meteen een nieuw persoonlijk record neergezet en liep hij de 100 meter in een tijd van 12.41 seconden. Zonder pauze moest Mark zich meteen al aanmelden voor het verspringen. Ook op dit onderdeel werd een nieuw persoonlijk record behaald en zette Mark een sprong neer van 5.62 meter.
Vanwege een buitengewoon groot deelnemersveld was er de gelegenheid om na een korte pauze pas weer verder te gaan met het onderdeel kogelstoten. Ook op dit onderdeel volgde een goede prestatie en de kogel kwam neer op een afstand van 12.69 meter.
De eerste dag werd afgesloten met het onderdeel hoogspringen.
In een zinderende hitte was het lang wachten met een deelname van wel circa 40
C-junioren.
Uiteindelijk liet Mark een technisch mooie sprong zien over een hoogte van 1.65 meter.
 
De tweede dag begon al zeer vermoeiend. Na weinig slaap moest de 100 meter horden vanwege een organisatorisch misverstand worden overgelopen. Toch liep Mark deze afstand nog in een tijd van 15.05 seconden.
Ook bij het discuswerpen met een mooie worp een afstand bereikt van maar liefst 36.14 meter.
Hierna was zijn favoriete onderdeel aan de beurt. Geen enkele deelnemer kwam in de buurt van Mark zijn speer die inmiddels was neergekomen op een afstand van 47.68 meter.
Met de verzuring nog in de benen van het twee keer hordelopen met daarbij de warmte van beide dagen kwam het laatste onderdeel aan de beurt. Na een rustige start op de 1000 meter finishte hij in een tijd van 3.15.75 minuten.

Met een puntentotaal van 5483 punten was wederom de hoogste plaats op het podium voor Mark.