Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledo senioren op dreef in de competitie

Geplaatst op zondag 17 mei 2009 om 20:20 uur

Terwijl de regendruppels op de voorruiten van de auto's vielen reden de dames- en twee heren senioren competitieploegen van Atledo richting de atletiekbaan van av Sprint in Breda voor hun tweede competitiewedstrijd in de 3e divisie. Gelukkig klaarde de hemel bij aankomst op en bleven de regenbuien de rest van de wedstrijd weg. Na een goede competitiestart een kleine maand geleden in Dordrecht hadden alle ploegen er zin in vandaag.

ATLEDO HEREN 1
Het eerste herenteam heeft altijd als doel het competitieteam van Scorpio te verslaan. Sinds 2003 is er 19x tegen elkaar gestreden en de onderlinge stand is 10 – 9 in het voordeel van Scorpio. Atledo was in de eerste jaren oppermachtig maar de laatste jaren heeft Scorpio de overhand. Een mooie wedstrijd dus om de stand op 10 -10 te zetten.
 
Beste man van de dag was niemand minder dan A-junior Tim Schellekens. Bij het polsstokhoogspringen overtrof hij zichzelf en sprong 30 cm hoger dan ooit tevoren. Een mooi clubrecord van 3.10 mtr was het resultaat. Op de 400m horden haalde hij bijna 3 seconden van zijn persoonlijk record af en wist net onder de minuut te finishen in een tijd van 59.77 sec.
 
Topsprinter Willem Heijboer voelde een beetje slappe beentjes aan het begin van de middag maar daar was weinig van te merken tijdens de wedstrijd. Willem werd zowel op de 200m als de 400m derde. Op de 200m was hij maar 1/100e langzamer dan zijn PR met zijn tijd van 23.20 sec. De 400m ging iets minder maar niemand bij Atledo loopt momenteel sneller als 52.19 sec.
 
Ook Tim Trommelen had twee sprintnummers op zijn programma vandaag. De 100m ging net onder de 13 sec (12.97 sec) en dat was bijna 4/10e sneller als de eerste competitiewedstrijd. Ook de 200m ging sneller als 4 weken geleden en zijn prima tijd van 26.29 sec betekende bovendien een persoonlijk record.

Ralph Jacobs liet zijn ploeggenoten schrikken bij het hoogspringen. Pas in zijn derde poging ging hij over 1.90 mtr. Gelukkig maakte hij het goed door direct in 1x over 1.95 mtr te springen. Daar bleef het ook bij maar Ralph pakte wel de enige Atledo-overwinning bij de heren vandaag. Op de 1500m kwam hij terecht in een zeer snelle serie en Ralph kon niet volgen in al het geweld. De tijd van 4.31.23 min was niet slecht maar stiekum was er op iets meer gehoopt.
 
Robin van Sunten probeerde voor de tweede wedstrijd op rij onder de 400m uit te komen. Dit keer trapte de trainer er niet in en moest hij een volle baanronde sprinten. Het was te merken dat deze sprint Robin meer moeite kostte dan vroeger maar de tijd van 57.24 was netjes. Bij het kogelstoten pakte hij waardevolle punten door 10.51 mtr te stoten.

Trainer, ploegleider en ook nog atleet, Kris Beerens had het druk vandaag. Kris zette een constante serie neer net onder de 10 meter. Drie keer op rij werd er 9.91 mtr gestoten en ook de jury vond dat zeer opmerkelijk.

Stijn Rutten wil net iets te graag bij het discuswerpen. Hij was gebrand op een persoonlijk record, of minimaal een 30m worp. Beide doelen werden niet bereikt maar met een afstand van 29.66 mtr mag hij tevreden zijn. Bij de 1500m zag je dat Stijn moeite had met zijn knieblessure, maar hij liep dapper door naar een tijd van 5.12.4 min.

Arne van’t Hullenaar startte zelfs nadat er twee valse starts waren geweest in zijn serie nog supersnel weg. De vierde tijd van heel het deelnemersveld (11.78 sec) was uitstekend. Bij het verspringen wilde het niet echt vlotten. Het gevoel was er niet helemaal en met 5.66 mtr liet hij enkele puntjes liggen.

