Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

A-pupillen trainen samen met ouders

Geplaatst op maandag 6 juli 2009 om 11:55 uur

Ouder-kind training A-pupillen.
 
Geschreven door: Tom Dalenberg
 
Vrijdag 26 juni was het weer zover. Alle A-pupillen en hun ouders staan te trappelen om te beginnen. Na een succesvolle ouder-kind training in 2008 is besloten er een traditie van de maken. De opkomst was verwarmend hoog, de temperatuur ook.
 
Normaal is het twee rondjes inlopen, nu was de tweede ronde vrijwillig. Of dat is vanwege de hitte of de conditie van sommigen wordt er niet bijgezegd. Aansluitend is er een professionele warming-up waarbij diverse soorten van lopen geoefend worden. Ik kan dan nog steeds goed meekomen.
 
Eenmaal warmgedraaid volgt er een tikspel wat volgens de trainer vaak gedaan wordt. Een pupil was het daar niet mee eens. Niet duidelijk was of hij nu vond dat er teveel of te weinig aan tikspelletjes gedaan wordt. Het spel duurt niet te lang, je wordt er getikt van.
 
Dan wordt de groep in drieën gesplitst, gelukkig word ik bij mijn zoon ingedeeld. Trainer Tim legt geduldig uit hoe we de startblokken moeten gebruiken en na een paar oefeningen mogen dan eindelijk de Vader-Zoon strijd uitvechten.
Op de 40 meter ben ik slechts enkele meters minders snel dan zoon Lekan, de snelste pupil van Atledo op dit moment. Een prestatie waar ik trots op ben. Bij een wedstrijd in mijn eigen categorie eindig ik meestal op 10 meter van de laatste. Gauw door naar het verspringen.
 
Trainster Bieke heeft ook een paar interessante oefeningen in en rond de zandverstuiving verzonnen. Soepel worden alle oefeningen gedaan waarbij opvalt dat ouders beter opletten dan kinderen, waarschijnlijk is de oefenstof te makkelijk voor de kids. Aan het meten van gesprongen afstanden zijn we niet toegekomen. Ik beschouw dit een gelijkspel in de Vader-Zoon strijd.
 
Als laatste onderdeel gaan we kogelstoten. Trainer Alex legt in een paar duidelijke zinnen uit hoe zo’n ijzeren bal het beste gestoten kan worden. Ik vind het wel oneerlijk dat de puppillen met 2 kg en wij –ouders- met 4 kg moeten stoten. Ondanks dit grote nadeel ben ik duidelijk van mening dat mijn kogel verder landde dan die van mijn zoon. Dit punt is voor mij.
 
Dan blijkt de training alweer voorbij, wat gaat 1,5 uur snel. Tim bedankt ons allen voor de deelname en ik heb als ouder weer wat meer respect voor de trainers, was mijn concentratieboog op 10/11 jarige leeftijd ook zo kort?
 
De Vader-Zoon strijd is onbeslist, gelukkig zat er geen hoogspringen in de training anders had ik echt het onderspit moeten delven. Hopelijk is er volgend jaar weer een kind-ouder training zodat meer ouders kunnen ervaren wat atletiek is en hoe kun kind dit beleeft. En nog meer, wat is er leuker dan actief bezig zijn met je kind?
Tim, Bieke en Alex bedankt.
 
 
Kind-ouder training
 
Geschreven door: Lekan Dalenberg
 
Het was een leuke training met mijn vader. Veel kinderen hadden een vader of moeder meegenomen. We deden spelletjes zoals tikkertje, sprinten, oefeningen met een zware bal en verspringen. De avond was heel gezellig.