Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Gouden weekend Atledo-masters bij NK in Oosterhout

Geplaatst op donderdag 18 juni 2009 om 11:47 uur

Na twee dagen Nederlandse Kampioenschappen bij onze buren van Scorpio hebben de Atledo-atleten vijf medailles mee naar huis genomen. Absolute uitschieter daarbij was Marian Mahieu-Peeters (inderdaad uit het roemruchte Atledogeslacht van de familie Peeters) met een gouden medaille op de slotafstand van het NK, de 800 meter.

Het kampioenschap begon zaterdag in elk opzicht zonnig. Heerlijke zomerse temperaturen en meteen een bronzen medaille voor Rian Peeters bij het discuswerpen met 32,62 meter.


Rian Peeters in actie

Kort daarop toonde Sandra Habets aan na twee jaar weer helemaal terug te zijn met een bronzen medaille bij het verspringen met 4,58 meter. Nadat de dames wat waren uitgerust trok Rian de lijn door en ging ook bij het kogelstoten met de bronzen plak lopen, na eindelijk weer meer dan 9 meter te hebben gestoten. Dat kon Sandra niet op zich laten zitten en nadat ze zich in de series nog met kramp voor de finale had geplaatst snelde ze in een mooie 14,10 sec. naar een nieuwe bronzen medaille. Gerdjan Kipping kon dit vrouwelijke machtsvertoon op de 400 meter geen vervolg geven en moest de concurrentie al na 200 meter laten gaan. Rustig uitbollend hoopte hij nog wat krachten te sparen voor de tweede dag.


Bronzen Sandra Habets

Dag twee verliep aanvankelijk veel minder zonnig. Wat heet, de regen bleef de hele ochtend en het begin van de middag met bakken neerkomen. Onder deze omstandigheden slaagde René Peeters er toch in om al bij zijn eerste stoot de kogel voorbij de 10 metergrens naar 10,10 meter te stoten. Gerdjan had geluk dat het vlak voor zijn start op de 200 meter ophield met regenen. Met 25,03 sec. en een zesde plaats na fotofinish ondanks blessures was hij toch tevreden. René wierp daarna zijn discus nog naar een afstand van 29,18 mtr, maar de topprestatie van de dag ging dan toch naar zijn zus Marian. Op de laatste afstand van de dag deelde zij haar eigen race goed in en finishte onder luide toejuichingen van de Atledosupporters met ruime voorsprong op de nummer 2 na 2 minuten en 31,99 seconden, en passant een verbetering van haar recente clubrecord als de nieuwe Nederlandse kampioene op de 800 meter bij de vrouwen 40+.


Marian Mahieu-Peeters (midden)

Een groots slot van een heel mooi sportweekeinde, waarbij een compliment voor de prachtige organisatie van goede buur Scorpio op zijn plaats is. Volgend jaar wordt het NK masters daar weer gehouden. Het zou mooi zijn als Atledo dan met een nog grotere afvaardiging verschijnt. De prestaties laten zien dat breedtesport en prestatiegericht sporten bij Atledo heel goed samen gaan.