De 4 x 100m werd als afsluiting gelopen door Willem, Arne, Tim S en Robin. Met 3 safe wissels liep het kwartet naar een derde plaats in een sterke tijd van 45.39 sec.

Na afloop van de wedstrijd werd het klassement opgemaakt en Atledo finishte als vierde en maar 53 punten achter rivaal Scorpio. 

ATLEDO HEREN 2
Door twee afmeldingen afgelopen week moest de ploegleider wat puzzelen en schuiven in de opstelling maar uiteindelijk werd er een prima opstelling gevonden.

Master Alex van Krevelen had zin in zijn twee sprint onderdelen. De 100 meter gaat dit seizoen steeds een beetje sneller en ook vandaag had hij een beste seizoensprestatie in een tijd van 14.46 sec.
Op de 400m was Alex iets te langzaam gestart en dat zag je gelijk terug in de tijd. 1.08.93 min was toch 1,5 seconden langzamer als tijdens de eerste wedstrijd.
 
Jeroen Farla had een zwaar programma vandaag. Drie onderdelen in de vorm van een 400 meter horden, een 200 meter en een 4 x 100m estafette moesten afgewerkt worden. Zonder enige training waagde Jeroen zich aan de 400m met 10 hordes. De tijd van 1.08.89 min was gelukkig sneller dan de 400mH van Linda Rutten van de damesploeg dus zijn eer was gered. Jeroen was zelfs zo tevreden dat hij zich direct aanmeldde voor de 400mH van volgend jaar. Tijdens de 200m voelde Jeroen zijn benen nog en hij eindigde in een tijd van 26.32 sec, net 3/100e achter Tim van ploeg 1.
 
Bram Denissen ging voor de standaardcombi van 100m en verspringen, De 100m ging uitstekend en er zat net geen PR in. De tijd van 12.05 sec was 1/100e langzamer dan zijn besttijd. Bram verbaasde vorige senioren competitie in Dordrecht vriend en vijand tijdens het verspringen met zijn jump van 6.14 mtr. Helaas wil het de laatste paar wedstrijden niet echt lukken bij Bram. 5.24 mtr was het resultaat en dat is ver onder zijn kunnen. Werk aan de winkel dus voor Bram en de trainers.

Jesse Pfrommer was opgetrommeld om te gaan polsstokken. De eigen stokken waren op de auto gebonden en Jesse wilde de 3.00 mtr barriere bedwingen. Jammer genoeg kwam zijn nieuwe aanloop niet helemaal uit de verf. Hij bleef dan ook steken op 2.60 mtr, maar pakte een berg punten voor zijn ploegmakkers. Op de 200m won Jesse overtuigend zijn serie in een dik persoonlijk record van 25.83 sec.

Mathijs van Gageldonk liep de 400m en ging hoogspringen. Mathijs had het vooral op het laatste stuk met wind tegen erg zwaar tijdens de 400 meter. Niettemin won hij zijn serie en liep een PR van 58.81 sec. Kort daarna moest hij aan de bak met het hoogspringen. De energie was een beetje weg uit zijn benen en 1.80 mtr was het resultaat.

René Peeters was de werper van Atledo 2. Tijdens de trainingen gaat het allemaal soepel maar tijdens deze wedstrijd kwam het er niet echt uit bij René. Bij het kogelstoten stootte hij de 7 kilo kogel naar 9.24 mtr. De discus van 2 kilo wierp hij naar 26.82 mtr.

Robin Baijens was druk aan het leren voor zijn naderende eindexamens en kwam samen met moeder een vriendin kort over voor de 1500 meter. Hij liep een steady race en kwam na 4.58.42 over de finishstreep.

Het viertal Mathijs, Jesse, Jeroen en Bram liepen aan het einde van de middag nog een 4 x 100m estafette. Zonder getraind te hebben op de wissels liepen zij 48.71 sec. In de einduitslag werd Atledo 2 tiende met precies 5300 punten.

ATLEDO DAMES
De dames hadden lopen zwoegen met het tijdschema en de opstelling en dat resulteerde in maar liefst 5 individuele overwinningen en een tweede plaats in de poule met 7869 punten.
 
