Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Jongens pupillenteam in Brabantse finale

Geplaatst op zondag 17 mei 2009 om 11:42 uur

Zaterdag 16 mei deden maar liefst 29 pupillen van Atledo mee aan de 2e voorronde van de competitie. Atledo had zowel een meisjes- als een jongensteam ingeschreven. Vol goede moed vertrokken ze vanaf de Salamander naar Baarle-Nassau. 

Gelukkig was de regen van de voorbije dagen gestopt. Af en toe verscheen er zelfs een zonnetje. Wel hadden de atleten veel last van de vlagerige wind, die er onder andere voor zorgde dat A-pupil Atilla Akgün vroegtijdig werd uitgeschakeld bij het hoogspringen: Atilla toucheerde de lat, die vervolgens door een windvlaag uit de staanders viel: een foutsprong dus. Nieuweling Maartje Bastiaansen had de pech dat ze uitgleed op de gladde baan en haar enkel blesseerde. Toch liet ze zich niet kennen en sportte gewoon door. Collega-nieuweling Timo Akkermans kon de wedstrijdspanning goed van zich afzetten en eindigde bij de B-pupillen op een keurige 14e plaats, vlak achter teamgenoot Tycho van Haarlem. Yusuf Can Ercan haalde ook nog een respectabel aantal van 1119 punten binnen voor zijn team: de dag kon niet meer stuk. 

De jongste jongens Ruben Bogers, Dion Trommelen en Geert van Krevelen deden goed hun best en eindigden alle drie bij de eerste 10.

Bij de A-pupillen vertegenwoordigden Rick Theeuwes, Scott en Glenn Pols, Sam v.d. Pol, Willem v.d. Nieuwenhuijzen, Quirijn van Dongen, Cas Blakenburg, Timo Waars, Rik Verschure, Niels Verheugd, Lekan Dalenberg en Atilla Akgün de kleuren van Atledo. Lekan eindigde als 1e. Glenn stond op een prachtige 5e plek en vlak na hem werd Timo 7e.

Bij de meisjes was Atledo met een wat kleiner aantal vertegenwoordigd, maar de meisjes stonden hun mannetje: Dominique en Maxime Beverwijk, Mette Akkermans, Joyce Verhoef, Indy Flipsen, Marijntje Heijblom, Nita Dedinca, Nenah van Eijk, Anouk Verschure, Robin van Weesenbeek en Maartje Bastiaansen waren allemaal lekker fanatiek. Was onder andere resulteerde in een prachtige prestatie op kogelstoten van Robin: ze stootte de kogel 5,03 meter ver. Indy had een mooi resultaat op verspringen: ze landde na 3,58 meter in de zandbak. Nenah eindigde bij de 1e jaars a-pupillen op een knappe 2e plaats.

Aan het eind werden alle punten bij elkaar opgeteld. En wat bleek? De Atledo-meisjes zijn 4e geworden van de regio en de jongens zelfs 1e. Het jongensteam mag door naar de Brabantse finale die op 20 juni wordt gehouden in Best.