De schoonzusjes Rian Peeters en Marian Mahieu-Peeters pakte twee eerste plaatsen op hun onderdelen. Rian had maar één geldige worp bij het discuswerpen maar die was dan ook gelijk goed. De afstand van 31.23 mtr was voor alle andere dames te ver. Marian buffelde sterk door op de 3000 meter. Het hele veld werd op een seconde of 35 gelopen en ze kwam over de finish in een nieuw clubrecord bij de dames 40+ van 11.15.96 min.

Chantal van Ham heeft nog steeds last van haar blessure aan haar linkerarm. Gelukkig werpt ze met rechts en doet ze dat ook nog erg goed. Ze was zelf niet tevreden met haar speerworp van 31.23 mtr maar haar ploeggenotes en trainer wel. Ze pakte bovendien nog eens de winst. Ook werd Chantal tweede bij het kogelstoten met opnieuw een 11 meter stoot, 11.10 mtr.

Linda Rutten had een beetje pech met het tijdschema en had weinig rust tussen haar onderdelen. Daarom ging ze ook rustig van start op de 400 meter horden. Plaats 3 en een tijd van 1.10.45 min was haar prestatie. De 200m ging flitsend en ze liet iedereen haar achterste zien. In een tijd van 27.25 sec pakte Linda de overwinning.

Elise Diepstraten overtrof zichzelf bij het kogelstoten. Ze stootte maar liefst 57 cm verder dan haar oude PR. Onder toeziend oog van pa en ma Diepstraten kwam ze tot een afstand van 7.41 mtr.

Karin van Ham had het zwaarste programma van de dag. Binnen het tijdsbestek van een krap uurtje moest ze eerst 800m lopen en daarna een 400m. Gelukkig had ze veel supporters meegenomen. Haar beide dochters Sacha en Amber waren samen met zus Esther meegekomen om naar Karin te komen kijken. De 800 meter ging weer een stukje sneller dan vorige keer. Mede door een andere taktiek kwam ze na 2 rondjes binnen in 2.42.60 min. Op de 400m zag je de benen van Karin vollopen. Over de tijd van 1.10.50 min was ze zelf nog aardig tevreden.

Onze B-meisjes Tessa Trommelen en Hilde van Zundert waren ook van de partij. Hilde mocht haar lievelingsonderdeel hoogspringen doen. Elke training en wedstrijd gaat het steeds weer een beetje beter en haar topniveau van 2 jaar geleden komt langzaam aan terug. Ze werd derde met een hoogte van 1.55 mtr. Tessa hield de 100m goed vol, ze liep zelfs een persoonlijk record. Ook al was het maar net 3/100e sneller, maar haar tijd van 14.73 sec staat. Aan het verspringen van Tessa kan nog gewerkt worden, vooral in de landing kan ze nog veel centimeters pakken. De afstand van 4.26 mtr was verder wel prima, maar 10 cm onder haar eigen record.

Master Sandra Habets wilde haar beste seizoensprestaties verbeteren op de 100m en 200m en slaagde daar op beide onderdelen in. De 100m werd afgewerkt in een tijd van 14.30 sec. Sandra liep op de 200m net boven de 30 sec, 30.09 sec kwam op de klokken te staan.

Marit van ’t Hullenaar stond vol examenstress aan de start van haar competitiewedstrijd. Als oud Nederlands kampioene was Marit eigenlijk aan haar stand verplicht haar onderdeel hinkstapspringen te winnen. Dit deed ze dan ook makkelijk. Ze sprong als enige van de dames over de 10 meter, 10.48 mtr. Daarna mocht ze gelijk aan de start voor de 400 meter. Met een rustige start snelde ze uiteindelijk naar 1.07.69 min en haalde ze belangrijke punten binnen voor het damesteam.

De dag werd afgesloten met een 4 x 100m met Linda, Hilde, Sandra en Tessa in de gelederen. Tijdens de training liepen de wissels niet super en de opdracht van de trainer was dan ook: safe lopen. Gelukkig kunnen de dames goed luisteren naar de trainer en in een tijd van 55.33 sec werd het estafettestokje over de streep gebracht.

Op 21 juni staat de laatste poulewedstrijd op het programma in Zevenbergen en daar zullen de drie teams weer topfit en gemotiveerd aan de start staan.